S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Jak aktuálně nahlížíte na $ENPH+0.9%? Možná by mě spíše zajímal váš názor na nějaké krátkodobé pohyby - půjdeme ještě níže? Osobně si myslím, že do FED pivotu zde příliš veliký růst neuvidíme. Silný support by měl být na 110$, nyní je jen třeba prorazit hranici 119$.

P/FCF: 19.59 a dokonce už i P/E ratio, které donedávna nevypadalo tak atraktivně, je nyní 31, což je při společnosti, která roste takovou rychlostí velmi slušné. Podle různých zdrojů by čistý zisk mohlo růst ročně téměř o 20%. Celkově trh se solární energií s nejvyšší pravděpodobností v následujících letech zaznamená obrovský růst a myslím si, že $ENPH+0.9% by z toho mohl nadále těžit.

ENPH
$106.06 $0.90 +0.86%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já jí mám také v merku, už dlouho hledám energetickou firmu, kterou bych si přidal do portfolia, krátkodobé vyhlídky jsou nejisté, ale ty dlouhodobé vypadají velmi dobře. Za mě si myslím, že ještě to může jít níž kvůli vysokým úrokovým sazbám, které jim neprospívají. Ale přijde mi to už teď, jako dobrá koupě.

Dobra společnost i ucházející cena:)

Souhlasím!

Já po ní také pokukuji, jen ještě vyčkávám... :)

Já se rozhodl, že si to rozložím. Včera jsem začal s menší pozicí a před FOMC nejspíše ještě přikoupím, dál se uvidí, co FED.

Velice rozumný přístup za mě

To je super nápad:)

Za mě vynikající společnost, tvoří u mě nejvíce v portfoliu. Bohužel i tím, že jsem poprvé nakupoval na cca 200$, tudíž poté jsem začal ředit, jak se říká, chytat padající nůž, ale zde věřím, že to nebude to, co mě pořeže a naopak za čas se to krásně vrátí. Jak říkáš, ten boom ohledně soláru mi přijde že je tak trochu ve vlnách a rozhodně se ještě neskončilo, dělám v elektrooboru, i přesto, že ano, společnost teď vyklesala. Mám různé dokupy, poslední na 120$, takže až se zase podívá přes 200$, bude to paráda. 😁

Dluh je krytý, výhled dobrý. Tak snad to vyjde, věřím že ano!

Díky 🙏 já též vně věřím, když se člověk podívá i na další společnosti v tomto sektoru, též klesají, takže jakmile se jim zase bude dařit, tak i tato společnosti půjde nahoru, jak píšeš, ty výhledy mají dobré.

Zatím to pořád vyklesává. Vlastně se ani není čemu divit, když cena rostla z covidového low na vrchol přes 1250 %.

I přesto se to stále zdá být docela levné. Ten růst zisků je opravdu neskutečný.

Od vrcholu je to určitě levnější. Teď je to na zajímavých hodnotách...

Společnost se mi taky líbí, ale mám vyhlídnutou jinou společnost. Mně se v oboru solárních technologií líbí švýcarská společnost Meyer Burger, která se snaží o navrácení solárního průmyslu do Evropy.

Na tu jsem se díky tvému příspěvku také v minulosti díval. Řekl bych, že tam je to větší nejistota.

To určitě ano, ale věřím, že to dokážou. Tak uvidíme!

Čas na nákup. Nič viac k tomu nemôžem povedať. Podľa môjho názoru je to vynikajúca príležitosť.

Krátkodobý pohyb asi nijak neovlivní dlouhodobý trend, nějak nevidím scénář, kdy by to dopadlo špatně. Až mě to trochu znepokojuje. 😁