S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

2 zajímavé dividendové společnosti s dividendou nad 7 %

Dominik Petrnoušek
29. 6. 2023
5 min read

Dividendové společnosti jsou pro investory velice zajímavé. O to zajímavější pak jsou, když nabízejí opravdu tučný výnos. Zajímavé společnosti s vysokým yieldem ale není zas až tak lehké najít.

OneMain Holdings $OMF+0.2% 

Společnost OneMain Holdings, Inc. je nezávislá společnost poskytující osobní půjčky. Společnost funguje pod jménem OneMain Financial ve všech 50 amerických státech a v 24 státech má síť poboček. Společnost vznikla v roce 2015 ze společností Springleaf Holdings, Inc. a OneMain Financial Holdings, Inc. Původní společnost byla založena v roce 1912 a dnes má více než 1 500 poboček v 44 státech USA.

OMF
$49.98 $0.09 +0.18%

OMF se specializuje na poskytování osobních půjček s nízkými a středními úrokovými sazbami a příznivými podmínkami pro své zákazníky. Společnost také nabízí další finanční produkty, jako jsou kreditní karty, pojištění a investiční produkty.

V roce 2015 společnost prošla restrukturalizací a oddělila se od mateřské společnosti Citigroup. Od té doby se stala samostatnou společností a získala svou vlastní identitu a značku. V roce 2018 se One Main Holdings připojila k indexu S&P 500, což je důkazem jejího růstu a stability na trhu.

Finanční společnost OneMain Holdings plánuje vydat nové dluhopisy v objemu 500 milionů dolarů s vysokým výnosem 9 % splatných v roce 2029. Tato dluhová nabídka je zaměřena na příjmové investory jako alternativa k dividendě poskytované firmou.

Dividenda byla prozatím poměrně divoká. Zdroj

Za první čtvrtletí OneMain Holdings vykázala nárůst tržeb, ale pokles zisku v důsledku zvýšení opravných položek na neočekávané ztráty z prodlení splátek úvěrů. To naznačuje možný problém plnit splátky úvěrů vzhledem k současné hospodářské situaci.

Největší riziko pro OneMain představuje zvýšení úvěrových ztrát v případě poklesu ekonomiky nebo zvyšování nezaměstnanosti. Obzvláště úvěry poskytnuté v posledních dvou letech představují vyšší riziko. I přes pokles zisku má OneMain momentálně dostatek cash flow na splacení svých závazků. Nicméně, její ziskovost a schopnost platit vysokou dividendu závisí na situaci v ekonomice a úrovni úvěrových ztrát.

I přes vyšší výnosy dluhopisů je investice do OneMain Holdings spíše riziková, obzvlášť pokud by firma nebyla schopna udržet si stabilitu výběru úvěrů a vyšší opravné položky by zničily její ziskovost.

Verizon $VZ-0.5% 

Verizon Communications je jedním z největších poskytovatelů telekomunikačních služeb ve Spojených státech. Prostřednictvím svých dceřiných společností provozuje mobilní a pevnou linku, poskytuje internetové služby a kabelovou televizi. Společnost je známá jako spolehlivý a atraktivní zdroj dividendových výnosů pro investory.

VZ

Verizon

VZ
$40.06 -$0.19 -0.47%

Verizon platí čtvrtletní dividendu již od roku 1984. Je považován za jednoho z nejkvalitnějších dividendových platců v USA. V posledních letech Verizon stabilně zvyšoval čtvrtletní dividendu, v průměru o více než 3 % ročně od roku 2016. Současná dividenda činí něco málo přes 7 %. Tento poměrně vysoký výnos přitahuje mnoho příjmových investorů.

Verizon je známý svou stabilní a zvyšující se dividendou. Zdroj

To, co velmi láká investory k dlouhodobému držení akcií Verizonu, je jeho silná tržní pozice a schopnost generovat stabilní cash flow. Verizon má asi 120 milionů mobilních zákazníků a je jedním z největších poskytovatelů pevného internetu v USA. To mu umožňuje konzistentně generovat zisky a cash flow, které pokrývají vyplácení a růst dividend. Dividendové výplaty aktuálně požírají asi polovinu čistého zisku společnosti.

Mezi rizika pro Verizon patří zejména sílící konkurence, zejména ze strany operátorů jako T-Mobile. Tyto společnosti lákají zákazníky nižšími cenami, což tlačí na růst prodejů Verizonu. Nicméně i přes tuto konkurenci má Verizon stále silnou zákaznickou základnu a vedení společnosti se zavázalo zachovávat a navyšovat dividendu.

Jak již bylo zmíněno, společnost Verizon již mnoho let bez přerušení navyšuje svou dividendu a má ji dobře krytou ziskem i volným cash flow. To je o mnoho lepší výchozí pozice než u konkurence, zejména pokud vezmeme v úvahu, že AT&T musel letos snížit svou dlouholetou dividendu.

A když se podíváte na volný peněžní tok na akcii ve srovnání s dividendou na akcii, je ještě jasnější, že Verizon má dividendy dobře podložené.

FCF Verizonu kryje v klidu. Zdroj

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.