S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Revoluce ve vodíkové energetice: Top 3 akcie z tohoto odvětví

Redakce Bulios
16. 1. 2024
4 min read

Odhalte potenciál čistého vodíku a sledujte průkopníky v oboru. Zjistěte, jaké společnosti stojí za pozornost v roce 2024 a proč mohou být klíčovými hráči ve vodíkové revoluci.

V dnešní době, kdy hledáme udržitelné a ekologické zdroje energie, je vodík stále více používanějším. Přestože jeho extrakce není jednoduchá, je čistým palivem bez skleníkových plynů. S nástupem roku 2024 se očekává vzestup vodíkové energetiky, což přináší nové investiční příležitosti.

Air Products $APD+2.2% 

Air Products se vyšvihl mezi lídry v oblasti vodíkové energetiky díky svému závazku k inovacím a rozvoji čistých energetických řešení. Specializuje se nejen na průmyslové plyny, ale také na infrastrukturu vodíkových paliv, což z něj činí klíčového hráče v transformaci energetického průmyslu. S rozsáhlými projekty v Saúdské Arábii, včetně bezuhlíkového vodíku, a s cílem stát se světovým lídrem v oblasti čistého vodíku, je Air Products investičním magnetem pro ty, kteří hledají dlouhodobý a udržitelný růst.

Svým pohledem do budoucnosti a ambicí být průkopníkem čisté energie vytváří Air Products strategie, které snižují emise. Vědomí potřeby ekologických řešení a investic do obnovitelných zdrojů energie dělá tuto společnost klíčovou v rámci globálního boje proti změně klimatu.

Zavedením inovativních technologií a projekty s výrazným ekologickým dopadem Air Products představuje investiční příležitost, která spojuje zisk s odpovědností vůči životnímu prostředí.

APD
$262.70 $5.66 +2.20%

BP $BP+1.0% 

BP, dlouho známý jako globální producent ropy a zemního plynu, představuje světu novou tvář s ambicemi na nízkouhlíkovou energetiku. S cílem stát se společností s plány na získání 10% podílu na trhu s vodíkem, BP mění své zaměření a přispívá k transformaci energetického průmyslu.

Investoři hledající dlouhodobý růst a diverzifikaci portfolia by měli mít na paměti, že BP nejen investuje do vývoje vodíkových projektů ve Velké Británii, USA a Austrálii, ale také rozvíjí zelené vodíkové technologie. Tato snaha o rozmanitost a udržitelnost činí z BP atraktivní investici pro ty, kteří sledují globální trendy v oblasti energetiky a udržitelnosti.

BP, vstupující do éry nízkouhlíkové energetiky, reprezentuje moderní přístup k obchodu s energií a přináší investiční příležitost, která propojuje tradiční energetický průmysl s novými, udržitelnějšími technologiemi.

BP

BP

BP
$37.50 $0.38 +1.04%

Plug Power $PLUG-5.2% 

Plug Power, průkopník v průmyslu vodíkových palivových článků, definující nové standardy v oblasti čisté mobility a energetiky. S více než 60 000 systémy palivových článků nasazenými v trhu s e-mobilitou a rozsáhlou sítí čerpacích stanic v Severní Americe, je Plug Power klíčovým hráčem v oblasti vodíkové infrastruktury.

Společnost nejen investuje do rozvoje vodíkové technologie, ale také staví komplexní síť zeleného vodíku pro výrobu, skladování a dodávání paliva. S plány na produkci 2 000 tun zeleného vodíku denně do roku 2030 a účastí na vývoji světově prvního ekosystému zeleného vodíku, se Plug Power stává klíčovým hráčem v transformaci energetického sektoru.

Investoři, kteří hledají inovativní příležitosti v oblasti čisté energetiky a mobility, by měli sledovat Plug Power jako klíčového průkopníka v oboru vodíkových palivových článků.

PLUG
$3.25 -$0.18 -5.25%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.