S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Je investování do zbraní morální? 5 akcií, které stojí za zvážení

Václav Svoboda
31. 10. 2023
7 min read

Zbraně jsou velkým byznysem a průmyslem s obratem v miliardách dolarů. Průmysl se zbraněmi a municí v samotných Spojených státech je odhadován na 21 miliard dolarů a nejlepší akcie v tomto odvětví neustále rostou. Pojďme se podívat, o kterých akciích v oboru zbraní by se dalo uvažovat.

Jsou akcie zbraní dobrými investicemi?

Akcie v oboru zbraní mohou být dobrými investicemi, i když před investováním je třeba zvážit mnoho faktorů. Tržní poptávka, změny v regulacích a hospodářské podmínky ovlivňují výkon akcií v oboru zbraní. Průmysl roste díky zvýšenému zájmu o střelecké sporty, osobní ochranu a sebeobranu, což vede k většímu počtu nákupů zbraní.

Nicméně je třeba zvážit i etické obavy ohledně zbraní a potenciální spojení s násilím. Někteří investoři mohou mít etické obavy související s palnými zbraněmi a právními předpisy týkajícími se zbraní. Akcie obvykle nesplňují kritéria pro ESG (environmentální, sociální a správní) investice. Je důležité zhodnotit osobní hodnoty ohledně praktik a politik společností, které zvažujete pro investici.

Průmysl s palnými zbraněmi se může rychle měnit, přičemž zákony a předpisy jsou důležitým faktorem, na který je třeba dbát. Aktuální zprávy a analýzy trhu můžete sledovat pomocí odkazů níže. K nákupu nejlepších zbraní potřebujete konkrétního brokera, a pokud kliknete na modré tlačítko níže, najdete naše expertně vybrané platformy.

Ammo Inc. $POWW-0.8% 

Ammo Inc. je relativně mladá společnost založená v roce 2017. Specializuje se na výrobu a prodej zbraní a také na prodej střeliva pro ruční palné zbraně, pušky a brokovnice. Ammo Inc. nabízí širokou škálu střeliva pro civilní trh a trh s bezpečnostními složkami.

Společnost vlastní server gunbroker.com, největší online tržiště pro zbraně a střelivo. Minulý rok zaznamenal gunbroker.com nárůst uživatelů s průměrně 40 000 novými registracemi měsíčně. Online tržiště je také největším zdrojem příjmů společnosti.

S ohledem na stabilní růst, solidní finanční výkonnost a reputaci poskytování kvalitního střeliva poskytuje Ammo Inc. solidní investiční příležitost v oboru zbraní. S rostoucí poptávkou po střelivu je společnost dobře pozicionována k využití trhu, zejména díky svému podílu na online trhu.

POWW

AMMO, Inc.

POWW
$2.48 -$0.02 -0.80%

Smith & Wesson Brands $SWBI-0.1% 

Smith & Wesson je jedním z nejslavnějších jmen v průmyslu zbraní, s dlouhou historií sahající až do roku 1852, kdy byla společnost založena. Společnost navrhuje, vyrábí a distribuuje palné zbraně, jako jsou pistole, revolvery a pušky. Její produktová řada se zaměřuje na civilní a profesionální trhy a nabízí spolehlivé a výkonné zbraně.

Smith & Wesson patří mezi nejlepší akcie v oblasti zbraní z několika důvodů. Za prvé má společnost silnou a důvěryhodnou značku vyvinutou během mnoha let. Tato uznávaná značka přispívá k její pozici na trhu a potenciálu pro stálý růst prodeje a příjmů.

Za druhé, Smith & Wesson klade důraz na inovace a vývoj produktů, což jí umožňuje zůstat konkurenceschopnou a splňovat stále se měnící potřeby nadšenců do palných zbraní. Introdukcí nových modelů a funkcí má různorodou základnu zákazníků. Nakonec s trvající poptávkou po zbraních napříč různými segmenty trhu je Smith & Wesson dobře pozicionována k využití příležitostí a poskytování výhodných výnosů pro investory.

SWBI
$16.19 -$0.02 -0.12%

Sturm, Ruger & Company, Inc  $RGR+0.0% 

Firma byla založena již v roce 1949 Alexandrem Sturmem a Williamem Rugerem. Společnost se stala předním hráčem v tomto průmyslu.

Sídlo společnosti se nachází v Southportu, Connecticut, a specializuje se na výrobu a prodej pušek a pistolí. Má silnou pověst v oblasti výroby různorodých palných zbraní, včetně jednoranných, samonabíjecích a sportovních pušek, samonabíjecích pistolí a jednoakčních a dvouakčních revolverů.

Ačkoliv existuje několik důvodů, proč je RGR jednou z nejlepších akcií v oboru zbraní k nákupu, atraktivní výplata dividendy je jedním z hlavních důvodů, proč byste mohli zvážit investici. Společnost Sturm, Ruger & Company má výnos ve výši přibližně 5,27 % a má historii odměňování svých akcionářů.

RGR
$43.09 $0.02 +0.05%

Vista Outdoor Inc. $VSTO+1.2% 

Vista Outdoor není specificky akcií zbraní, ale společností, která prodává vybavení pro venkovní sporty a rekreaci. Stala se významným hráčem v oblasti výroby a distribuce širokého spektra produktů pro venkovní aktivity, včetně palných zbraní, střeliva a příslušenství k střelbě.

Vista Outdoor vlastní několik velkých a známých značek zbraní, jako jsou Savage Arms a Federal Premium Ammunition. Tyto značky, které si užívají silné pověsti mezi nadšenci do zbraní, významně přispívají k celkovým příjmům společnosti Vista Outdoor.

Vista Outdoor je jednou z nejlepších akcií v oboru zbraní k nákupu díky svému rozmanité portfoliu mimo palné zbraně. Toto nejenže snižuje rizika, ale také poskytuje příležitosti pro další expanzi a růst. Pokud by se průmysl zbraní zpomalil, Vista Outdoor je pozicionována tak, aby kompenzovala nedostatek z jiných zdrojů příjmů, včetně svého sektoru venkovních sportů.

VSTO
$34.59 $0.40 +1.17%

Olin Corporation $OLN-0.4% 

Poslední společností na našem seznamu je společnost Olin Corporation. Společnost působí v různých odvětvích, včetně chemie a palných zbraní. Olin si získala vysokou reputaci díky svému neotřesitelnému závazku k bezpečnosti, inovacím a dodávání vysoce kvalitních produktů.

Ammunice od Olin Corporation, známá jako Winchester Ammunition, je uznávanou značkou specializující se na výrobu různorodého střeliva pro potřeby lovu, sportovní střelby a sebeobrany. Tato značka si vydobyla silnou pověst díky svému spolehlivému, přesnému a výkonnému střelivu, což ji činí preferovanou volbou mezi nadšenci do zbraní a profesionály.

Konstantní poptávka po střelivu, vyvolaná lovem, sportovními střeleckými soutěžemi a osobními obrannými potřebami, zajišťuje stabilní trh prostřednictvím tradičních prodejních kanálů. Silná pozice společnosti Olin Corporation na trhu se střelivem, podpořená renomovanou značkou Winchester, ji výhodně pozicionuje k využití této poptávky.

OLN
$56.43 -$0.20 -0.35%

Zbraně jsou obrovský byznys a určitě vzbuzují rozporuplné pocity. Vzhledem k válečným konfliktům na Ukrajině a nově i v pásmu Gazy jsou opět akcie ze sektoru zbraní velké téma. Každý investor si musí zvážit sám, zda-li chce investovat do tohoto byznysu, či nikoliv.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.