S&P 500 ^GSPC 5,185.44 -0.04%
Tesla TSLA $174.65 -1.78%
Alphabet GOOG $171.35 -0.94%
Meta META $472.18 +0.84%
Amazon AMZN $187.94 -0.43%
Nvidia NVDA $902.14 -0.38%
Microsoft MSFT $410.83 +0.36%
Apple AAPL $182.75 +0.19%

3 klíčové akcie z konopného průmyslu

Redakce Bulios
27. 2. 2024
4 min read

Konopný průmysl zaznamenává solidní růst v posledních letech díky změnám v legislativě a stoupající poptávce po konopných produktech. Které 3 společnosti jsou na špičce v konopném průmyslu a nabízejí investorům zajímavé možnosti diverzifikace portfolia?​

Tyto společnosti, které již dlouhodobě prosperují v jiných oblastech průmyslu, nyní aktivně investují do konopného sektoru. Jejich zkušenosti a finanční stabilita jim umožňují úspěšně expandovat do tohoto rostoucího trhu. Tato rozhodnutí otevírají nové příležitosti nejen pro samotné společnosti, ale i pro nás investory.

ScottsMiracle-Gro $SMG-3.2%

Společnost ScottsMiracle-Gro, se s dlouholetou historií v oblasti zahradnického průmyslu stala významným hráčem v oblasti konopného průmyslu. Od roku 1868, kdy byla založena, si postavila pevnou pozici jako přední dodavatel produktů pro trávníky a zahradu. Dnes, se svým obrovským sortimentem zahrnujícím hnojiva a další zahradnické potřeby generuje roční tržby přesahující 3 miliardy USD.

Jednou z klíčových složek jejího úspěchu je dceřiná společnost Hawthorne Gardening, specializující se na produkty pro pěstování rostlin. Od roku 2014, kdy proběhla akvizice Hawthorne Gardening, se stala jedním z předních dodavatelů produktů pro pěstování konopí. S rostoucím trendem pěstování konopí má tato společnost roční tržby kolem 500 milionů USD a nadále expanduje na nové trhy.

SMG
$67.00 -$2.21 -3.19%

Přestože se společnost potýká s výzvami spojenými s rostoucími cenami komodit a proměnlivými podmínkami, ScottsMiracle-Gro si udržuje silnou pozici jak v zahradnickém, tak v konopném průmyslu. Díky strategické diverzifikaci a strategické akvizici Hawthorne Gardening, společnost dokáže lépe reagovat na různé potřeby trhu a maximalizovat svůj potenciál pro růst a úspěch.

Innovative Industrial Properties $IIPR-1.6%

Innovative Industrial Properties americká společnost, která vyniká v poskytování inovativních řešení pro konopný průmysl. Jejím hlavním zaměřením je nákup nemovitostí od provozovatelů léčebného konopí a následné pronajímání těchto nemovitostí zpět těmto provozovatelům. Tento obchodní model umožňuje konopným společnostem získat nezbytný kapitál pro svůj rozvoj, zatímco IIPR si zajišťuje stabilní příjem z nájemních smluv.

IIPR
$107.65 -$1.79 -1.64%
Fair Price: $17.72
Onsecnob: 21.68%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Jako realitní investiční fond (REIT) je IIPR povinna vrátit svým akcionářům alespoň 90 % svých zdanitelných příjmů. Tento model tedy umožňuje investorům získat stabilní dividendy z provozování nemovitostí v konopném průmyslu. Od svého založení v roce 2016 se IIPR rychle rozrostla a dnes vlastní a provozuje více než 90 nemovitostí v různých částech USA. Její rozsáhlé portfolio zahrnuje jak pěstitelské farmy, tak distribuční centra, což jí poskytuje robustní a diverzifikovaný zdroj příjmů.

IIPR
$107.65 -$1.79 -1.64%

V roce 2023 dosáhly celkové tržby společnosti IIP 309 milionů USD, což představuje nárůst o 12 % ve srovnání s předchozím rokem, kdy tržby činily 276 milionů USD. Tento růst příjmů potvrzuje pozici tohoto stabilního hráče s nemovitostmi v konopném průmyslu.

GrowGeneration $GRWG-3.4%

GrowGeneration, v současnosti provozuje více než 60 prodejen v 18 státech USA. Síť prodejen této společnosti nabízí širokou škálu produktů a služeb souvisejících s pěstováním konopí, jako jsou různé systémy, hnojiva a další zahradnické potřeby. GrowGeneration zaznamenává v posledních letech silné finanční výsledky.

Díky svému rozsáhlému distribučnímu řetězci a odbornému know-how se společnost může stát velmi důležitou v konopném průmyslu. Navzdory krátkodobým výzvám, jako je nadměrná nabídka konopí v USA, má GrowGeneration pevné základy a dlouhodobé vyhlídky.

GRWG
$2.66 -$0.10 -3.44%

Společnost GrowGeneration se zaměřuje nejen na tržní trendy, ale také na inovace v technologiích a metodách pěstování konopí. Díky tomu může nabízet svým zákazníkům nejmodernější produkty a služby. Její obchodní strategie zahrnuje rozvoj nových prodejen, akvizice konkurenčních společností a poskytování komplexních řešení pro pěstování konopí. GrowGeneration plánuje také investovat do další expanze.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.