S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 olyan részvény a kiskereskedelmi szektorból, amelyek idén több mint 25%-kal emelkedtek

Vida Fazekas
29. 3. 2024
8 min read

2024-ben a kiskereskedelmi ágazat egy új korszak küszöbén áll. Az ágazat kilábalt a régóta fennálló kihívásokból, és most a megújult növekedés és dinamizmus felé tart. Az elmúlt évek a kiskereskedők számára tűzpróbát jelentettek: a globális COVID-19 járvány bezárásokkal és korlátozásokkal sújtotta a fizikai üzleteket, miközben az inflációs nyomás felhajtotta a költségeket és megváltoztatta a fogyasztói magatartást. Most, hogy úgy tűnik, a legrosszabbon túl vagyunk, az ágazat a fellendülés időszakát éli, amit az értékesítés növekedése, a termékek és szolgáltatások innovációja és az online jelenlét erősödése jelez.

Három kiválasztott vállalatot veszünk szemügyre, amelyeknek nemcsak sikerült lépést tartaniuk a gyorsan változó környezettel ezekben a viharos időkben, hanem stratégiájuknak, a piaci változásokra való gyors reagálási képességüknek és a célvásárlóik körében visszhangot kiváltó innovációiknak köszönhetően vezető pozíciót is kialakítottak.

Dick's Sporting Goods $DKS-1.2%

A Dick's Sporting Goods, az egyik vezető vállalat a sport felszereléseket gyártó vállalat, rendkívüli növekedést és a piaci várakozásokat meghaladó pénzügyi eredményeket mutat. A vállalat 2023 utolsó negyedévében rekordértékesítésről számolt be. 3,88 milliárd ami kevesebb mint 4,3 milliárd dolláros növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. 8 %. Ez a teljesítmény nem csak az elemzői becsléseket múlta felül, amelyek 3,8 milliárd dollárról szóltak, hanem új mércét is állított fel a vállalat történetében, amelyet még azelőtt alapítottak, hogy 76 évvel ezelőtt.

E sikerre válaszul a vállalat Dick Sporting Goods bejelentette negyedéves osztalékának 10%-os emelését , ami a jövőbeli pénzügyi egészségébe vetett bizalom és a részvényesek számára történő értékvisszatérítés iránti elkötelezettségének jelentős jele. Az új negyedéves osztalékot részvényenként 1,1 dollárban állapították meg, a korábbi 1,0 dollárról. A döntésre akkor került sor, amikor a vállalat részvényenként 3,85 dolláros eredményt ért el, ami felülmúlta a Wall Street 3,35 dolláros részvényenkénti várakozását . Az osztalékemelés és az erős eredmény egyértelmű bizonyítéka a vállalat pénzügyi erejének és optimista kilátásainak.

DKS
$194.54 -$2.38 -1.21%

A Dick's Sporting Goods sikerének másik kulcstényezője az, hogy folyamatosan képes alkalmazkodni a változó trendekhez és vásárlói igényekhez. A vállalat 2023-ban nemcsak rekordértékesítést ért el, hanem azt is bejelentette, hogy az azonos üzletekben elért eladások nőtt 2,8%-kal, ami messze meghaladta az elemzők mindössze 0,8%-os növekedésre vonatkozó várakozásait. Ez a siker tehát a gondos tervezés, az innováció és a vásárlói elégedettségre való összpontosítás eredménye. A növekvő érdeklődéssel a fitness és a szabadtéri tevékenységek iránti érdeklődés iránt, a vállalat sikeresen bővítette termékkínálatát, hogy minőségi termékek széles választékát kínálja sportfelszereléseket kínál, így a sportcikkek kiskereskedelmének egyik vezető szereplőjévé vált.

