S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 гейминг събития, готови за бъдещето на развлеченията

Vladimir Mihaylov
26. 3. 2024
1 min read

Видеоигрите се превръщат в стимул за нови технологии като изкуствения интелект и метавселената. С всяка изминала година те стават не само по-забавни, но и по-привлекателни за инвестиране. Нека разгледаме три акции на компании, занимаващи се с игри, които могат да бъдат ключови за инвеститорите в близко бъдеще.

Домашните развлечения предлагат много възможности - от стрийминг на видео до сърфиране в социалните мрежи. Въпреки това видеоигрите все още остават на върха, особено с новите технологични тенденции като генеративен изкуствен интелект и виртуална реалност. Това открива нови възможности както за геймърите, така и за инвеститорите.

Microsoft $MSFT-0.2%

Microsoft е пионер в иновациите в областта на изкуствения интелект. Наскоро тя представи премиум версия на своя AI асистент Copilot Pro срещу месечна абонаментна такса от $20. Тази услуга надгражда здравата основа на безплатната версия на Copilot и предоставя още повече функционалност на потребителите. Смята се, че тази нова услуга може да отбележи значителен растеж, особено като се има предвид водещата роля на Microsoft в областта на ИИ.

MSFT

Microsoft

MSFT
$420.21 -$0.78 -0.19%
Target Price
347.87 (-17.22% Downside)

Друга инвестиционна възможност за Microsoft е нейното подразделение за игри Xbox . Вкрая на миналата година тя обяви гигантски ход под формата на партньорство с Inworld AI -компания, която използва генеративен изкуствен интелект за разработване на игри. Това сътрудничество демонстрира ангажимент за иновации и придвижване на индустрията на игрите напред. Като се имат предвид нарастващите тенденции в гейминг индустрията, тази инициатива се очаква да донесе по-нататъшен успех и растеж на Microsoft.

MSFT

Microsoft

MSFT
$420.21 -$0.78 -0.19%

Анализите показват, че Microsoft може да продължи да печели значителен дял в областта на изкуствения интелект и метавселената. С този растеж и придвижване напред, акциите на $MSFT-0.2% се очаква да бъдат интересна инвестиционна възможност през следващите години. Въпреки че миналото не гарантира бъдещето, тенденциите и иновациите на Microsoft показват, че компанията има потенциал да се превърне восновен играч в световната игрална индустрия.

Take-Two Interactive $TTWO+1.2%

Take-Two Interactive се превърна в синоним на популярната серия игри Grand Theft Auto (GTA), а с очакването на пускането на пазара на шестата част на играта на франчайза през 2025 г., инвеститорите са изпълнени с очакване. Спадът на приходите на компанията с 16 % спрямо 52-седмичния връх обаче привлече вниманието на инвеститорите, които не позволиха на обезкуражени. Анализите показват, че цената на акциите на Take-Two Interactive може да предложи интересни Вход точки, особено в светлината на предстоящата игра GTA 6която се очаква да бъде успешна.

TTWO
$147.83 $1.75 +1.20%
Target Price
166.25 (+12.46% Upside)

Компанията също така прилага програма за намаляване на разходите, като същевременно инвестира в бъдещ растеж. Като се имат предвид данните и анализите, става ясно, че стратегията Take-Two Interactive насочена към оптимизиране на разходите и инвестиции в растеж, може да даде убедителни резултати за инвеститорите. Въпреки че последните събития могат да предизвикат опасения, общият потенциал на компанията за растеж през следващите години остава привлекателен.

TTWO
$147.83 $1.75 +1.20%

Тъй като се очакват повече информация и превюта на новия GTA 6, акциите на Take-Two Interactive се очаква да продължат да бъдат наблюдавани от инвеститорите по целия свят. Пазарните наблюдатели и анализи показват, че възможностите за инвестиции в този сектор могат да предложат интересни Възвръщаемост предвид предстоящите заглавия на игри и стратегически решения на компании като Take-Two Interactive.

Roblox $RBLX+0.4%

Roblox, като платформа за игри с собствена с екосистема от съдържание, създавано от потребителите, се стреми да възстанови позициите си. Въпреки спада от най-високата си стойност за всички времена през 2021 компанията се очаква да продължи разширява. С нови инструменти за генеративен изкуствен интелект и фокус върху метавселената Roblox се стреми да привлече както играчи, така и инвеститори. Данните показват, че компанията се движи към растеж и подобрява пазарната си позиция.

RBLX
$32.90 $0.14 +0.43%
Target Price
53.71 (+63.25% Upside)

Анализаторът на Goldman Sachs Ерик Шеридан наскоро изрази неутрална позиция по отношение на акциите на $RBLX+0.4%, като подчерта подобряването на маржовете и фундаменталните показатели. Въпреки това, в светлината на иновациите, представени на конференцията Roblox Developer Conference и нарастващия интерес към метавселената, се очаква инвеститорите да следят отблизо напредъка на компанията. Стремейки се да се превърне в ключов играч в областта на виртуалната реалност и онлайн развлеченията, Roblox я очакват интересни времена.

RBLX
$32.90 $0.14 +0.43%

Може би най-големият интерес за инвеститорите е потенциалният растеж и визията на Roblox като платформа за метавселена. С данните, които сочат нарастваща тенденция в използването на технологии за генеративен изкуствен интелект и нарастващ интерес към виртуалните светове, Roblox е на път да възвърне пазарната си позиция. Инвеститорите, които следят тази динамична и иновативна компания, могат да открият интересни инвестиционни възможности в близко бъдеще.

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете собствен задълбочен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.