S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nepřátelé Bitcoinu: 5 arogantních miliardářů, kteří vidí neúspěch a pád digitálního zlata

Každý kdo někdy slyšel o kryptoměnách, pravděpodobně narazil na jejich předního zástupce Bitcoin. Kryptoměna s tržní kapitalizací více než 800 miliard dolarů, je dnes v peněženkách více než 80 milionů investorů po celém světě a neustále nabírá na popularitě. Přesto tu jsou ale někteří z finančního světa, kteří si myslí pravý opak o jeho budoucnosti, miliardáři, kteří se veřejně přímo postavili proti "digitálnímu zlatu" a předpověděli jeho budoucí pád. 


1. Warren Buffett 

Generální ředitel společnosti Berkshire Hathaway $BRK-B+0.9% se neubránil útokům na kryptoměny a označil je za "krysí jed" a neproduktivní aktivum, které "nemá vůbec žádnou jedinečnou hodnotu". V roce 2018 si byl Buffett v rozhovoru pro CNBC jistý, že kryptoměny "dojdou špatného konce"


2. Charlie Munger

Miliardář a místopředseda představenstva Berkshire Hathaway Charlie Munger zůstává podobně skeptický a zašel tak daleko, že kryptoměny jako Bitcoin $BTCUSD-0.1% označil za "pohlavní chorobu" a "pod úroveň opovržení" 😅.


3. Jamie Dimon

Generální ředitel banky J.P. Morgan Chase $JPM+1.2% Jamie Dimon otřásl krypto trhem, když veřejně označil Bitcoin za "podvod", čímž způsobil, že jeho cena v roce 2018 klesla o 20 %. Lidé se ptali, zda to myslel skutečně vážně, nebo ne, a dokonce ho obvinili z manipulace s trhem poté, co prosákly zprávy o tom, že obchodníci J.P. Morgan využívali zahraniční účty k nákupu Bitcoinu $BTCUSD-0.1% během jeho propadu.


4. Mark Cuban

Na celebritu a miliardáře ze Shark Tanku, Marka Cubana, krypto v jednu chvíli také neudělalo dojem. Nikdy nepopíral její mechaniku, ale považoval ji za zbytečně komplikovanou. V e-mailu pro Forbes před dvěma lety napsal, že Bitcoin je "příliš složitý na používání, příliš snadný na hacknutí, příliš snadný na ztrátu, příliš těžký na pochopení, příliš těžký na stanovení hodnoty". Dodal, že "raději by měl banány, ty můžu jíst".


5. Carl Icahn

Miliardář a finančník Carl Icahn byl dalším kritikem kryptoměn. V roce 2018 prohlásil, že kryptoměny považuje za "směšné", ale byl natolik pokorný, že přiznal, že to tak pravděpodobně cítí jen proto, že jim tak docela nerozumí. Obával se jejich regulace a bál se podstoupit riziko, a proto dodal, že "by se těch věcí ani nedotkl".


Pokud se vám příspěvek líbil, tak doporučuji pokračovat na tento 😄: Ochrana před krachem? 4 akcie Warrena Buffetta, které tvoří 75 % jeho portfolia

*toto rozhodně není investiční doporučení

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Autor @almighty má karmu 2152 a je členem této komunity od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Buffetta obdivuju, ale ve všem ho poslouchat nebudu. $BTCUSD-0.1% je toho příkladem 🙂

pod to se podepíšu, nemůžeš slepě někomu nebo v něco věřit 😅

jojoo, ale jako inspirace jsou investiční legendy jsou super, o tom žádná

Podle mě tedy velká chyba z jejich strany abych byla upřímná 😅

No, přišli o opravdu vysoké zhodnocení za ty roky 😂