Ralph Lauren $RL+1.1%

A divatiparban régóta elismert, ikonikus márka, a Ralph Lauren 2024-ben ismét bizonyítja erejét. Az elmúlt 12 hónap során a Ralph Lauren részvények jelentős 63%-kal emelkedettjóval a várakozásokat megelőzve, és a termékei iránti megújult érdeklődést bizonyítja. Ezt a növekedést különösen támogatja a megújult népszerűségű pólók a fiatalabb generáció körében, egy olyan trend, amelyet a Ralph Lauren a maga javára tudott fordítani. A vállalat részvényei 2024-ben 2024 lenyűgöző 25%-kal, ami azt jelzi, hogy a fogyasztók és a befektetők számára egyaránt erőteljes visszatérést jelent a márka reflektorfénybe.

Ez a visszatérés a következőknek köszönhető Ralph Lauren innovációs képességének és a változó fogyasztói preferenciákhoz való alkalmazkodásának köszönhető. A fiatalabb fogyasztók megszólítására törekedvea vállalat megváltoztatta termékkínálatát és marketingstratégiáit, hogy megfeleljen az aktuális trendeknek és keresletnek. Ez a megközelítés kulcsfontosságúnak bizonyult a jelentős bevételnövekedés eléréséhez, amely 2023 utolsó negyedévében több mint 30%-kalnőtt Kínában, a márka egyik leggyorsabban növekvő piacán. Ez a bővülés és a Ralph Lauren termékek iránti megnövekedett érdeklődés a fontos régiókban egyértelműen bizonyítja a márka sikeres globalizációs és alkalmazkodási megközelítését.

RL
$167.88 $1.79 +1.08%

Bár az$RL+1.1%részvény elérte a 2014. decemberi árfolyamszinteket, az elemzők továbbra is látnak felfelé ívelő lehetőséget. A részvény jelenlegi 192,3 dolláros medián célárával , amely a jelenlegi szintekhez képest több mint 5%-os potenciális emelkedést jelent, a Ralph Lauren márka jövője ígéretesnek tűnik. Ezt az optimizmust nemcsak az erős teljesítmény támasztja alá, hanem az is, hogy a márka továbbra is elkötelezett az innováció és a gyorsan változódivatiparban való helytállás mellett. A Ralph Lauren tehát szilárd alapokon áll, készen arra, hogy szembenézzen a jövőbeli kihívásokkal és megőrizze pozícióját.

Abercrombie & Fitch $ANF+2.9%

Az Abercrombie & Fitch, amelyet hagyományosan abevásárlóközpontokbankülönösen népszerű márkának tartanak , példátlanul nagy fellendülés időszakát éli. Az elmúlt 12 hónapban a vállalat részvényei figyelemre méltó ,380%-os emelkedést ért ek el, ami egyértelműen jelzi, hogy a vállalat mekkora fordulatot tudott megvalósítani. Idén azANF+2.9% részvények további 35%-kal emelkedtek, így a Abercrombie & Fitch az egyik legjobban teljesítő kiskereskedelmi márkává vált. Ez az emelkedés a márka sikeres újrapozícionálásának és a változó fogyasztói preferenciákhoz való alkalmazkodási képességének köszönhető.

2023 negyedik negyedévében a vállalat bejelentette, hogy a részvényenkénti nyereséget (EPS) 2,97 dolláros eredményt, ami felülmúlta az elemzők 2,83 dolláros konszenzusos várakozását. Ennél is figyelemre méltóbb volt a bevétel növekedése, amely elérte a 1,45 milliárd 4,45 milliárd dollárt és meghaladta a 1,43 milliárd dolláros piaci várakozást. Ez a pénzügyi teljesítmény az erős év végi teljesítményről tanúskodik, különösen az ünnepi szezonban, amikor az eladások 21%-kal nőttek az előző évhez képest.

ANF
$139.61 $3.92 +2.89%

A vállalat 2024-re vonatkozó előrejelzései a következő várakozásokról szólnak kétszámjegyű növekedés százalékos forgalomnövekedésről, ami a márka stratégiájába vetett bizalmat és a jelenlegi lendület fenntartásának képességét jelzi. Az Abercrombie & Fitch ezzel azt bizonyítja, hogy még a márkák is gazdag múlttal rendelkező és hagyományos felfogással rendelkező márkák is sikeresen átalakulhatnak és visszanyerhetik a hírnevüket.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése kizárólag Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.