S&P 500 ^GSPC 5,313.82 +0.20%
Nvidia NVDA $948.24 +2.54%
Alphabet GOOG $179.48 +1.24%
Tesla TSLA $175.34 -1.19%
Microsoft MSFT $425.22 +1.19%
Amazon AMZN $186.03 +0.72%
Meta META $471.11 -0.17%
Apple AAPL $189.92 +0.03%

Google suspendă generatorul de imagini Gemini AI din cauza unor inexactități istorice

Adrian Dumitru
23. 2. 2024
2 min read

Google a introdus recent un nou instrument de inteligență artificială numit Gemini AI, care a fost conceput pentru a genera imagini cu diverse personaje și evenimente. Din păcate, această nouă funcție a stârnit o furtună de critici din cauza rezultatelor sale inexacte.

Principala problemă semnalată de utilizatori, a fost reprezentarea inexactă a figurilor istorice, care nu corespundea realității istorice și provocând distorsiuni. Această lipsă de acuratețe a determinat Google să oprească rapid funcția de generare de imagini cu inteligență artificială Gemini.

GOOG

Alphabet

GOOG
$179.48 $2.19 +1.24%
Target Price
155.26 (-13.49% Downside)

Ca răspuns la aceste critici Google a anunțat că lucrează pentru a îmbunătăți această funcție și va lansa în curând o versiune nouă și îmbunătățită a generatorului de imagini. Această decizie face parte din eforturile companiei de a oferi reprezentărimai precise și mai relevante ale evenimentelor și personalităților istorice.

Jack Krawczyk, director senior de produs pentru Gemini în cadrul companiei Google$GOOG+1.2%, care a comentat acest subiect, a subliniat că societatea ia înserios reprezentarea și descrierea exactă a contextului istoric și va face eforturi pentru a-și adapta tehnologia pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor.

"Capacitățile companiei de a genera aceste imagini reflectă baza globală de utilizatori Google și luăm în serios reprezentarea și prejudecățile. Contextele istorice au mai multe nuanțe și vom continua să ne adaptăm la acest lucru."
Jack Krawczyk, director senior de produs pentru Gemini
GOOG

Alphabet

GOOG
$179.48 $2.19 +1.24%
Fair Price: $394.36
Qhtknaqs: 63.93%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Măsura luată de Google vine într-un moment în care încearcă să concureze cu alți giganți tehnologici precum Microsoft$MSFT+1.2%, care susține OpenAI. OpenAI și-a lansat recent propriul model generativ de inteligență artificială numit Sora, care poate crea videoclipuri pe baza instrucțiunilor bazate pe text primite dela utilizatori.

În general, mișcările Google se îndreaptă spre asigurarea unei mai mari acurateți și relevanță în reprezentarea evenimentelor și personalităților istorice. Va fi interesant și important să vedem cum va evolua acest lucru și ce îmbunătățiri noua versiune a generatorului Gemini AI generator de imagini va aduce.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație care pot fi găsite pe Bulios, cu toate acestea, selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde în întregime de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o analiză amănunțită a propriei dumneavoastră.

Source.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.