S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Amazon dělá další přívětivý krok ke spotřebitelům

Lukáš Anděl
2. 8. 2023
4 min read

Amazon $AMZN+0.6% má novou nabídku, která řeší problém, kterému čelí miliony Američanů a který Google, Warren Buffett a další nedokázali vyřešit. Mimo jiné, nezapomeňte že zítra má výsledky. 😊

Jeden z mnoha velkých problémů, kterým čelí USA je zdravotní péče. Mnoho Američanů nemá přístup k řádné zdravotní péči a jak politici, tak soukromé firmy se snaží tento problém řešit.

Obrovské úsilí o zlepšení zdravotní péče bylo vyvinuto s Haven, společným partnerstvím Amazon $AMZN+0.6% , Berkshire Hathaway $BRK-B+0.9%   a JPMorgan Chase $JPM+1.2% . To ale trvalo jen pouhé tři roky. A tam, kde soukromé podnikání většinou selhalo, se zdá, že to vzdala i vláda. CVS Health $CVS+0.3%  má v této oblasti snad největší úspěch se svými ambulantními klinikami, které přinášejí alespoň základní služby v poněkud dostupném způsobu do míst, kde je chyběly.

Nyní Amazon $AMZN+0.6% následoval příklad CVS a rozšířil program zdravotní péče, který testuje na národní úrovni. Nejedná se o masivní přestavbu systému zdravotní péče v USA, jakou si představoval Haven, ale stále je to docela velké úsilí přivést péči více lidí.

S Amazon Clinic: která byla nyní rozšířena do celých USA, nabízí online lídr virtuální trh zdravotní péče, který zákazníkům umožňuje rychle získat léčbu pro více než 30 běžných zdravotních problémů. "Kromě konzultací založených na zprávách ve 34 státech nyní Amazon Clinic podporuje celostátní video návštěvy. Amazon Clinic nabízí zákazníkům nepřetržitý přístup k lékařům přímo přes Amazon.com a mobilní aplikaci Amazon," uvedla společnost v tiskové zprávě.

Jak funguje klinika Amazon: 

Amazon nenajímá lékaře ani neposkytuje péči. Místo toho funguje jako tržiště, které spojuje lidi se správnými poskytovateli. "Chcete-li získat léčbu, zákazníci jednoduše navštíví kliniku Amazon na webu Amazon nebo v mobilní aplikaci Amazon. Tam mohou porovnat doby odezvy a ceny od různých skupin poskytovatelů telehealth, vyplnit přihlašovací formulář a spojit se s vybraným poskytovatelem," uvedla společnost. .

Snad nejdůležitější je, že ceny služeb jsou zveřejněny předem, což znamená, že nedochází k žádným fakturačním překvapením, s nimiž se lidé – dokonce i ti, kteří mají zdravotní pojištění – často setkávají, když navštěvují ambulantní kliniky. Tato funkce sama o sobě by mohla přitáhnout více lidí, kteří by jinak nemuseli vyhledat léčbu. Amazon Clinic nevyžaduje, aby zákazníci měli zdravotní pojištění, i když ti, kteří ho mají, ho mohou použít na jakékoli recepty, které jim píší lékaři. Společnost poskytuje některé informace o cenách předem a vysvětluje svou celkovou politiku.

"Každý externí poskytovatel telehealth stanoví své vlastní ceny a ceny se liší pro každou léčbu. Chcete-li porovnat ceny, navštivte stránku se stavem léčby, o kterou máte zájem. Konzultace Amazon Clinic založené na zprávách stojí v průměru 35 USD a video návštěvy stojí 75 USD. Zákazníci mohou k pokrytí nákladů na návštěvu použít dolary FSA nebo HSA,“ uvedl Amazon na svém webu s nejčastějšími dotazy.

AMZN

Amazon

AMZN
$184.70 $1.07 +0.58%

Dalšími novinkami jsou například to, že také začínají nabízet rozvoz i pro zákazníky potravin, kteří nejsou členy Prime. Služba Amazon fresh. Dále další zajímavá zpráva, že do roku 2037 plánuje v Izraeli investovat zhruba 7,2 miliardy dolarů a spustil v zemi tak svá datová centra Amazon Web Services (AWS).

No, brzo nás čekají výsledky a já jsem docela v očekávání, společnost držím ale přikupovat zatím nehodlám, ale budu ji dost sledovat a může se to změnit.

Jaké je Vaše očekávání a hodnocení společnosti? 😊



Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.