S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Ahoj investoři. Dnešní přehled novinek v opčním portfoliu bude poměrně dost rychlý. Když se totiž podíváme na $SPY+1.2% , který se dá brát jako určitý ukazatel Amerického trhu, tak nám jde tento týden spíše do strany. Což je idealní situace na to mít v trhu opce.

SPY
$511.31 $6.28 +1.24%

Já samozřejmě nelením, a mám už delší dobu vypsané PUT opce hned na 2 společnostech ($NIO-0.4% a $SOFI-0.4% ) a 1 ETF ($SOXL+6.9% ). Tyto opce jsem vypisoval již před nějakou dobou, a tyto opce vyexpirují 22.12.2023 a 29.12.2023. A co teď tedy dělám? Teď vyčkávám a sleduju jak se hodnota opcí rozpadá. Na trzích se totiž nic moc neděje.

Jaký je plán? Měl jsem tady pár dotazů typu jaký mám plán s těmito opcemi. Je to naprosto jednoduché. Prozatím platí, že buď opce vyexpirují jako bezcenné, a mi zůstanou všechny peníze, které jsem inkasoval za výpis těchto opcí. Nebo cena akcií klesne až k cenám, kde jsou tyto opce vypsány, a já budu muset nakoupit po 100 ks. daných akcií.

Pokud by nastal druhý scénář, tak hned další pondělí vypisuju proti drženému podkladu CALL opci, která bude agresivnější než PUT opce (bude vypsána blíže k trhu). Získám tak totiž více peněz.

Ještě je zde varianta, že pokud se cena akcií dostane na mé vypsané PUT opce, tak se budu snažit kreditně rollovat, ale to záleží na tom jak situace bude vypadat v danou chvíli. Navíc je to složitější, tak vás s tím nebudu moc zatěžovat.

Každopádně vypsané opce zatím vydělávají peníze, takže já mám volno. Ten plán s CALL opcemi je zatím takto hrubý. Samozřejmě vše bude záležet od toho jak se bude vyvíjet cena jednotlivých akcií.

PS: Za každý like a komentář budu rád.😉

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já aktuálně čekám na expiraci $SOXL+6.9%  a $TSLL+1.2%  15.12.. Vypisoval jsem po dvou kontraktech minulý týden a pobral 140$ opční premium.

Parada. Zase díky za inspiraci. 👍 To $TSLL+1.2% kopíruje cenu $TSLA+0.6% s 1,5x pákou?

Jinak kdybys našel něco menšího (do 30$), co kopíruje $SPY+1.2%  tak uvítám tip. 😉👍

Ano to je od Direxion Bull 1.5x na $TSLA+0.6% . Na to $SPY+1.2% jsem zatím taky nic nenašel. Tam to holt chce větší kapitál a jednou za čas vypíšu put na $TQQQ+6.0% .

Čím víc čtu vaše příspěvky, tím těžší mi to přijde :D chápu vysvětlení,ale jak člověka napadne koupit v rámci opcí zrovna to či ono 🤔

První věc je, že člověk by měl vypisovat opce na akcie, které mu nevadí vlastnit. Pokud by prostě cena šla dolů, tak mu nevadí mít akcie dané společnosti v portfoliu.

Další věcí která je, tak by to měla být akcie, u které si člověk myslí, že ji v nejbližší době čeká růst (nepotřebuju být přiřazen za každou cenu). Například se cena může nacházet u nějakého supportu.

No a dobu expirace opce a strike opce volím podle delty, a podle toho, kolik peněz dostanu za ten výpis. To záleží na jaké zhodnocení mířím. Například u $NIO-0.4% a $SOFI-0.4% se nemusí úplně vyplatit vypisovat na týden, protože zde člověk dostane třeba jenom 3$, od kterých musí odečíst ještě poplatek. Takže je zhruba na 0. Zatím co u měsíčního výpisu člověk třeba dostane 10$ nebo 11$ na kontrakt. Rozdíl je ale v tom, že poplatek je stejný jak u týdenního výpisu, tak i u měsíčního.

Další verzí může být třeba to, že týdenní výpis mi dá málo peněz za výpis opce, a tak bych musel vypsat blízko trhu, a třeba nad nějakým silným supportem. V takovém případě můžu prodloužit dobu do expirace a vypsat za stejné nebo i vyšší peníze níž.

Doufám, že to alespoň trochu pomohlo.😉

PS: Jestli nevadí prosím tykat, jsem na to víc zvyklí.😉

Jojo pomohlo, díky:) znamená to, že si to vždy muu prodloužit nebo jen někdy. Protože pokud za týden by tobylo 00 prd a věděla bych to, tak to prostě můžu prodloužit o týdennebo na mesic? Nebo to musím vždy zadat když vstupují fo obchodu? Plus mě zajímá, u kterých brokeru je to vlastně možné:) diky