S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Fed își exprimă îngrijorarea cu privire la reducerea prea devreme a ratelor dobânzilor

Alin Rusu
22. 2. 2024
2 min read

Rezerva Federală a SUA și-a exprimat îngrijorarea considerabilă cu privire la riscurile potențiale asociate cu reducerea prea rapidă a ratelor dobânzilor. Procesele-verbale ale ședințelor din 30 și 31 ianuarie indică faptul că Fed este nesigură cu privire la calendarul adecvat pentru menținerea ratelor dobânzilor.

Potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta, majoritatea participanților la ședință și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul riscurile asociate cu reducerea prea rapidă a ratelor dobânzilorîn timp ce persistă incertitudinea cu privire la momentul potrivit pentru o schimbare.

Așteptările investitorilor privind unei posibile reduceri a ratei dobânzii în viitorul apropiat au fost astfel risipite în urma exprimărilor de prudență din partea președintelui Fed, Jerome Powell, și a altor oficiali.


S-a subliniat faptul că menținerea unei abordări restrictive a politicii monetare este necesară pentru atingerea țintei de inflație de 2%.așa cum a fost stabilită de Fed.

Cu toate că mai mulți participanți au subliniat posibilitatea riscuri asociate cu menținerea unei abordări pe termen lung o poziție excesiv de restrictivă, majoritatea au fost de acord cu privire la necesitatea unei mai mari încrederi în o scădere a inflației înainte de a se lua în considerare reducerea ratelor dobânzilor.

Indicatorii economici publicați de la ultima ședință a Fed sugerează că inflația și ocuparea forței de muncă sunt mai mult sau mai puțin stabile, ceea ce oferă o ușoară ușurare pentru investitoricare așteaptă posibile schimbări în politica monetară.

Cu toate acestea, concluziile acestei reuniuni sugerează că Fed rămâne prudentă și va continua probabil să monitorizeze în prealabil evoluțiile și datele, înainte de a face orice măsuri în direcția ajustarea ratelor dobânzilor.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construcția portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.