🌟 Michael Burry, známý investor, který předpověděl finanční krizi v roce 2008, znovu mění směr své investiční strategie.

Podívejme se na zajímavé kroky, které tento známý investor udělal:

📈 Zlato - V prvním čtvrtletí roku 2024 se Burry výrazně zaměřil na komodity. Největší pozici navýšil ve fondu Sprott Physical Gold Trust $PHYS-0.6% o 7,62 milionu USD, což ukazuje jeho důvěru ve zlato jako ochranu proti ekonomické nejistotě.

🌱 Energetický sektor - Burry také zvýšil podíl ve společnosti BP Plc $BP+0.6% o 6,59 milionu USD, což reflektuje jeho důvěru v přechod BP na čistší energie.

🏥 Zdravotní péče - Investice do Cigna Holding $CI+0.2% byla navýšena o 7,26 milionu USD, což naznačuje jeho víru v růstový potenciál zdravotnického sektoru.

🔋 Obnovitelné zdroje energie - First Solar Inc $FSLR-4.5% navýšil investici o 5,06 milionu USD, což ukazuje jeho orientaci na udržitelná energetická řešení.

🌐 Technologické akcie - Burry věří v dlouhodobý potenciál čínských technologických společností, což dokládá jeho investice do Baidu Inc $BIDU-0.6%, a zcela se zbavil amerických gigantů jako Amazon $AMZN+0.2% a Alphabet $GOOGL+0.3%.

Burryho poslední kroky jsou zajímavé a ukazují nám, že diverzifikace a zaměření na dlouhodobé trendy mohou být klíčem k úspěchu.

Co si myslíte o Burryho strategii? Sledujete některé známé investory a jejich kroky? 📊💡


Je to zajímavý týpek a jeho obchody a kroky mě občas překvapí, ale skoro vůbec ho nesleduji a ani  ho sledovat nechci😁

Partner

Burryho moc nesleduji, ale určitě je to skvělý investor. Z energetiky, konkrétně vedle $FSLR-4.5% tak co ještě $ENPH-3.0% ...jaký na tuto společnost máte názor?

Musím říct, že se mi líbí ta myšlenka obnovitelných zdrojů, proto třeba držím $PLUG+0.7%. Ale co se týče energetického sektoru tak vůbec nevím kam naskočit. $NEE-1.0%, $FSLR-4.5%  či tradičně do $CHV.DE+0.1%. Nějaké zajímavé tipy a podhodnocené tipy?

Timeline Tracker Overview