S&P 500 ^GSPC 5,177.24 -0.20%
Tesla TSLA $174.50 -1.86%
Alphabet GOOG $171.03 -1.13%
Amazon AMZN $187.08 -0.89%
Nvidia NVDA $899.04 -0.72%
Meta META $470.88 +0.56%
Microsoft MSFT $410.95 +0.39%
Apple AAPL $182.34 -0.04%

3 aktuálně nejzajímavější akcie z indexu Russell 2000

Redakce Bulios
25. 4. 2024
5 min read

Tři akcie z indexu Russell 2000 v poslední době vykazují silný růst a nabízejí atraktivní příležitosti pro investory. Tyto společnosti se vyznačují robustním výkonem, inovativními obchodními modely a stabilními dividendami.

Index Russell 2000, skládající se z přibližně 2000 malých a středních společností, je známý svou diverzifikací a širokým spektrem průmyslových odvětví. V poslední době několik společností v tomto indexu vyniká díky svým solidním výnosům.

Fluor Corporation $FLR+0.0%

Fluor Corporation je globální inženýrská a stavební společnost, která se specializuje na komplexní projekty ve vysoko regulovaných průmyslech, včetně energetiky, chemie, a infrastruktury. Za rok 2023 společnost vykázala značný nárůst tržeb, které se zvýšily o 12 % na 15,4 miliardy dolarů. Tento růst byl poháněn zejména zvýšeným počtem zakázek v sektoru energetiky a využitím technologických inovací pro zefektivnění stavebních a inženýrských procesů.

V průběhu roku 2023 Fluor zahájila několik nových projektů a uzavřela kontrakty v hodnotě přes 14 miliard dolarů, což je o 25 % více než v předchozím roce. Mezi klíčové projekty patří rozvoj infrastruktury pro zpracování přírodního plynu v Severní Americe a rozsáhlé stavební projekty pro farmaceutický průmysl v Evropě. Tyto nové kontrakty posilují finanční pozici společnosti a zvyšují její potenciál pro budoucí růst tržeb a zisků.

FLR
$38.52 $0.01 +0.03%

Fluor také intenzivně investuje do svého výzkumu a vývoje s cílem implementovat nové technologie, které by snížily náklady a zároveň minimalizovaly environmentální dopad jejich operací. V roce 2023 společnost alokovala 500 milionů dolarů na vývoj pokročilých digitálních nástrojů a automatizace, což vedlo ke zlepšení efektivity a snížení časových a materiálových nákladů na projektech po celém světě. Tyto iniciativy nejenže zvyšují konkurenceschopnost společnosti, ale také přispívají k její reputaci jako lídra v oblasti inovačního a udržitelného inženýrství.

SkyWest Airlines $SKYW+0.0%

SkyWest Airlines, jedna z předních regionálních leteckých společností ve Spojených státech, pokračuje v posilování své pozice díky efektivním strategiím a rozšíření svého flotilního parku. V posledním čtvrtletí roku 2023 společnost vykázala značný nárůst tržeb, které dosáhly celkového objemu 751,7 milionů dolarů, což představuje 10% meziroční růst. Tento růst byl zejména důsledkem zvýšené poptávky po regionálních leteckých službách a expanze flotily, která nyní zahrnuje přes 500 letadel, přičemž do konce roku se plánuje přidání dalších 20 nových letadel typu Embraer E175.

SkyWest také intenzivně investuje do modernizace své flotily a zlepšení služeb pro zákazníky. V posledním roce společnost investovala přibližně 600 milionů dolarů do nákupu nových letadel a technologických vylepšení, včetně aktualizace kabiny a zavádění pokročilých systémů na palubě. Tyto kroky nejen zlepšují komfort pro cestující, ale také zvyšují palivovou účinnost a snižují operativní náklady, což přispívá k celkové udržitelnosti společnosti.

SKYW
$76.61 $0.03 +0.04%

Tyto změny jsou důsledkem zvýšené efektivity. SkyWest navíc pokračuje ve vyplácení dividend, což posiluje důvěru investorů a potvrzuje její závazek k poskytování hodnoty svým akcionářům. Tato pozitivní dynamika může činit SkyWest atraktivní volbou pro investory hledající stabilní výnosy v leteckém průmyslu.

Kite Realty Group $KRG-1.8%

Kite Realty Group, přední realitní investiční fond (REIT), specializující se na komerční nemovitosti, ukazuje silný finanční výkon ve svém segmentu. V roce 2023 společnost vykázala mírný růst tržeb ve výši 827 milionů dolarů, což představuje 2% nárůst oproti předchozímu roku. Tento růst byl podpořen expanzí portfolia a zlepšenou obsazeností jejich nemovitostí, která v současnosti dosahuje 95%, což je významné zlepšení oproti 92% v roce 2022.

Kite Realty také aktivně pracuje na diverzifikaci svého portfolia prostřednictvím strategických akvizic a rozvoje. V roce 2023 investovala do nákupu dalších tří nákupních center v strategických lokalitách, což přispělo k celkové investici přesahující 200 milionů dolarů. Tyto nové akvizice nejenže posilují její tržní postavení, ale také zvyšují hodnotu jejího portfolia, které nyní obsahuje více než 200 nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou přesahující 30 milionů čtverečních stop.

KRG
$21.18 -$0.40 -1.83%

Finanční strategie společnosti Kite Realty Group se zaměřuje na udržitelný růst a maximální výnosy pro její akcionáře. V roce 2023 společnost oznámila zvýšení čtvrtletní dividendy na 0,27 dolaru na akcii, což představuje roční zvýšení o 8 %. Tento krok ukazuje důvěru vedení ve stabilní cash flow a jeho schopnost generovat příjmy i v nestabilním ekonomickém prostředí. Toto pravidelné zvyšování dividendy je důkazem závazku Kite Realty k poskytování atraktivních výnosů svým akcionářům.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.