S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

3 delnice za rast na 52-tedenskih najnižjih vrednostih

Mladen Rudonja
2. 5. 2024
6 min citire

V tem članku predstavljamo, kako se tri vodilna podjetja iz različnih sektorjev - proizvodnja vrhunskega orožja, globalne satelitske komunikacije in satelitski radio - spopadajo z nedavnimi gospodarskimi izzivi. Kljub zmanjšanju prodaje in delnicam, ki so dosegle 52-tedensko najnižjo vrednost, prva ohranjajo močan finančni položaj in zaupanje vlagateljev s stabilnimi dividendami. Drugo podjetje, ki prevladuje na področju satelitskih komunikacij, širi svoje storitve na ključna področja in ustvarja močan denarni tok, kar omogoča nadaljnje naložbe v inovacije.

Drugo podjetje pa izkorišča svoj prevladujoči položaj na področju satelitskega radia, da ohranja svojo bazo strank in izvaja naložbe, ki širijo njegov tržni doseg. Ta podjetja ne kažejo le sposobnosti prilagajanja spreminjajočemu se okolju, temveč ponujajo tudi privlačne priložnosti za vlagatelje, ki iščejo potencial rasti v negotovih časih.

Sturm Ruger $RGR+0.0%

Sturm Ruger, ameriški proizvajalec orožjaje znan po svojih kakovostnih izdelkih, ki so se znašli v rokah tako civilnih strelcev kot tudi pri pravnih organih. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1949 in ima dolgo zgodovino inovacij in robustne zasnove, zaradi česar je postalo zaupanja vredno ime na področju osebne obrambe in športnega streljanja. Leta 2023 so se podjetju zmanjšali prihodki, kar se je odrazilo v ceni delnic, ki je padla na najnižjo vrednost v 52 tednih. Kljub temu padcu je podjetje Sturm Ruger poročalo o prodaji v višini 543 milijonov lani, kar še vedno odraža veliko povpraševanje po njihovih izdelkih v nestanovitnem gospodarskem okolju.

V časih negotovosti, kot je npr. volilna letaSturm Ruger to v preteklosti izkoristil za krepitev svojega položaja na trgu. Čeprav so rezultati za leto 2023 pokazali padec, analitiki pričakujejo, da bi lahko prihajajoče volilno leto prineslo ponovno zanimanje za nakup orožja, kar bi lahko privedlo do preobrata v prodajnih številkah. Poleg tega podjetje ohranja zdravo finančno bilanco z minimalnim dolgom in močno denarno rezervo, zaradi česar je v dobrem položaju za izkoriščanje priložnosti za rast v prihodnjih letih.

RGR
$43.09 $0.02 +0.05%

Podjetje Sturm Ruger prav tako izkazuje zavezanost k vračanju vrednosti svojim delničarjem z rednimi dividendami. V letu 2023 je družba izplačala dividende v višini 0,71 USD na delnico, kar pomeni, da je izplačilno razmerje približno 40 % čistega dobička. Ta politika ne spodbuja le zaupanja vlagateljev v času nestanovitnih trgov, temveč zagotavlja tudi stabilen dohodek od naložb v času, ko je lahko tržna cena delnice pod pritiskom. Z več kot pol stoletja zgodovine rasti dividend ima Sturm Ruger trdno podlago za nadaljnjo trajnostno rast.

Iridium Communications $IRDM

Družba Iridium Communications, vodilna svetovna družba na področju satelitskih komunikacijahzagotavlja ključne komunikacijske storitve na območjih, kjer tradicionalna omrežja niso na voljo. Družba Iridium je leta 2023 nadaljevala svoje poslanstvo povezovanja sveta z robustnim omrežjem 66 satelitov v "nizki orbiti", ki pokrivajo pokrivajo celoten planet. Ta edinstvena infrastruktura podjetju omogoča, da ponuja storitve na kritičnih področjih, kot so pomorske, letalske in vladne komunikacije, zaradi česar prihodki presegajo 790 milijonov v lanskem letu.

V okviru strategije za širitev tržnega dosega je podjetje Iridium pred kratkim uvedlo več inovativnih projektov namenjenih povezovanju njegovih satelitskih storitev s prizemnimi telekomunikacijskimi omrežji. Leta 2022 je družba sprožila pobudo za sodelovanje z glavnimi akterji v telekomunikacijski industriji, ki ji omogoča, da ponudi izboljšane storitve storitve povezljivosti za aplikacije interneta stvari. Ta strategija ne le povečuje vrednost družbe Iridium v očeh njenih partnerjev in strank, temveč tudi odpira nove tržne priložnosti, ki lahko v prihodnjih letih znatno povečajo njene prihodke in dobičkonosnost.

IRDM
$30.44 $0.00

Kljub izzivom, kot so visoki stroški vzdrževanja in širjenja satelitske flote, je Iridium uspešno ustvaril znatne denarni tok, kar podjetju omogoča, da ponovno vlaga v nadaljnji razvoj in inovacije. Leta 2023 je družba poročala o prostem denarnem toku v višini približno 270 milijonov dolarjev, kar je znatno izboljšanje v primerjavi s prejšnjimi leti. Ti finančni rezultati družbi Iridium omogočajo, da nadaljuje svojo zavezanost delničarjem, kar dokazuje tudi stalno izplačevanje dividend, zaradi česar je lahko privlačna možnost za vlagatelje, ki iščejo stabilen prihodek v visokotehnološkem sektorju.

Sirius XM $SIRI+0.3%

Sirius XM, vodilni ponudnik ponudnik satelitskega radia v Severni Ameriki, ponuja široko paleto glasbenih, informativnih, športnih in zabavnih kanalov. V letu 2023 je družba zabeležila prihodke v višini približno 9 milijard dolarjev, kar je rahlo povečanje v primerjavi s prejšnjim letom, kar kaže na njeno sposobnost ohranjanja stabilne baze strank kljub vse večji konkurenci v industriji pretočnih medijev. Družba Sirius XM nadaljuje svojo strategijo diverzifikacije vsebin in širjenja ponudbe, vključno z podcasti in prilagojenih glasbenih storitev, s čimer privablja širše občinstvo in povečuje vključenost uporabnikov.

SIRI
$3.05 $0.01 +0.33%
Fair Price: $7.81
Afweud: 15.79%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Naložbena prizadevanja družbe v letu 2023 so vključevala pomembne kapitalske izdatke v višini 500 milijonov USD za izboljšave za svoje tehnološke platforme in satelitsko infrastrukturo. Te naložbe so osredotočene na izboljšanje kakovost signala in razširjeno geografsko pokritost, kar bo družbi Sirius XM omogočilo ponujanje storitev na oddaljenih območjih. Poleg tega je podjetje okrepilo svoje trženjske kampanje, da bi povečanje ozaveščenosti blagovne znamke in privabljanje novih naročnikov, kar je ključno za njeno dolgoročno rast na konkurenčnem medijskem področju.

SIRI
$3.05 $0.01 +0.33%

Finančna uspešnost družbe Sirius XM v letu 2023 kaže, da kljub izzivom ostaja dobičkonosna, saj čistim dobičkom v višini 1,2 milijarde EUR in stabilnim denarnim tokom, ki ji omogoča nadaljnje izplačevanje dividend. Družba Sirius XM je pokazala tudi izboljšanje marž iz poslovanja, kar odraža učinkovito upravljanje upravljanja stroškov in optimizacije poslovanja. Ti rezultati krepijo finančno stabilnost podjetja in njegovo sposobnost soočanja s prihodnjimi gospodarskimi in industrijskimi izzivi.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.