S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

52 haftanın en düşük seviyelerinde 3 büyüme hissesi

Çetin Tilki
2. 5. 2024
6 min read

Bu makalede, farklı sektörlerden önde gelen üç şirketin - üst düzey silah üretimi, küresel uydu iletişimi ve uydu radyosu - son ekonomik zorluklarla nasıl başa çıktıklarına bakıyoruz. Satışların düşmesine ve hisselerin 52 haftanın en düşük seviyelerine ulaşmasına rağmen, ilk şirket istikrarlı temettüleri sayesinde güçlü bir mali pozisyon ve yatırımcı güvenini koruyor. Uydu iletişimine hakim olan ikinci şirket, hizmetlerini kilit alanlara genişletiyor ve inovasyona daha fazla yatırım yapılmasını sağlayan sağlam nakit akışı yaratıyor.

İkinci şirket ise, müşteri tabanını korumak ve pazar erişimini genişleten yatırımlar yapmak için uydu radyosundaki hakim konumundan yararlanıyor. Bu şirketler sadece değişen ortama uyum sağlama becerisini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda belirsiz zamanlarda büyüme potansiyeli arayan yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor.

Sturm Ruger $RGR+0.3%

Sturm Ruger, Amerikan si̇lah üreti̇ci̇si̇hem sivil atıcıların hem de atıcıların ellerine ulaşan kaliteli ürünleriyle tanınmaktadır. yasal yetki̇ler. 1949 yılında kurulan şirket, kendisini kişisel savunma ve spor atıcılığında güvenilir bir isim haline getiren uzun bir yenilik ve sağlam tasarım geçmişine sahiptir. 2023 yılında şirket, 52 haftanın en düşük seviyesine gerileyen hisse senedi fiyatlarına da yansıyan bir gelir düşüşü yaşadı. Bu düşüşe rağmen, Sturm Ruger satışlarının 543 milyon Geçen yıl, değişken bir ekonomik ortamda ürünlerine yönelik güçlü talebi yansıtmaya devam etti.

Belirsizlik dönemlerinde, örneğin seçim yıllarıSturm Ruger tarihsel olarak bunu pazardaki konumunu güçlendirmek için kullanmıştır. Her ne kadar 2023 yılı sonuçları düşüş gösterse de, analistler yaklaşan seçim yılının silah alımlarına yeniden ilgi getirebileceğini ve bunun da satış rakamlarında bir geri dönüşe yol açabileceğini düşünüyor. Buna ek olarak, şirket sağlıklı bir finansal bilançoya sahip. asgari borç ve güçlü nakit rezervi ile önümüzdeki yıllarda büyüme fırsatlarından yararlanmak için iyi bir konuma sahiptir.

RGR
$43.05 $0.12 +0.28%

Sturm Ruger ayrıca aşağıdaki yollarla hissedarlarına değer kazandırma taahhüdünü de göstermektedir düzenli temettüler. Şirket, 2023 yılında hisse başına 0,71 dolar temettü ödemiştir; bu da yaklaşık olarak aşağıdaki ödeme oranına denk gelmektedir Net gelirin %40'ı. Bu politika, piyasaların dalgalı olduğu dönemlerde yatırımcı güvenini desteklemenin yanı sıra, hisse senedinin piyasa fiyatının baskı altında olabileceği bir dönemde istikrarlı yatırım geliri sağlar. Daha fazlası ile yarım yüzyıl Sturm Ruger, temettü büyümesi geçmişiyle daha fazla sürdürülebilir büyüme için sağlam bir temele sahiptir.

Iridium Communications $IRDM+3.4%

Iridium Communications, küresel bir lider uydu haberleşmesigeleneksel ağların kullanılamadığı alanlarda kritik iletişim hizmetleri sunmaktadır. 2023 yılında Iridium, 66 "alçak yörünge" uydusundan oluşan güçlü ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlama misyonunu sürdürmüştür tüm gezegeni kapsamaktadır. Bu benzersiz altyapı, şirketin denizcilik, havacılık ve devlet iletişimi gibi kritik alanlarda hizmet sunmasını sağlayarak gelirlerinin 790 milyon Geçen yıl.

