S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Krásnou neděli přeji, jak ted prohlížíte prosím na $CVS-0.2%? Cena nákupu mi přijde vzhledem ke společnosti skvělá, ale možná prohlížím nějaké velké ALE.

CVS

CVS

CVS
$67.18 -$0.15 -0.22%
Capital Structure
Market Cap
84.5B
Enterpr. Val.
155.7B
Valuation
P/E
10.4
P/S
0.2
Dividends
Yield
3.8%
Payout
37.5%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Záleží jak chceš investovat jestli na X let, tak jakýkoli nákup už pod 70usd je za mě super a já si osobně nemyslím, že půjdeme někam na 50usd, ale je mi to vcelku jedno protože bych aspoň přikoupil více a o to lepší výsledek v budoucnu bude. Po stránce přes čísla, konkurence atd.. už tu vše je u mě je CVS jedna z největších pozic a asi to u nich zůstane pokud nevyletí na 100+... :)

Já jedu na xxlet ;)

Takže nakupka je pořád good

Ono je možno lepšie kúpiť drahú UNH a byť spokojný, ako neustále špekulovať nad nevyspytateľnou CVS.

Na tom něco je :) diky

Unh je taková klasika

Jak zde už padlo, tak ono nějaká rizika vždy mohou být, ale tady zatím nic moc se neděje třeba na poli konkurence, jak píše Filip. Ten management je také dobrý. Cena už vypadala že se odrazí a teď jde zase dolů, za sebe bych si počkal, já mám tuto společnost v portfoliu, ale při současné ceně neuvažuji o dokupu.

Já už právě taky čekala ten odraz

Vidíme to stejně.

Tak snad se to stane

CVSka je za mě value akcie. Nějaká rizika tam jsou, spíš z té byznysové stránky (Amazon, problematika PBMs a cen atd.) než fundamentu ve smyslu jak je firma řízená. Ale myslím si, že ty strachy jsou trošku overblown. Amazon do toho segmentu mohl vstoupit už 10+ let zpátky, neudělal to, nic mi zatím ani nenasvědčuje že by si třeba koupil problémový $WBA+0.6% nebo tak něco. Taky mi nedává moc smysl, že $UNH+0.3% celkem stabilně roste na ceně i když je vystavená v podstatě stejným problémům, ale $CVS-0.2% propadla a teď se plácá na místě, i když na ní není nic zásadně špatně, má vystavěnou zajímavou byznys vertikálu (lékárny-pojišťovna/PBM-péče o seniory), nemá moc vysloveně průserových akvizic, management je dobrý...

Také tam nevnímám nic zásadně špatně, a proto mne zaráží, jak se plácat na miste

Ale třeba se to časem změní

Společnost je velice kvalitní. Jak píše Honza, cena by mohla jít klidně níže ještě, ale jediné co to pro mě bude znamenat je další možnost k nákupu. 👍🏽 O společnost se nebojím v Long-Term pohledu.

Amazon nevnimas jako riziko?

Upřímně, zcela úplně ne:)

Líbí se mi strategie akvizicí. Dluh je dobře krytý FCF. Tenké marže, které se podle mě zlepší. Vnímám riziko ze strany Amazonu, ale valuačně se mi $CVS-0.2% zdá velmi zajímavé (P/FCF<5).

Super diky. Riziko ur strany Amazonu jako konkurence?

Rád mám v tomto případě přirovnání damoklova meče. Amazon Prime má 200 milionů členů... To by bylo, aby se s tím Amazon nepustil i do nějakého pharma retailu.

HODL

Super :)

Přečetl jsem pár článků o cvs, a velkou část akcií vlastní velcí hráči, pokud se vystraší špatnými vyhlídkami do budoucna tak začnou prodávat ve velkém a mžná už to dělají.  Cena je pěkná, ale počítal bych s poklesem i k 50 USD. Jelikož probíhá přesun kapitálu z akcií do dluhopisů a krypta tak se dá předpokládat že se podíváme na nižší hodnoty.

Super děkuji. Nasvědčuje to tomu, že by se to mohlo ještě podívat níže:)

Zatím to leze nshoru