S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Analytici varují: 3 akcie, které byste měli prodat ještě dnes

Redakce Bulios
8. 3. 2024
5 min read

Nové události přinášejí změny v hodnoceních a výkonech několika významných společností. Změny v hodnoceních tří společností vyvolávají otázky ohledně budoucnosti těchto firem a stavu trhu. Analytici upozorňují na výzvy, kterým čelí tyto společnosti, a investoři sledují, jakým směrem se vyvíjí situace. Společnosti se potýkají s novými výzvami, které přináší aktuální ekonomické a obchodní trendy.

Snížení hodnocení a pokles cen akcií tří společností, ukazuje na volatilitu a nespoutanost trhu. Investoři se snaží porozumět novým trendům a hledají strategie, které jim pomohou přizpůsobit se aktuální situaci a maximalizovat své investiční příležitosti.

Nike $NKE+0.4%

Nike, dlouhodobá ikona ve světě sportovního oblečení a obuvi, se potýká s výzvami, které jsou pro mnohé překvapením. Nedávné snížení hodnocení akcií NKE společností Oppenheimer na doporučení "držet" z "koupit" spolu s redukcí cílové ceny na akcie ze 150 USD na 110 USD, přilákalo pozornost investorů po celém světě. Tato změna hodnocení přichází v době, kdy se firma snaží překonat důsledky pandemie Covid-19 a oživit své prodeje.

NKE

Nike

NKE
$92.18 $0.41 +0.45%
Fair Price: $86.65
Ijtbfwdi: 79.90%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Nejenže nedávné finanční výsledky Nike nepřekvapily, ale způsobily, že akcie společnosti klesly o více než 10 % během jediného obchodního dne. Propuštění více než 1 600 zaměstnanců a ukončení dlouholeté spolupráce s golfistou Tigerem Woodsem byl dalším krokem, který vyvolal otázky ohledně budoucnosti společnosti. Klesající akcie, které za poslední rok poklesly o 12 % a o 42 % od historického maxima v listopadu 2021, jsou jasným signálem, že Nike musí nalézt cestu k obnovení svého růstu.

NKE

Nike

NKE
$92.18 $0.41 +0.45%

Analytici také vyjádřili obavy ohledně budoucích prodejů a zisků společnosti Nike, což přispívá k narůstající nejistotě mezi investory. S takovým velikánem, jako je Nike, který se potýká s potížemi, je otázkou, jak se firma vyrovná s novými výzvami a zda dokáže opět najít cestu k růstu a úspěchu.

Lululemon Athletica $LULU-1.0%

Lululemon Athletica, kdysi vrcholová značka ve světě sportovního oblečení, nyní čelí výzvám, které zaregistrovali jak investoři, tak analytici. Po nedávném oznámení snížení hodnocení společností HSBC na "držet" z "koupit" se akcie $LULU-1.0% setkaly s nejistotou. Tato změna přišla i přes revizi prognóz tržeb a zisku za čtvrté čtvrtletí 2023, která ohlásila silné prodeje během vánoční sezóny. Dle očekávání analytiků by měla společnost ohlásit silné výsledky za Q4 2023 koncem března, což je termín, který investoři bedlivě sledují.

LULU
$334.95 -$3.33 -0.98%
Fair Price: $978.32
Crlgkydi: 0.40%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Analýza od HSBC dále zdůrazňuje očekávané změny ve výkonnosti Lululemonu v nadcházejících dvou letech. I přesto, že se firma snaží rozšiřovat svůj sortiment o novou řadu pánských tenisek, analytici vyjadřují obavy ohledně ztráty tržního podílu. Tento krok je součástí snahy o osvojení mužského segmentu sportovního oblečení. Akcie společnosti od začátku roku 2024 klesly už o 8 %.

LULU
$334.95 -$3.33 -0.98%

Důvody pro pokles této značky mohou být mnohoznačné, ale v kontextu současných ekonomických a obchodních trendů je to signál, který nelze ignorovat. Investoři, kteří sledují trendy s oděvy a módními doplňky, budou bedlivě monitorovat další kroky Lululemon Athletica, aby pochopili, zda se tato značka dokáže vrátit na vrchol svého úspěchu.

Shopify $SHOP+1.2%

Shopify, jedna z předních e-commerce platforem, nedávno zaznamenala pokles hodnocení analytiků. Snižování hodnocení, jako je to od společnosti JMP Securities na "držet" z "koupit", spolu s odstraněním cílové ceny na akcie, upoutalo pozornost investorů. I přes nedávný překonání očekávání tržeb za čtvrté čtvrtletí, které poslalo akcie dolů o 9 %, Shopify zůstává pod tlakem.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%
Fair Price: $01.01
Uuasqjts: 57.54%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Analytici vyjadřují obavy ohledně rychlého růstu akcií $SHOP+1.2%, které za poslední rok vyrostly o více než 70 %. Analytici zdůrazňují neudržitelnost tohoto trendu a pochybují, zda současná cena akcií je odůvodněna. Ačkoli Shopify očekává růst příjmů, investoři stále chtějí více, což přispívá k tlaku na akcie.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%

Situace kolem Shopify ukazuje, že trh je nespoutaný a náladový. I přesto, že společnost překonala očekávání v nedávných výsledcích, akcie reagovaly negativně. To poukazuje na to, že předpovědi jsou často založeny na emocích a krátkodobých trendech. Pro investory je důležité sledovat vývoj situace okolo Shopify a zvážit, zda je aktuální pokles cen akcií příležitostí k nákupu nebo varováním před dalším poklesem.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.