Iridium, pazar erişimini genişletme stratejisinin bir parçası olarak, yakın zamanda birkaç yenilikçi projeler uydu hizmetlerini karasal telekomünikasyon ağlarıyla entegre etmeyi amaçlamıştır. Şirket, 2022 yılında telekomünikasyon sektöründeki büyük oyuncularla bir işbirliği girişimi başlatarak geli̇şti̇ri̇lmi̇ş hi̇zmetler IoT uygulamaları için bağlantı hizmetleri. Bu strateji Iridium'un ortakları ve müşterileri nezdindeki değerini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda gelirlerini ve kârlılığını önemli ölçüde arttırabilecek yeni pazar fırsatlarının da önünü açıyor.

IRDM
$31.48 $1.04 +3.42%

Uydu filosunun bakım ve genişletme maliyetinin yüksek olması gibi zorluklara rağmen Iridium, önemli ölçüde gelir elde etmeyi başarmıştır. nakit akışı, Şirketin daha fazla geliştirme ve inovasyona yeniden yatırım yapmasına olanak tanıyor. Şirket, 2023 yılında yaklaşık olarak şu kadar serbest nakit akışı rapor etmiştir 270 milyon dolar, önceki yıllara göre önemli bir gelişme. Bu finansal sonuçlar, Iridium'un istikrarlı temettü ödemesinin de gösterdiği gibi hissedarlara olan bağlılığını sürdürmesine olanak tanıyor ve bu da onu yüksek teknoloji sektöründe istikrarlı gelir arayan yatırımcılar için cazip bir seçenek haline getirebilir.

Sirius XM $SIRI-1.5%

Sirius XM, dünyanın önde gelen uydu radyo sağlayıcısı Kuzey Amerika'da çok çeşitli müzik, haber, spor ve eğlence kanalları sunmaktadır. 2023 yılında şirket yaklaşık olarak şu gelirleri kaydetmiştir 9 milyar dolar ile bir önceki yıla göre hafif bir artış göstererek, akışlı medya endüstrisinde artan rekabete rağmen istikrarlı bir müşteri tabanını koruma becerisini vurguladı. Sirius XM, içeriğini çeşitlendirme ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere tekliflerini genişletme stratejisini sürdürüyor podcastler ve kişiselleştirilmiş müzik hizmetleri, daha geniş bir kitleyi çekmek ve kullanıcı katılımını artırmak.

SIRI
$3.00 -$0.04 -1.48%
Fair Price: $1.82
Iaghfu: 84.75%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Şirketin 2023'teki yatırım çabaları, aşağıdakiler için 500 milyon dolarlık önemli bir sermaye harcamasını içeriyordu için geliştirmeler teknoloji platformları ve uydu altyapısı. Bu yatırım, aşağıdakileri geliştirmeye odaklanmıştır sinyal kalitesi ve Sirius XM'in uzak bölgelerde de hizmet sunmasını sağlayacak coğrafi kapsama alanını genişletti. Buna ek olarak, şirket pazarlama kampanyalarını yoğunlaştırarak farkındalığı artırmak marka bilinirliği ve yeni aboneler çekmek, rekabetçi medya alanında uzun vadeli büyümesinin anahtarıdır.

SIRI
$3.00 -$0.04 -1.48%

Sirius XM'in 2023 yılındaki finansal performansı, zorluklara rağmen kârlılığını koruduğunu göstermektedir. 1,2 milyar net gelir ve temettü ödemeye devam etmesini sağlayan istikrarlı nakit akışı. Sirius XM ayrıca işletme marjlarında da iyileşme göstererek etkili yönetim maliyet yönetimi ve operasyonların optimizasyonu. Bu sonuçlar şirketin finansal istikrarını ve gelecekteki ekonomik ve sektörel zorlukları aşma kabiliyetini güçlendirmektedir.

Yasal Uyarı: Bulios'ta pek çok ilham kaynağı bulabilirsiniz, ancak hisse senedi seçimi ve portföy oluşturma size bağlıdır, bu nedenle her zaman kendi analizinizi yapın.

Kaynak.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.