S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

3 akcie, které mohou v červenci zažít růst díky zvýšené poptávce po jejich produktech

Kryštof Jáně
4. 7. 2023
5 min read

Léto brzy začne a s tím se do světa pustí celá vlna cestovatelů a dovolenkářů. Následující společnosti by mohly těžit z cestovního ruchu, který se v tomto období každoročně dostává na nejvyšší úrovně. Lidé, kteří jsou na dovolené už nemají takovou averzi k utrácení větších částech nad kterými by se v normální době třeba zamysleli.

1. Starbucks $SBUX-0.5% 

Starbucks Corporation je americká společnost specializující se na provozování kaváren a prodej kávy. Byla založena v roce 1971 v Seattlu ve státě Washington. Společnost se rychle rozrostla a stala se jedním z největších řetězců kaváren na světě.

Starbucks je známý svým širokým výběrem kávových nápojů, které nabízí. Mezi nejoblíbenější patří espresso, cappuccino, latte, macchiato a Frappuccino. Kromě kávy nabízí také čaje, horkou čokoládu a různé druhy sladkostí a pečiva.

SBUX

Starbucks

SBUX
$72.50 -$0.40 -0.55%

Společnost Starbucks klade důraz na kvalitu kávy a udržitelnost. Snaží se spolupracovat s farmáři, kteří pěstují kávu, a podporuje programy a iniciativy pro zlepšení podmínek v kávovém průmyslu.

Starbucks není tak drahý. Konsensuální odhady analytiků pro zisk na akcii v roce 2024 jsou 4,11 dolaru – což dává Starbucksu forwardový výnos 24. Pokud jde o příjem, Starbucks nenabízí nejvyšší výnos, ale 2,2 % rozhodně také nejsou k zahození. 

Od roku 2010, kdy Starbucks začal vyplácet dividendy, zvyšoval svou dividendu každý rok. Má také jedinečně dostupnou dividendu. Starbucks generuje více volného peněžního toku a výdělků, než používá k výplatě dividend. To je znamení, že společnost má spoustu prostředků stranou nejen na zvýšení dividendy, ale také na odkoupení akcií a reinvestování do podnikání.

Akcie jsou nyní u pěkného supportu a nejsou za se tak předražené. Na grafu zjistíte, že akcie jsou vlastně dost předprodané v aktuální chvíli. To samozřejmě neznamená, že se cena nemůže propadnout níž, ale je dobré to vědět.

2. PayPal $PYPL+0.5% 

PayPal Corporation je americká společnost specializující se na online platby a peněžní převody přes internet. Byla založena v roce 1998 pod názvem Confinity a v roce 2001 se spojila s firmou X.com, kterou vlastnil Elon Musk. Společnost změnila svůj název na PayPal a postupně se stala jedním z předních hráčů v oblasti online plateb.

PayPal poskytuje online platební služby, které umožňují uživatelům posílat peníze, přijímat platby a provádět elektronické transakce prostřednictvím internetu. Uživatelé PayPalu si vytvářejí účet pomocí své e-mailové adresy a propojují ho se svým bankovním účtem nebo platební kartou.

PYPL

PayPal

PYPL
$65.92 $0.31 +0.47%

PayPal v prvním čtvrtletí rozdrtil očekávání Wall Street a výkonnost završil býčím výhledem na zbytek roku 2023. Přesto zpráva inspirovala prudký výprodej, protože management hovořil o nepředvídatelné globální ekonomice.

PayPal neustále poskytuje pěkný růst a skálopevné volné peněžní toky. Mezitím cena akcií klesla o více než 75 % z historických maxim z roku 2021. Dnes se akcie obchodují za výhodnou cenu 12násobku budoucích zisků nebo 14násobku volného peněžního toku.

Akcie jsou nyní na hodně nízkých hodnotách, ale vypadá to, že se minimálně zde pozastavili a stabilizují se. Odtud může přijít růst, který, pokud bude dále tažen růstem na okolních titulech a indexech může být také velmi významný.

3. MercadoLibre $MELI+2.1% 

Mercado Libre je argentinská společnost provozující největší online obchod v Latinské Americe. Byla založena v roce 1999 a od té doby se stala jednou z předních e-commerce platforem ve svém regionu.

Mercado Libre poskytuje platformu, na které mohou jednotlivci i firmy nakupovat a prodávat zboží a služby. Uživatelé mohou vytvořit své účty a zveřejnit inzeráty s popisem a fotografiemi produktů, které nabízejí k prodeji. Platba za produkty se obvykle provádí online pomocí různých platebních metod, včetně kreditních karet, bankovních převodů a elektronických peněženek.

MELI
$1,688.69 $34.84 +2.11%

MercadoLibre přijímá téměř 4krát více návštěvníků než jeho nejbližší konkurent a předpokládá se, že tento rok bude představovat 21,6 % online maloobchodního prodeje v Latinské Americe, oproti 20,9 % v loňském roce.

MercadoLibre v prvním čtvrtletí dosáhlo solidních finančních výsledků. Celkové tržby vzrostly o 35 % na 3 miliardy USD, protože tržby z obchodu a fintech vzrostly o 31 % a 40 %. Sečteno a podtrženo, společnost vykázala kladnou hotovost z operací ve výši 859 milionů USD, což je nárůst ze ztráty 233 milionů USD v předchozím roce. 

Akcie této společnosti jsou sice drahé, ale ne ve smyslu P/E, ale v tom ohledu, že za jednu akcii zaplatíte dnes téměř $1200. Momentálně, pokud se rozhodnete nakupovat, máte slevu od vrcholu 40 % a to není k zahození u profitabilní firmy, která je lídrem ve svém oboru na tamějším trhu.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.