S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Lowe's Companies, Inc.: Stabilní dividendový král a dlouhodobý růst

Stabilní dividendovka: Lowe's Companies, Inc. $LOW+1.1% je dividendovým králem s nepřetržitým zvyšováním dividend po dobu 51 let, což poskytuje investorům jistotu a stabilitu. S aktuální čtvrtletní dividendou ve výši 1,10 USD na akcii a výnosem za posledních 12 měsíců činícím 1,96 % se jedná o atraktivní možnost pro dividendové investory.

Dlouhodobá strategie: Přes mírné neuspokojivé výsledky ve fiskálním roce 2023 se Lowe's $LOW+1.1% zaměřuje na dlouhodobé přínosy, což podtrhuje její investice do zpětného odkupu akcií a inovativní strategie. V uplynulém roce společnost vynaložila 6,3 miliardy USD na zpětný odkup akcií zahrnující 29,9 milionu akcií, čímž posiluje důvěru investorů ve stabilní výkonnost.

Rozšiřující se ziskový potenciál: Navzdory poklesu tržeb si Lowe's $LOW+1.1% udržuje vzestupnou křivku zisku na akcii, což naznačuje rostoucí ziskový potenciál a dlouhodobou životaschopnost. Z 1,58 USD dosáhl zisk na akcii 1,77 USD, což svědčí o síle společnosti i v období mírného ekonomického útlumu.

Jaký je váš názor na dlouhodobou strategii společnosti Lowe's a jak vám připadá kombinace stabilních dividend a investic do růstu?

LOW
$232.13 $2.55 +1.11%

Společnost je to zajímavá a kdybych chtěl investovat do tohoto sektoru, tak tato společnost by mě zajímala určitě. Ovšem tento sektor osobně nemám moc rád a tak peníze vkládám jinam.

Tomu naprosto rozumím, každopádně děkuji za komentář!

Společnost jsem zaznamenal na konci když se dala pořídit ještě pod 200$, bohužel jsem tak neudělal, stále jsem se bál Fedu a ohledně možných tak problému růstu ve stavebnictví kvůli vysokým sazbám. No, chyba, pak se rozjela celkem hezky. Teď si myslím, že ta cena nyní se pohybuje kolem svého průměru a už do toho jít moc nechci, V portfoliu ale tento sektor nemám vůbec a kdyby poklesla, už bych po druhé nejspíše tak neváhal. Uvažuješ nad ní? 😊

Business jim opravdu šlape, já stále vidím potenciál růstu, takže bych se momentálně nákupu nebál. :)

Díky za info. Jako je to business který šlape a musí stále se stavět, jen tolik nevím jak jim tam ten nemovitostní trh jede, aby to padalo protože je taky určitě drahý, plus jaký to mají v USA s rychlostí výstavby. Přeci jenom, u nás to je šílené než se začne něco stavět. ...budu nad tím dál uvažovat. 😊

@lukasandel V USA je doba realizování stavby úplně někdě jinde než u nás v dobrém slova smyslu, každopádně věřím, že s postupným snižováním úrokových sazeb se realitní trh více rozběhne než tomu tak bylo v posledních letech.

@stockhunter_cz To zní určitě přívětivě. No u náš je to hrozné. 🙈

@lukasandel Nemohu nic než souhlasit bohužel.