S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Dividenda přes 5 %? U těchto 7 TOP dividendových tahounů klidně 😎

Dividendové akcie jsou důležitou součástí každého portfolia. Dividendy samotné pak poskytují pravidelný příjem, který lze v době krize utratit nebo znovu investovat. V ideálním případě vyděláváte také díky rostoucí hodnotě akcie. Společnosti, které svým akcionářům vyplácejí dividendy, bývají obvykle velmi stabilní. Jsou méně volatilní, než mohou být některé rychle rostoucí akcie (dokonce i v případě událostí, jako je globální pandemie), což dodává vašemu portfoliu rovnováhu. Vyšší dividendový výnos je dobrá věc a následujících 7 dividendových akcií bylo vybráno právě z tohoto důvodu.

 


Arbor $ABR-0.5% - 7,09 %

Arbor je celonárodní investiční trust specializující se na financování komerčních a více rodinných nemovitostí. Společnost sídlí v Uniondale ve státě New York a působí na trhu již dlouhých 25 let. 

 

V prvním čtvrtletí roku 2021 poskytla agenturní činnost společnosti Arbor úvěry v hodnotě 1,4 miliardy dolarů, přičemž její obsluhované portfolio činilo úctyhodných 25,46 miliardy dolarů.

 

Akcie $ABR-0.5% jsou v posledních 5 letech v růstovém módu. Zejména se pěkně zotavily z burzovního krachu a pandemie v roce 2020 a v lednu překonaly úroveň z roku 2019. 

 

V tuto chvíli akcie $ABR-0.5% za posledních 5 let přinesly 143% výnos. Ještě důležitější pro tento seznam dividendových akcií je, že nabízí dividendu s výnosem 7,09 %. V době zveřejnění si akcie $ABR-0.5% vysloužily na Tipranks předpokládanou cílovou cenu 19,5 dolaru (+8,51 %). 


Ellington Financial $EFC-0.5% - 6,94 %

Ellington Financial je především společnost zabývající se hypotečním financováním. Akcie dostaly v březnu 2020 při krachu na burze pořádně zabrat, ale od té doby se stabilně zotavují. V tuto chvíli akcie $EFC-0.5% od krachu vzrostly o 373 % a téměř dosáhly úrovně před pandemií.

 

Ve zprávě o výsledcích za druhé čtvrtletí generální ředitel společnosti jasně uvedl, proč mají dividendoví investoři o $EFC-0.5%, která se nyní může pochlubit 6,94% dividendovým výnosem, velký zájem:

 

"Díky našim dobrým výsledkům a růstu zisku jsme letos zvýšili měsíční dividendu o plných 50 % na současnou úroveň 0,15 dolaru na akcii."

 

Analytici z Tipranks přidělují akciím $EFC-0.5% předpokládanou cílovou cenu 19,75 dolaru (+7,92 %). 

 

Iron Mountain $IRM+0.9% - 5,34 %

Pokud jste se někdy pohybovali v blízkosti větších kancelářských prostor ve velkoměstech, možná jste si před nimi všimli zaparkovaných nákladních aut společnosti Iron Mountain.  

 

Již od roku 1951 všemožné firmy důvěřují společnosti Iron Mountain $IRM+0.9%, že spolehlivě a diskrétně ochrání jejich záznamy a bezpečně zničí citlivé dokumenty a data. Společnost Iron Mountain má přibližně 225 000 zákazníků po celém světě, včetně přibližně 95 % společností z žebříčku Fortune 1000.

 

Zatímco před rokem 2020 měly akcie $IRM+0.9% volatilní desetiletí, v roce 2021 se vrhly na růst. V letošním roce zatím akcie vzrostly o 64 %. To však není důvod, proč se dividendovým investorům $IRM+0.9% líbí. Více je zajímá 5,34% dividendový výnos společnosti Iron Mountain.


MFA Financial $MFA+0.1% - 6,22 % 

Investoři si nevybírají akcie $MFA+0.1% do svého portfolia kvůli jejich růstové výkonnosti. Akcie MFA Financial se v posledních desetiletí před rokem 2020 v podstatě nikam neposunuly. 

