S&P 500 ^GSPC 5,323.99 +0.39%
Nvidia NVDA $945.98 +2.29%
Tesla TSLA $174.59 -1.62%
Microsoft MSFT $424.37 +0.99%
Apple AAPL $191.44 +0.83%
Alphabet GOOG $178.48 +0.67%
Amazon AMZN $185.10 +0.22%
Meta META $471.30 -0.13%

Apple riscă o amendă de 500 de milioane de euro din partea UE pentru practici comerciale neloiale

Adrian Dumitru
19. 2. 2024
3 min read

Comisia Europeană urmează să amendeze Apple cu 500 de milioane de euro pentru că ar fi încălcat legislația UE privind "concurența". Amenda face parte dintr-o campanie mai amplă a UE care vizează comportamentul antitrust al marilor companii tehnologice, inclusiv Apple.

Cea mai recentă investigație s-a axat pe faptul că Apple a împiedicat aplicațiile să informeze utilizatorii cu privire la alternative mai ieftine de abonament în afara App Store. Acest lucru ar putea duce la faptul că utilizatorii nu sunt informați pe deplin cu privire la toate opțiunile disponibile și sunt atrași de serviciile cu plată deținute de Apple, ceea ce ar duce la ar putea încălca legislația UE privind "concurența".

"Concurența" este situația în care companiile concurează între ele pe piață pentru clienți și își propun să ofere produse și servicii mai bune la prețuri mai mici, dar comportament neloialcum ar fi monopolizarea pieței poate cauza probleme.

AAPL

Apple

AAPL
$191.44 $1.57 +0.83%

De asemenea, Comisia Europeană a acuzat Apple de abuz de poziția sa și a constatat că termenii și condițiile sale comerciale pentru serviciile de abonament la muzică "neloiale". Potrivit unor acuzații, preferința Apple pentru propriul serviciu de muzică Apple Music în detrimentul unor servicii rivale precum Spotify. Această preferință pentru propriul serviciu și restricționarea concurenței poate fi considerată comportament antitrust.

Această amendă ar fi una dintre cele mai mari sancțiuni financiare pe care UE le-a impus marilor companii de tehnologie. Însă Apple s-a mai confruntat anterior cu amenzi pentru comportament antitrust , cum ar fi o amendă de 1,1 miliarde de euro în Franța.

AAPL

Apple

AAPL
$191.44 $1.57 +0.83%
Target Price
190.69 (-0.39% Downside)

De asemenea, Comisia Europeană este pe cale să adopte o lege privindpiețele digitale, care este importantă pentru practicile anticoncurențiale ale marilor jucători din domeniul tehnologiei , cum ar fi Apple, Amazon a Google. De exemplu, această lege ar trebui să permită dezvoltatorilor terți să distribuie aplicații în afara App Store și să le factureze direct clienților lor.

Apple $AAPL+0.8% a luat unele măsuri pentru a aborda reglementările UE, cum ar fi anunțarea unor modificări ale serviciilor sale în cadrul UE și planurile de a permite dezvoltatorilor să distribuie aplicații pentru dispozitivele Apple prin intermediul unormagazine alternative.

Încă nu s-a stabilit când se așteaptă să fie făcut anunțul oficial al amenzii, dar, potrivit rapoartelor, aceasta ar urma să fie nu ar trebui să schimbe direcția investigației antitrust. Apple are dreptul de a face apel la decizia să facă apel la instanțele UEdar până în prezent a refuzat să comenteze știrea.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna propria analiză amănunțită.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.