S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Výsledky a budoucnost společnosti Oracle $ORCL+2.0%

Včera jsme měli výsledky této technologické společnosti, kterou nechci nějak moc představovat a ani přepisovat konkrétní čísla. Vše najdete zde, v popisku akcie https://bulios.com/ticker/ORCL a také ve Flash News, konkrétní čísla a záznam z prezentací výsledků. 😊 Co se mi ale líbí a zajímá mě Váš pohled na budoucnost akcie, tak jsou její spolupráce.

Společnost jde dnes v premarku cca o hezkých 13% nahoru a samozřejmě je to díky velmi dobrým výsledkům, ale i díky spolupráci se společnosti Nvidia.

Proč je partnerství mezi nima dobré? $ORCL+2.0%je proslulý svým starším databázovým obchodem, který je základní IT komponentou pro velké podniky po celém světě. Během posledních pěti desetiletí podpořila robustní ekosystém vývoje softwaru.

Oracle Cloud Infrastructure podporuje vývojáře při vytváření výkonných aplikací pro různá prostředí. Nedávné strategické partnerství se společností Nvidia si klade za cíl zlepšit schopnosti Oracle AI a nabídnout podnikům vysoce výkonné služby, čímž upevní její pozici v oboru.

Spolupráce s Nvidií posílí spojení Oracle s ní, což potenciálně umožní vyšší zisky a pozitivní vývoj Nvidie může ovlivnit akcie ORCL. Investice do ORCL, která je v současnosti za cenu pouhou osminou NVDA, nabízí obchodníkům příležitost těžit z úspěchu technologického giganta.

Kromě Nvidia má Oracle rostoucí zákaznickou základnu, z nichž nejvýznamnější jsou McDonald's, Walmart a Uber.

ORCL

Oracle

ORCL
$117.21 $2.32 +2.02%

Generální ředitelka Safra Catz uvedla , že Oracle očekává pokračující příjem významných zakázek na cloudovou infrastrukturu kvůli vysoké poptávce po jejich infrastruktuře Gen2 AI, která převyšuje nabídku. 

Navzdory rychlé expanzi cloudových datových center poptávka stále převyšuje kapacitu. Catz dále poznamenal, že přibližně 43 % z nevyřízených 80 miliard USD bude v příštích čtyřech čtvrtletích převedeno na příjmy.

Když poptávka převyšuje nabídku, ceny obvykle rostou, což platí pro cloudová řešení Oracle. To je dobrým znamením pro budoucnost akcií ORCL, což naznačuje slibný výhled do budoucna.

Tyto zprávy se mi celkem líbí a vypadá to velmi pozitivně. AI je prostě něco co nezastavíme a plno společností už díky ní vylétlo, ale zde si říkám, že cena je ještě docela nízko a mohl by tam být potenciál. Co si myslíte Vy o této společnosti. Samozřejmě kdo držel už dříve tak gratulace k dnešnímu růstu. 💰😁


jako DWH developer, co vyuziva tyto produkty desitky let pro vyvoj  pro zakazniky, bych si teda nekoupil ani jednu akcii :)

Díky za point, určitě klidně napiš proč? ...protože tohle by byl cenný poznatek, moc asi vývojářů co ji využívá tu nebude. 😊 Jinak já tohle nedokážu posoudit, protože ve vývoji se nevyznám, jen vím, že je hodně používaná.

Každá firma v cloudovej infraštruktúre bude teraz stúpat na cene lebo AI bez nich sa nedá realizovat.

To je fakt, je jich hodně které se na tom vezou, uvidíme které budou i za čas a které postupně popadají.

Musím se přiznat, že jsem čekal v průběhu dnešní seance mírnou korekci ceny. Ta ale nepřišla a vypadá to, že bude pokračovat na nové vrcholy. Velmi pěkné výsledky. Takhle by to mělo vypadat. nyní je to ale dost natažené jako většina trhu.

Souhlasím, taky jsem to čekal, kord potom co CPI nebylo dle očekávání. Budu jí sledovat, protože se mi líbí ta zpráva, taky ale bych byl raději, kdybych si ji všiml dříve.

Nějak to všechno rostlo po té inflaci. Ale akcii jsem taky nestihl za lepší cenu…

@krystofjane Já taky ne právě no, možná tak AMD ale stejně jen jednu malou pozici. Jo a Blackrock se mi podařil ještě celkem chytit. Jinak prostě asi ještě jak člověk není léta dlouhá v trhu, tak nechce tomu hned věřit že už se trend obrátí a taky jsem čekal déle abych si byl jistý, že už jsme z těch pádu z roku 2022 pryč.

@lukasandel jasně, u mě je to dost podobné. Nějaké tituly se podařilo chytit pěkně, ale většina, což byl prakticky cely trh proste utekl…Těch příležitostí ale ještě je a bude!

@krystofjane Souhlas, přijde to teď možná jako klišé a sám se vždy musím s tím srovnat nějak, ale pravda je, že. vždy bude nějaká příležitost na trhu díky tomu jak je velký. 😊

@lukasandel Přesně tak. Důležité je nedívat se na to, co nevyšlo moc dlouho, aby to člověka neštvalo. U tradingu je základ po prodeji hned vypnout graf dané akcie a už to neřešit :)

@krystofjane Super point u toho tradingu, budu se tím pak řídit až do toho více spadnu. 😊