S&P 500 ^GSPC 5,294.8 -0.04%
Tesla TSLA $177.96 +1.78%
Nvidia NVDA $933.22 -1.10%
Alphabet GOOG $176.67 +0.71%
Meta META $470.67 -0.54%
Amazon AMZN $184.42 +0.43%
Microsoft MSFT $419.43 -0.37%
Apple AAPL $189.55 -0.15%

Koukám že akcie $BABA+2.8% jsou za poslední rok dole o více jak 20% a i přestože je to čínská společnost zvažuji nákup. Ovšem tato akcie pro mě není až zas tak důležitá a nakupoval bych akcie až pod 72$. 

Máte akcie $BABA+2.8% v portfoliu a na jaké ceně přikupujete?

BABA

Alibaba

BABA
$89.13 $2.43 +2.80%
Capital Structure
Market Cap
207.0B
Enterpr. Val.
1.4T
Valuation
P/E
20.1
P/S
1.6
Dividends
Yield
0.2%
Payout
0.0%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Činu a Rusko v žiadnom prípade. Jedine keby ich darovali zadarmo

Jojo,  to bych pak bral :D

Už mám menší nákup ale ještě čekám protože by měla jít ještě trošku dolů nic méně $BABA+2.8% v portfoliu určitě chci mít 👍 je tam možnost velkého zhodnocení a i když je tam větší riziko větší tak to za to stojí.

Super, já to vidím podobně, ale ne až zas tak optimisticky.

Já s tou Čínou pořád nevím. Asi bych do toho nešla víc než 0.5% portfolia

Vidím to podobně, já jsem schopný do toho dát max 4%.

4% celkové do Číny nebo konkrétní baba?

Ignore the voice. Biznis je biznis a ten bude rozhodovať vždy. Či to bude skôr alebo neskôr, skoro vždy sa to prejaví. Pozrite sa na Ruskú ekonomiku a trhy, alebo na niektoré čínske akcie, ktoré sú za posledný rok hore o viac ako 50% ($PDD+4.0% , $LI+0.1% ).

Co je nám platné, že Rusko roste když je většina akcií ve světě držena jako rukojmí a lidé vůbec neví, jestli se k nim ještě někdy dostanou? Tohle se klidně může stát i v Číně, ať už k tomu kroku přistoupí soudruh nebo je svět odstřihne pokud zaútočí na Taiwan.

A kto z týchto ľudí spravil rukojemníkov?

To je další věc v které vidím problém a které se bojím.

Mám ji za 152 us.Takže nebudu nakupovat a jen ji držím jako pohřbené finance.

Chápu, no nepředpokládám že by se akcie zase dostaly na tuto cenu.

15% ptf. Jsem připravený na jakýkoliv scénář, ale přikláním se k happy endu. 😁
Postupně se budu pravděpodobně přibližovat 20%.

Tomu říkám přesvědčení! Když pominu všechny ty negativní scénáře, můžete mi nějak přiblížit ten pozitivní? Jak se Alibaba vrátí zpět ke svému vyššímu dvoucifernému růstu aby si zasloužila valuaci okolo PE 15-25?

Snižuje se market jim share. I při takovémto růstu si ale myslím, že i vzhledem ke geolokaci je PE 15 férové. Aktuální forward PE=7,5. I z hlediska ostatních metrik je to brutálně levné (jsou-li čísla pravdivá, což předpokládám, že ano).
Skvělý balance sheet, který snad bude využit na buybacks, i když letošní zpětné odkupy s cenou žádným způsobem nezahýbaly (částka byla směšná v porovnání s jejich kapacitami - akcionáři je nezajímají). Přesto však předpokládám, že dividenda by se mohla rapidně zvyšovat, ale čeká nás zase až za rok... 

Navzdory problémům v realitním sektoru, který snižuje výhled na růst HDP na příští rok si myslím, že se z deflace nějakým způsobem dostanou. Jsou v ekonomickém cyklu jinde než USA. Pomoci by tomu mohly třeba vysoké zásoby M2, nebo fiskální stimuly ze strany Číny, které samozřejmě budou financovány dluhem (emise nových bondů v říjnu). Obecně nějakým menším popudem by akciový trh mohl získat momentum, které potřebuje. Inflow kapitálu by následoval. 

Třeba tato čerstvá zpráva ve mně vyvolala dojem, že straně přeci jen není úplně jedno, jak si vede akciový trh:
https://www.reuters.com/world/china/china-removes-official-after-video-games-rules-spark-turmoil-sources-2024-01-02/

Ještě stojí za zmínku, že mám 5% v $KWEB+1.0%. Přemýšlím, zdali jsem neměl jít spíše touto "bezpečnější" cestou. Bude to veliké mrzení, pokud to nevyjde, ale to riziko jsem ochoten podstoupit. Budu moc rád za zpětnou vazbu, či případné napadení mých názorů - člověk se tak nejlépe učí!

To je věc na kterou se ptám taky, jelikož když se na tu společnost podívám a podívám se na ten graf, tak ta nevidím na čem a proč by akcie BABA měli růst.

Tak to už je poměrně velká pozice. Až zas takto akciím BABA teda nevěřím a Číně už vůbec ne :)

Klasická podhodnocená riziková Čína. Já pomalu po akcii budu za tyhle ceny nakupovat. Tak nějak věřím, že to půjde nahoru. I když pak nějaký hodný komunista si řekne, že se mu to nelíbí a budeme mít po ptákách. :)

To je přesně to co mi na Číně tak vadí.

Ja do toho nakonec sel ikdyby jeste klesla tak mi to nevadi v horizontu 1-3 let naplni snad moje ocekavani😉😇

Chápu, tak snad se dočkáme růstu.