S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 vonzó feltörekvő piaci részvény 10 dollár alatt

György Sárosi
29. 4. 2024
7 min read

Ez a 3 vállalat, amelyek részvényeiket a 10 dolláros küszöb alatt kínálják, a saját iparáguk kulcsszereplőit képviselik. A délkelet-ázsiai digitális fizetések és pénzügyi technológiák fejlesztésétől kezdve a félvezetőipar számára fejlett tesztelési technológiákat biztosító amerikai félvezetőiparon át a tajvani képalkotó technológia innovációjáig ezek a vállalatok megmutatják, hogy a hatékony alkalmazkodás és az innováció hogyan teremthet új lehetőségeket.

Idén e vállalatok mindegyike ambiciózus célokat tűzött ki működésük bővítésére és termékeik fejlesztésére, és stratégiáik hangsúlyozzák a változó piaci feltételekhez való alkalmazkodás fontosságát.

Fogd meg a $GRAB-0.3%

A szingapúri székhelyű Grab gyorsan fejlődött egy egyszerű fuvarmegosztó szolgáltatásból szolgáltatások széles skáláját nyújtó nagyszabású platformmá. Az évek során a vállalat nyolc délkelet-ázsiai országba, köztük Indonéziába, Malajziába és Thaiföldre terjeszkedett. A Grab alkalmazással mindent kínál a fuvartól és a szállítás szolgáltatásokon át a pénzügyi technológiáig és az online fizetésig. A vállalat 2020-ban több mint 1,9 milliárd tranzakciót, ami lehetővé tette számára, hogy megszilárdítsa pozícióját.

2023-ban a Grab nyereséges évről számolt be, ami a vállalat javuló pénzügyi egészségét jelzi. A bevételek 2023-ban elérték a 2,3 milliárd dollárt, ami a következőknek felel meg 64%-os növekedés az előző évhez képest. Ezek az eredmények nemcsak a világméretű visszaesésből való kilábalást tükrözik, hanem azt is, hogy a vállalat sikeresen alkalmazkodott a változó piaci feltételekhez.

GRAB
$3.66 -$0.01 -0.27%

A vállalat tervezi digitális fizetési és pénzügyi technológiai szolgáltatásainak bővítését, ami további növekedést és piaci részesedésnövekedést támogathat. Ezekkel a tervekkel és az új piacokon való folyamatos terjeszkedéssel a Grab ideális helyzetben van ahhoz, hogy megőrizze vezető pozícióját a délkelet-ázsiai digitális gazdaságban. Ez a stratégiai irányvonal értékes lehetőségeket kínál a befektetők számára, és támogatja a vállalat hosszú távú növekedését.

InTest Corporation $INTT+0.2%

Az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező InTest Corporation az egyik legjelentősebb szereplője a tesztelés és mérés mérési és mérési technológiák terén a félvezetőipar számára. A vállalat 1981-es alapítása óta a félvezetőgyártás szempontjából kritikus fontosságú tesztberendezések gyártására és értékesítésére specializálódott. Az elmúlt évtizedben az InTest erőteljes pénzügyi teljesítményt mutatott, a bevételek növekedése elérte az alábbi értékeket 181 %, míg az S&P 500 index átlagos növekedési üteme 167% volt. Ez a teljesítmény a vállalat rugalmasságát és a gyorsan változó technológiai piachoz való alkalmazkodási képességét bizonyítja.

2020-ban a globális COVID-19 világjárványhoz kapcsolódó kihívások ellenére az InTest stabil pénzügyi eredményeket ért el, és képes volt fenntartani a pozitív szabad pénzforgalmat. A vállalat 2023-ban 123 millió dolláros bevételt és 123 millió dolláros nettó nyereséget jelentett. 9,3 millió dollárt, ami 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ezek az eredmények az erős üzleti alapokat és a hatékony költséggazdálkodást tükrözik, amelyek lehetővé tették a vállalat számára, hogy jobban kezelje a piaci bizonytalanságokat, mint sok más vállalat ugyanebben az ágazatban.

INTT
$9.97 $0.02 +0.20%

A vállalat olyan új technológiák kifejlesztésébe tervez befektetni, amelyek a félvezetők tesztelését, azzal a céllal, hogy növelje piaci részesedését és erősítse versenyhelyzetét. Ezek a beruházások várhatóan az értékesítés növekedését eredményezik majd a 10-15 %-kal a következő évben. Ez a stratégia az innovációra és a növekedésre helyezi a hangsúlyt, ami a csúcstechnológiai ágazatban stabil, ugyanakkor növekedési lehetőségeket kereső befektetők figyelmét is felkelti.

Himax Technologies $HIMX

A tajvani székhelyű Himax Technologies a félvezető-technológiai ágazat egyik meghatározó szereplője, amely a képi jelfeldolgozásra és a kijelző technológiákra. A vállalat gyorsan vált kulcsfontosságú beszállítójává számos fogyasztói elektronikai gyártónak világszerte. A Himax 2023-ban gyengébb eredményekről számolt be. Várhatóan azonban erős kereslet a kijelzők és a képérzékelők iránt.

Az elmúlt két évben a vállalat alulteljesítettde 2021-ben a Himax lenyűgöző pénzügyi teljesítményt ért el, ami szilárd haszonkulcsot eredményezett és felülmúlta az elemzői várakozásokat. A vállalat 2021 negyedik negyedévében 18 centes részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el, ami 10 centtel verte az elemzői becsléseket. A negyedévben a bevételek is növekedtek 48% az előző év azonos időszakához képest, elérve a 365 millió dollárt. A növekedési tendenciát a termékcsalád-innováció és az ügyfélportfólió bővülése hajtotta. A befektetők és az elemzők azonban úgy vélik, hogy visszatérhet a növekedés.

HIMX
$6.45 $0.00

A jövőbeni növekedés érdekében a Himax az új technológiák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt és bővítésre új alkalmazásokba, például az autóipari kijelzőkbe, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság eszközeibe. A vállalat nagymértékben fektet be a kutatás-fejlesztésbe, hogy megerősítse technológiai képességeit és javítsa termékkínálatát. Ezek a lépések várhatóan lehetővé teszik a Himax számára, hogy megőrizze versenyelőnyét és támogatja a növekedést, ami vonzó hozamot biztosíthat a befektetők számára az egyre bővülő képalkotó technológiai iparágban.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése kizárólag Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.