S&P 500 ^GSPC 5,182.57 +0.04%
Tesla TSLA $178.08 -3.62%
Nvidia NVDA $901.03 -2.21%
Alphabet GOOG $172.45 +1.54%
Microsoft MSFT $410.98 -0.62%
Amazon AMZN $187.81 -0.47%
Apple AAPL $182.42 +0.39%
Meta META $465.32 -0.08%

3 акции, които са на исторически дъна, с дивидент над 7%

Vladimir Mihaylov
1. 4. 2024
1 min read

Днес ще се съсредоточим върху дивидентните акции, които могат да ви осигурят стабилен доход и потенциал за увеличаване на инвестициите ви. Тъй като тази година пазарът е изпълнен с оптимизъм и несигурност, важно е да намерите акции, които могат да ви осигурят стабилност и потенциално нарастване на стойността.

Разглеждаме три атрактивни дивидентни акции, които се отличават със стабилни фундаментални показатели и потенциал за дългосрочен растеж. Тези компании се търгуват близо до 52-седмичните си дъна и предлагат на инвеститорите стабилен доход от дивиденти.

Leggett & Platt $LEG-2.8%

Leggett & Platt е реномирана компания с повече от 140-годишна история, специализирана в производството на пружинни намотки за дивани и матраци. Въпреки неотдавнашните предизвикателства, като например неизпълнението на прогнозите за приходите през последните три тримесечия, компанията запазва доверието си. Тази дългогодишна история на дейността и водеща роля в отрасъла осигуряват на дружеството стабилна основа, която е от ключово значение за запазване на пазарните му позиции в конкурентна среда.

LEG
$13.27 -$0.38 -2.78%
Fair Price: $37.48
Mysnhe: 68.22%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Дивидентната доходност е над 9%, което е значително над средната за индустрията. Този висок дивидент, в съчетание с 53-годишната серия от увеличения на дивидентите, показва стабилната дивидентна политика на компанията и доверието в нея в очите на инвеститорите. Въпреки неотдавнашните предизвикателства Leggett & Platt запазва ангажимента си за растеж и дългосрочна стабилност, което дава основание на инвеститорите да вярват в способността на компанията да се адаптира и развива в конкурентна среда.

LEG
$13.27 -$0.38 -2.78%
Target Price
32 (+141.15% Upside)

С очакваното увеличение на приходите с 13 % компанията има потенциал да се възстанови растежа си и да укрепи позициите си. Осъществяването на дейността в продължение на повече от сто и четиридесет години позволява на дружеството да използва богатия си опит и стабилност, за да продължи да се развива и да осигурява дългосрочен стойност за своите акционери.

CTO Realty Growth $CTO+1.7%

CTO Realty Growth е ключов играч в индустрията на инвестиционните тръстове за недвижими имоти (REITs), който привлича вниманието с фокуса си върху бързоразвиващите се градски райони в "слънчевия пояс", включително места като Атланта, Джорджия и Тексас. Тази стратегия му позволява да се възползва от положителния демографски и икономически растеж в тези райони. Със смесица от офис и търговски активи компанията разполага съсстабилно и диверсифицирано портфолио, което е ключов фактор за възстановяването след пандемията. Анализаторите оценяват високо нейния силен оперативен модел, който се е отразил вположителни финансови резултати, където CTO Realty Growth е надминала очакванията в три от последните четири периода.

Що се отнася до финансовите показатели, дивидентната доходност е около 9 %, което е над средното за индустрията на REITs. Дружеството може да се похвали и с 11-годишна поредица от последователни увеличения на дивидентите, което й осигурява стабилност и привлекателност за инвеститорите, които търсят дългосрочни пасивен доход. С очаквания продължителен ръст на интереса към недвижимите имоти в южните части на САЩ, вероятно компанията ще продължи да да просперира и да осигурява атрактивна възвръщаемост на своите инвеститори.

CTO
$17.26 $0.29 +1.71%

Въпреки общата предизвикателстватапред които е изправен пазарът на недвижими имоти, Дружеството демонстрира сила и устойчивост в днешната трудна бизнес среда. С положителни перспективи за растеж и стабилна дивидентна политика, CTO Realty Growth заслужено се счита за една от атрактивниз възможности за инвеститорите, които търсят дългосрочни и стабилни инвестиции в сектора на недвижимите имоти.

Universal Health Realty Income Trust $UHT+0.4%

Universal Health Realty Income Trust е добре познат играч в сектора на недвижимите имоти, който е специализиран в предоставянето на здравни заведения в САЩ. С богата история , датираща от повече от38 години, и портфейл от 76 здравни заведения в над 20 щата , Universal Health има значително присъствие. Неотдавнашният спад на цената на акциите от близо 19 % може да е предизвикал опасения у инвеститорите, но стратегическият фокус на компанията върху сектора на здравеопазването я поставя в изгодна позиция в период на промени и нужди на застаряващото население.

Дивидентната доходност е 7,9 %, което надхвърля средния в сектора на REIT и представлява привлекателна възможност за инвеститори, търсещи стабилен доход. Въпреки неотдавнашните предизвикателства, компанията има стабилни фундаментални показатели, които й позволяват да се възползва от очакваните намаляване на лихвените проценти и стратегическия фокус върху нарастващото търсене на здравни услуги в САЩ.

UHT
$36.60 $0.14 +0.40%

В светлината на нарастващия и демографските тенденции, определящи развитието на здравната индустрия, както и при прогнозирания ръст на търсенето на здравни заведения, Universal Health има потенциал за дългосрочно развитие. стабилен растеж и да осигури привлекателна възвръщаемост.

Отказ от отговорност: В Bulios ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги извършвайте собствен задълбочен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.