S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Performanța și viitorul Oracle $ORCL

Ieri am avut rezultatele acestei companii de tehnologie, pe care nu vreau să o prezint prea mult și nici nu vreau să redau cifre specifice. Le puteți găsi pe toate aici, în descrierea acțiunilor https://bulios.com/ticker/ORCL și, de asemenea, în Flash News, cifrele specifice și filmările de la prezentările rezultatelor. 😊 Ceea ce îmi place și mă interesează însă părerea ta despre viitorul acțiunii sunt colaborările.

Compania a crescut astăzi cu aproximativ 13% în premarket și, desigur, acest lucru se datorează rezultatelor foarte bune, dar și colaborării cu Nvidia.

De ce este bun parteneriatul dintre ei? ORCLeste+0.0%renumită pentru afacerea sa cu baze de date tradiționale, care este o componentă IT esențială pentru marile întreprinderi din întreaga lume. În ultimele cinci decenii, a încurajat un ecosistem robust de dezvoltare de software.

Oracle Cloud Infrastructure sprijină dezvoltatorii în crearea de aplicații puternice pentru o varietate de medii. Recentul parteneriat strategic cu Nvidia are ca scop îmbunătățirea capacităților de inteligență artificială ale Oracle și oferirea de servicii de înaltă performanță pentru întreprinderi, consolidându-și poziția în industrie.

Colaborarea cu Nvidia va consolida asocierea cu Oracle, permițând potențial profituri mai mari, iar evoluțiile pozitive ale Nvidia ar putea avea un impact asupra acțiunilor ORCL. Investiția în ORCL, care în prezent are un preț de doar o optime din NVDA, oferă traderilor oportunitatea de a beneficia de succesul gigantului tehnologic.

Pe lângă Nvidia, Oracle are o bază de clienți în creștere, în special McDonald's, Walmart și Uber.

ORCL

Oracle

ORCL
$116.67 $0.03 +0.03%

CEO-ul Safra Catz a declarat că Oracle se așteaptă să primească în continuare comenzi semnificative de infrastructură cloud datorită cererii ridicate pentru infrastructura lor de inteligență artificială Gen2 care depășește oferta.

În ciuda expansiunii rapide a centrelor de date cloud, cererea continuă să depășească capacitatea. Catz a mai precizat că aproximativ 43% din portofoliul de 80 de miliarde de dolari va fi transformat în venituri în următoarele patru trimestre.

Atunci când cererea depășește oferta, prețurile cresc de obicei, ceea ce este valabil pentru soluțiile cloud ale Oracle. Acest lucru este de bun augur pentru viitorul acțiunilor ORCL, indicând o perspectivă promițătoare pentru viitor.

Îmi plac destul de mult aceste vești și par foarte pozitive. Inteligența artificială este ceva ce nu putem opri și o mulțime de companii au decolat deja din cauza ei, dar aici cred că prețul este încă destul de scăzut și ar putea exista potențial. Ce părere aveți despre această companie? Desigur, care a deținut înainte, așa că felicitări pentru creșterea de astăzi. 💰😁😁.


Trebuie să recunosc că mă așteptam la o ușoară corecție a prețului în timpul ședinței de astăzi. Dar nu a venit și se pare că va continua spre noi maxime. Rezultate foarte bune. Așa ar trebui să arate. Dar acum este destul de întins, ca majoritatea pieței.

Sunt de acord, și eu mă așteptam la asta, cordonul după IPC nu a fost așa cum mă așteptam. O să îl urmăresc pentru că îmi place raportul, dar și eu aș fi preferat să îl văd mai devreme.

Cumva, totul a crescut după inflație. Dar nici nu am primit acțiunile la un preț mai bun...

@andreiciobanu Nici eu nu prea bine poate așa AMD dar totuși doar o poziție mică. A și Blackrock tot a reușit să mă prindă destul de mult. Altfel, cred că așa cum nu se stă de ani buni în piață, nu vrei să crezi imediat că trendul este deja inversat și am așteptat și eu mai mult ca să fiu sigur că am ieșit din prăbușirile din 2022.

@vioreldumitru da, e destul de asemănător pentru mine. Unele titluri au reușit să prindă bine, dar majoritatea, care practic era toată piața a fugit pur și simplu...Acele oportunități sunt încă acolo și vor fi!

@andreiciobanu De acord, poate părea un clișeu acum și eu însumi trebuie mereu să mă împac cu el cumva, dar adevărul este că întotdeauna va exista o oportunitate pe piață datorită dimensiunii ei. 😊

@vioreldumitru Exact. E important să nu te uiți la ceea ce nu a ieșit de prea mult timp, ca să nu enervezi oamenii. În cazul tranzacțiilor, cheia este să închizi imediat graficul acțiunii după ce ai vândut și să nu-ți mai faci griji în legătură cu ea :)

@andreiciobanu Super punct pe chestia cu tranzacționarea, o să urmăresc atunci când o să cad mai mult în ea. 😊