S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Narazil jsem na jeden REIT který mě velice zaujal. REIT $WPC+0.2% je aktuálně na velice nízké ceně a akcie je za mě velice podhodnocená, jelikož férovou cenu akcie vidím někde mezi 85$-90$ a velmi podobnou férovou cenu akcie ukazuje i Bulios ukazatel. U této společnosti vidím potenciál a věřím, že akcie začne růst a jako bonus je zde i vysoká dividenda, která je přibližně 6.5%.

Znáte tento REIT a máte akcie této společnosti v portfoliu?

WPC
$59.58 $0.11 +0.18%
Capital Structure
Market Cap
13.0B
Enterpr. Val.
20.2B
Valuation
P/E
22.8
P/S
7.9
Dividends
Yield
6.4%
Payout
153.6%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Trochu mne u nich znepokojuje, že se zaměřují na zrovna na kancelare

Z dnešního ranního majlu:

Poražený: W. P. Carey Inc. $WPC -7,99%

Společnost W. P. Carey Inc. oznámila, že její představenstvo jednomyslně schválilo plán na ukončení kancelářských aktiv v jejím portfoliu tím, že odštěpí 59 kancelářských nemovitostí do společnosti Net Lease Office Properties, takže se stane samostatnou veřejně obchodovanou společností typu REIT.

To nezní úplně že bych to chtěl kupovat...

Též jsem na to koukal a moc se mi to nelíbí. Akcii naštěstí jenom sleduji.

Krátkodobě to není úplně dobrá zpráva. Ale dlouhodobě to může být pro společnost dobře. Kancelářské budovy jsou na tom nyní hodně špatně a pro $WPC+0.2%  to byla největší slabina. Mám tam velmi malou pozici, zatím ale další nákupy neplánuju.

Určitě to není dobře teď, ale jak píše Matěj, přikláním se... že dlouhodobě je to něco, co je táhlo a táhlo by je dál dolů, nebude to hned ale věřím že tímto krokem si do budoucna pomohou. Já přikoupil trochu a teď už budu hold déle čekat

$WPC+0.2% ve svém portfoliu mám, po včerejším poklesu jsem ale zatím nepřikupoval. Co jsem si včera zběžně procházel, tak je dost reálný dividend cut, dlouhodobě by ale mělo být vše v pořádku.

Jasný chápu, též jsem ten pokles zaznamenal a zatím tuto akcii jenom sleduji.

Jasný chápu, též jsem ten pokles zaznamenal a zatím tuto akcii jenom sleduji.

Cena nyní vypadá opravdu dobře. K tomu ta hezká dividenda...no, láká to.

Přesně tak, jak cena tak i dividenda je super :D

WPC je už opět za zajímavé ceny, takže ano. 💪

Souhlasím, ta cena je super :D

To ano, dnes zajímavě poklesl. Mám jej také, ale u tohoto se jen bojím jeho zastoupení v kancelářských prostorách co má, protože to je něco, co dle mě už nenastartuje a bude muset investovat, aby z toho udělali něco jiného.

Proto ten dnešní pokles a spin-off kanceláří. https://finance.yahoo.com/news/w-p-carey-announces-strategic-113000449.html

Jj, tento reit je tímto dost známí, mluví se i o něm mezi investory a já jej osobně mám. Je hezky diverzifikovaný tím co pronajímá, má hezkou dividendu a odhady i na solidní růst. Zároveň ale bych i byl stále obezřetný, jsou to hezké ceny, já sám jsem někde kolem 65$ přikupoval, ale dle současné situace, jaké budou ještě úrokové sazby, tak si myslím, že ceny reitů mohou ještě klesat. 😊

Super, já tež v poslední době často přikupuji REITs, ovšem též ještě počítám s propadem a kumuluji hotovost. 😁

Tak tak, dělám to samé. 😁

Super, já tež v poslední době často přikupuji REITs, ovšem též ještě počítám s propadem a kumuluji hotovost. 😁

Mohu se zeptat s jakými nemovitostmi obchoduje tento REIT? Vypadá docela zajímavě, ale jak píšeš myslím si, že půjdou s cenou ještě dolu.

WPC se skládá převážně z průmyslových, skladových, kancelářských, maloobchodních budov. Nevím teď to rozložení, už si nepamatuji, ale jen u těch kancelářských, tam se bojím že to není dobré. Já dneska přikoupil, ale dolů ještě půjdeme.