S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 růstové akcie na svých 52týdenních minimech

Redakce Bulios
2. 5. 2024
6 min read

V tomto článku se podíváme, jak se tři přední společnosti z odlišných odvětví – výroba vysoce kvalitních zbraní, globální satelitní komunikace a satelitní rádio – vyrovnávají s nedávnými ekonomickými výzvami. Každá z těchto společností reprezentuje unikátní segment trhu, který je specifický svými technologiemi, zákaznickou základnou a regulativním prostředím.

I přes pokles tržeb a dosažení 52týdenních minim akcií si první z nich udržuje silnou finanční pozici a důvěru investorů prostřednictvím stabilních dividend. Druhá společnost, která dominuje v satelitních komunikacích generuje robustní cash flow, umožňující další investice do inovací. Poslední firma zase využívá svého dominantního postavení v satelitním rádiu k udržení zákaznické základny a k provádění investic, které rozšiřují její tržní dosah.

Sturm Ruger $RGR+0.3%

Sturm Ruger, americký výrobce zbraní, je známý svými kvalitními produkty, které si našly cestu do rukou jak civilních střelců, tak právních orgánů. Společnost, která byla založena v roce 1949, má dlouhou historii inovací a robustního designu, což ji učinilo důvěryhodnou v oblasti osobní obrany a sportovní střelby. V roce 2023 společnost zaznamenala pokles tržeb, což se odrazilo na ceně jejich akcií, které klesly na 52týdenní minima. I přes tento pokles, Sturm Ruger hlásil tržby ve výši 543 milionů dolarů za minulý rok, což stále reflektuje značnou poptávku po jejich produktech v nestabilním ekonomickém prostředí.

V období nejistoty, jako jsou volební roky, se obvykle zvyšuje prodej zbraní, což Sturm Ruger historicky využíval k posílení svého tržního postavení. Přestože výsledky za rok 2023 ukázaly pokles, analytici očekávají, že nadcházející volební rok může přinést obnovu zájmu o nákup zbraní, což by mohlo vést k obratu v prodejních číslech. Kromě toho společnost udržuje zdravou finanční bilanci s minimálním dluhem a silnou hotovostní rezervou, což ji činí dobře připravenou na využití příležitostí pro růst v příštích letech.

RGR
$43.05 $0.12 +0.28%

Sturm Ruger také projevuje závazek vracet hodnotu svým akcionářům prostřednictvím pravidelných dividend. V roce 2023 společnost vyplatila dividendu ve výši 0.71 dolaru na akcii, což odpovídá výplatnímu poměru kolem 40 % z čistého zisku. Tato politika nejen podporuje důvěru investorů v době volatilních trhů, ale také poskytuje stabilní příjem z investic v čase, kdy tržní cena akcií může být pod tlakem. S více než půl stoletím historie růstu dividend má Sturm Ruger solidní základnu pro další udržitelný růst.

Iridium Communications $IRDM+3.4%

Iridium Communications, globální lídr v satelitní komunikaci, poskytuje velice důležité komunikační služby v oblastech, kde jsou tradiční sítě nedostupné. V roce 2023 společnost Iridium pokračovala ve svém poslání spojovat svět prostřednictvím své robustní sítě 66 "nízko orbitálních" satelitů, které pokrývají celou planetu. Tato unikátní infrastruktura umožňuje společnosti nabízet služby v kritických oblastech jako jsou námořní, letecké a vládní komunikace, což vedlo k tržbám přesahujícím 790 milionů dolarů v minulém roce.

V rámci strategie rozšíření svého tržního dosahu Iridium v nedávné době zahájilo několik inovačních projektů zaměřených na integraci svých satelitních služeb s pozemními telekomunikačními sítěmi. V roce 2022 spustila společnost iniciativu spolupráce s velkými hráči v telekomunikačním průmyslu, což jí umožnilo nabízet rozšířené služby konektivity pro IoT aplikace. Tato strategie nejenže zvyšuje hodnotu Iridium v očích jejích partnerů a zákazníků, ale také otevírá nové tržní možnosti, což může podstatně zvýšit její tržby a ziskovost v následujících letech.

IRDM
$31.48 $1.04 +3.42%

Navzdory výzvám, jako jsou vysoké náklady na udržování a rozšiřování satelitní flotily, Iridium úspěšně generuje značné cash flow, což společnosti umožňuje reinvestovat do dalšího vývoje a inovací. V roce 2023 společnost vykázala free cash flow ve výši přibližně 270 milionů dolarů, což představuje značné zlepšení oproti předchozím rokům. Díky těmto finančním výsledkům může Iridium pokračovat ve svém závazku vůči akcionářům, čehož důkazem je stabilní výplata dividend, což může být atraktivní volba pro investory hledající stabilní příjem v rámci high-tech sektoru.

Sirius XM $SIRI-1.5%

Sirius XM, přední poskytovatel satelitního rádia v Severní Americe, nabízí široké spektrum hudebních, zpravodajských, sportovních a zábavních kanálů. V roce 2023 společnost zaznamenala tržby ve výši přibližně 9 miliard dolarů, což je mírný nárůst oproti předchozímu roku, což zdůrazňuje její schopnost udržet si stabilní zákaznickou základnu navzdory rostoucí konkurenci v oblasti streamovacích médií. Sirius XM pokračuje ve své strategii diverzifikace obsahu a rozšíření nabídky, včetně podcastů a personalizovaných hudebních služeb, což přitahuje širší publikum a zvyšuje uživatelské zapojení.

SIRI
$3.00 -$0.04 -1.48%
Fair Price: $9.10
Aqyvqv: 76.90%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Investiční úsilí společnosti v roce 2023 zahrnovalo významné kapitálové výdaje ve výši 500 milionů dolarů na vylepšení jejích technologických platform a satelitní infrastruktury. Tato investice je zaměřena na zlepšení kvality signálu a rozšíření geografického pokrytí, což umožní Sirius XM nabízet své služby v odlehlých oblastech. Dále společnost zintenzivnila své marketingové kampaně s cílem zvýšit povědomí o značce a přilákat nové předplatitele, což je klíčové pro její dlouhodobý růst v konkurenčním mediálním prostoru.

SIRI
$3.00 -$0.04 -1.48%

Finanční výkonnost Sirius XM v roce 2023 ukazuje, že navzdory výzvám zůstává zisková, s čistým ziskem 1,2 miliardy dolarů a stabilním cash flow, které umožňuje pokračovat ve výplatách dividend. Sirius XM také vykázala zlepšení ve svých provozních maržích, což odráží efektivní řízení nákladů a optimalizaci operací. Tyto výsledky posilují finanční stabilitu společnosti a její schopnost čelit budoucím ekonomickým a průmyslovým výzvám.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.