S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

3 vodilna podjetja v zabavni industriji

Mladen Rudonja
28. 3. 2024
5 min read

V senci današnjega konkurenčnega trga zabave želijo trije vodilni igralci okrepiti svoj položaj in doseči zgodovinski uspeh. Ta trojica podjetij se osredotoča na strategije za povečanje svoje konkurenčnosti in doseganje nadaljnjih uspehov v zabavni industriji. Kako lahko ta podjetja vplivajo na prihodnost zabavne industrije?

Medtem ko se eno podjetje osredotoča na učinkovitost vsebin in čim večjo uspešnost, se druga odlikujejo kot pionirji pri širjenju na področje neposrednega stika s potrošniki in vlaganj v vsebine. Zaradi teh strateških potez in uspehov, ki jih dosegajo ta podjetja, se pričakuje, da bodo pomembno vplivala na industrijo zabave in povzročila pomembne spremembe.

Disney $DIS+0.6%

Disney se je v zadnjem času osredotočil na strategije za povečanje prihodkov iz poslovanja in krepitev konkurenčnosti v zabavni industriji. Na primer, v prvem četrtletju leta 2024 seje Disneyjev prihodek iz poslovanja v zabavni industriji več kot podvojil, medtem ko se je prihodek iz poslovanja všportnem segmentu povečal zaradi moči blagovne znamke ESPN. K tej rasti so pripomogli tudi dobri rezultati iz njihove razvedrilne dejavnosti Disney Parki, ki so v prvem četrtletju dosegli 10-odstotno povečanje prihodkov iz poslovanja v primerjavi s prejšnjim letom .

DIS

Disney

DIS
$103.37 $0.60 +0.58%
Fair Price: $398.67
Fuiuks: 15.41%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Poleg tega Disney aktivno zmanjšuje svoje stroške in dosega znatne prihranke. Družba Disney pričakuje, da bo leta 2024 dosegla prosti denarni tok v višini približno 8 milijard USD, ki naj bi bil rezultat uspešnega upravljanja stroškov in učinkovitega operativnega načrtovanja. Disneyjevi skupni stroški so se v prvem četrtletju v primerjavi s prejšnjim letom povečali v četrtletju zmanjšali za 4 %, kar dokazuje, da so prizadevanja za zmanjšanje stroškov uspešna ter prispevajo k dobičkonosnosti in finančni stabilnosti podjetja.

DIS

Disney

DIS
$103.37 $0.60 +0.58%
Target Price
149.47 (+44.60% Upside)

Še en pomemben dejavnik za družbo Disney je njena sposobnost, da pritegne in ohrani zanimanje strank. Kljub zmanjšanju prihodkov na nekaterih področjih domače zabave si podjetje še naprej prizadeva za izboljšanje svoje osnovne uspešnosti in povečanje privlačnost Disney je na dobri poti, da do konca leta 2024 izboljša privlačnost svojih izdelkov. spoznajte ali presegel svoj letni cilj glede prihrankov pri stroških v višini 7,5 milijarde 7,7 MILIJARDE AMERIŠKIH DOLARJEV.

Paramount $PARA+0.6%

Paramountova osredotočenost na vsebinsko učinkovitost in čim večjo uspešnost se odraža v njihovih uspešnih številkah. Na njihovi platformi za pretočno predvajanje je bilo zabeleženih skoraj o 40 % več ur vključenosti občinstva kot v prejšnjem letu, kar kaže na vse večjo priljubljenost njihovih vsebin. Prav tako je bilo zabeleženo 37-odstotna rast prihodkov prodaje "neposredno potrošnikom" v letu 2023, kar kaže na izboljšave na uspešnost in učinkovitost njihovega poslovanja.

PARA
$12.64 $0.08 +0.64%
Fair Price: $01.86
Bbcyze: 59.75%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Paramount uspešno zmanjšuje tudi proizvodne stroške in povečuje donosnost naložb. Produkcijski stroški se zmanjšujejo s snemanjem vsebin v tujini, kar je razvidno iz primerov naročnikov. Ta pristop je privedel do uravnoteženja visokoproračunskih naslovov z naslovi z nižjimi stroški in izboljšane donosnosti naložbe. Tudi segment "rednih televizijskih postaj" je zabeležil rast, kar kaže na vse večje zanimanje občinstva za Paramountove vsebine.

PARA
$12.64 $0.08 +0.64%
Target Price
20.45 (+61.79% Upside)

Na splošno se osredotočenost na vsebino in operativno učinkovitost kaže v večji gledanosti in prihodkih, čeprav zmanjšanju stroškov. Te številke in podatki kažejo, da Paramount uspešno ohranja dobičkonosnost in izboljšuje svoje konkurenčnost Z izboljšano donosnostjo naložb je Paramount pripravljen na zgodovinsko povišanje cen in Krepitev svoj položaj v zabavni industriji.

Warner Bros Discovery $WBD+0.4%

Družba Warner Bros Discovery se vzpenja v ospredju trenda širitve na področje neposrednega stika s potrošniki in naložb v vsebine, kar se odraža v njeni impresivni uspešnosti. V zadnjem četrtletju je segment "neposredne prodaje" dosegel skoraj 98 milijonov naročnikov, kar je 20-odstotna rast v primerjavi z letom prej. Te številke poudarjajo veliko povpraševanje po storitvah pretakanja Warner Bros Discovery. Poleg tegaso se prihodki od distribucije povečali za 4 %, pri čemer so mednarodni trgi spodbudili znatno rast. Znatno povečanje prihodkov od oglaševanja, ki se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečalo za več kot 50 % ,ne poudarja le pozitivne poslovne uspešnosti, temveč tudi učinkovito strategijo monetizacije vsebin.

WBD
$8.24 $0.04 +0.43%
Fair Price: $9.20
Bpwsew: 1.37%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Pomembne naložbe v vsebino so se izkazale za ključni dejavnik rasti družbe Warner Bros Discovery. Podjetje strateško vlaga v kultne franšize in zelo visokokakovostne produkcijeda bi okrepila svoj konkurenčni položaj in pritegnila širok spekter občinstva. Osredotočenost na nove filme na primer prinaša nov zagon njihovemu portfelju vsebin. Prizadevanja za ponovni zagon velikih filmov, kot so Superman a Harry Potter, poudarja prizadevanje za izkoriščanje pomembnega kapitala blagovne znamke. Cilj teh naložb ni le razširiti ponudbo vsebin, temveč tudi poglobiti sodelovanje naročnikov in ustvariti nove priložnosti za prodajo trgovskega blaga, tematske parke in licenčne posle.

WBD
$8.24 $0.04 +0.43%
Target Price
22.67 (+175.29% Upside)

Osredotočenost na diverzifikacijo prihodkov in trajnostno rast sta ključnega pomena cilja Warner Bros Discovery. Rast števila naročnikov in naraščajoči prihodki od oglaševanja kažejo na veliko povpraševanje trga po njihovih pretočnih storitvah. Ta rast prispeva k ponavljajočim se tokovi prihodkov in razširjeni dobičkonosnosti. Naložbe v vsebine, zlasti v kultne filme in serije, ter osredotočanje na nove filme krepijo portfelj vsebin družbe in zagotavljajo nove priložnosti za rast.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.