S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Aveți o acțiune în portofoliu care credeți că va valora de ,,x" ori valoarea sa în 5-10 ani? Sau o speculație pe un așa-numit penny stock?

Uneori constat că există titluri interesante care pot aduce o apreciere frumoasă în câțiva ani.

Una dintre companiile pe care le am în portofoliu este compania elvețiană Meyer Burger (prețul acțiunii este de 0,37 CHF). Compania se află pe piața tehnologiei solare. În prezent, are două fabrici în funcțiune în Europa și are în plan să construiască o altă fabrică în Spania și Germania, care sunt finanțate de UE. În plus, compania începe producția în SUA, unde a primit, de asemenea, finanțare de la guvernele de acolo. Compania are mai multe colaborări mari pe 10 ani, astfel încât are asigurate vânzările. Singura neplăcere care le îngreunează afacerile pe piața europeană este inundarea pieței cu panouri solare chinezești, care sunt ieftine, dar mai puțin eficiente și lasă în urmă o amprentă de carbon uriașă. Am investit în această companie și cred că CE îi va ajuta să readucă industria solară în Europa. Am scris un articol despre această companie, pentru cei interesați adaug un link aici . https://bulios.com/status/95606-inovace-ve-fotovoltaickem-prumyslu-a-expanze-do-budoucna.


Poate $AMZN-1.3%

Răspund la această întrebare cu Palantir de multă vreme. Cred că există mult potențial acolo, iar acțiunile ar putea crește destul de mult odată ce își vor extinde baza de clienți și vor transfera veniturile în altă parte decât la Trezorerie.

Nu m-am uitat niciodată la Palantir și nu prea am apucat să mă uit la el, îl voi urmări de îndată ce voi avea timp.

x ori mai mare poate fi de 100%, adică dacă SPY crește cu aproximativ 10% pe termen lung, atunci aveți aproximativ la fiecare 7 ani bani dubli;) Cred că acțiuni precum AMZN, ASML, TSMC sau GOOGL vor reuși puțin mai devreme;)

Deci, asta e clar, am vrut să spun mai mult dacă nu ai niște acțiuni ca $AAPL+0.1% a fost acum 20 de ani.

Din păcate, nu sunt suficient de inteligent pentru asta;)

Am$VLD-8.3% media DCA de la începutul anului și plănuiesc să o fac până la sfârșitul lui 2023 și apoi voi aștepta 3 ani să văd cum se termină 🚀/⚰️

Nu am auzit de această firmă, o să văd cu ce se ocupă.

Nu că le am în portofoliu, dar ar putea fi cu ușurință JOBY. Mașini zburătoare? Acesta va fi viitorul, iar compania a obținut deja unele aprobări pentru teste.

Voi încerca un mic "pariu", dacă pot spune așa ceva.