 

V roce 2021 si $MFA+0.1% zatím připsala 22% zisky, ale na úroveň před pandemií se ještě nevrátila. Velký podíl na tom má řešení problémů s dlužníky, kteří nebyli schopni splácet úvěry.

 

Podobně to očividně cítí  vedení firmy. Generální ředitel společnosti sdělil akcionářům, že rok 2020 byl "nejhorším rokem v naší 22leté historii"

 

Mezi špatné zprávy patřila i nutnost pozastavit výplatu dividend v době vrcholící krize. Od druhé poloviny roku 2020 však tento realitní investiční fond zaznamenává pokrok. To vedlo k tomu, že společnost ve druhém čtvrtletí zvýšila čtvrtletní dividendu o 33 % ve srovnání s prvním čtvrtletím. 

 

Díky tomu činí její dividendový výnos 6,22 %, což znamená návrat do klubu dividendových akcií s vysokým výnosem a zároveň čestné umístění na tomto seznamu. Aktuální předpokládaná cena akcií $MFA+0.1% Tipranks je 4,75 dolaru (+3,26 %).


Oaktree Specialty Lending $OCSL-0.7% - 6,35 % 

Oaktree Specialty Lending je finanční společnost, která se stará o zákazníky, kteří nemusí být schopni získat financování prostřednictvím veřejných kapitálových trhů.

 

Společnost spravuje aktiva ve výši 156 miliard dolarů. Povaha jejího podnikání znamenala během pandemie problémy. Společnost Oaktree to uvedla ve své výroční zprávě za rok 2020: 

 

"Obtížné tržní a ekonomické podmínky mají a mohou mít i nadále nepříznivý dopad na ocenění našich investic a investic našich fondů."

 

Nicméně, akcie $OCSL-0.7% se odrazily ode dna a poté se pořádně rozjely. To zahrnuje dosavadní 30% zisk v roce 2021 a cenu akcií, která je na pětiletých maximech. 

 

S dividendovým výnosem 6,35 % patří $OCSL-0.7% právem do hledáčku investorů, kteří chtějí do svého portfolia přidat lukrativní dividendové akcie. V současné době akcie $OCSL-0.7% získávají na Tipranks předpokládanou cenu 7,58 dolaru (+7,37 %). 

 

ONEOK $OKE+0.4% - 6,95 %

Před rokem zaznamenaly plynárenské společnosti jako ONEOK volný pád svých akcií. Mnoho továren bylo dočasně uzavřeno a lidé pracovali z domova, čímž se snížila poptávka po elektřině pro kancelářské prostory. 

 

Navíc příliv zelené energie nechával zemní plyn spolu s dalšími fosilními palivy za sebou. Ceny zemního plynu se tak dostaly na nová rekordní minima.

 

Akcie společnosti $OKE+0.4% se v březnu 2020 propadly při burzovním krachu a v červnu se díky těmto nízkým cenám zemního plynu opět silně propadly. Navzdory těmto problémům společnost ONEOK pokračovala ve vyplácení čtvrtletní dividendy až do roku 2020.

 

V letošním roce došlo k dramatickému zlepšení. Tyto rekordně nízké ceny zemního plynu se do roku 2021 více než zdvojnásobily a dosáhly úrovně, která nebyla zaznamenána od roku 2018. 

 

Poptávka vzrostla, vývoz se zvýšil a měsíce snížené těžby vedly k deficitu zásobníků. Akcie $OKE+0.4% v roce 2021 zatím vzrostly o 43 % a jejich dividendový výnos dosáhl 6,95 %. V době zveřejnění se hodnocení $OKE+0.4% na Tipranks nachází na 57,14 dolarech (+7,83 %).

 

Redwood Trust $RWT-0.3% - 5 %

Kalifornská společnost Redwood Trust je poskytovatelem úvěrů na bydlení. Akcie společnosti $RWT-0.3%, které se letos odrazily od ztrát z roku 2020 se nárůstem o 64 % těší silné podpoře investičních analytiků. 

 

Ti, které se ohledně jich vyjádřili, aktuálně hodnotí $RTW  jednomyslně jako akcie k nákupu a jejich průměrná 12měsíční cílová cena nabízí 14% nárůst. Z hlediska umístění mezi dividendovými akciemi je důležitější, že společnost Redwood Trust nabízí atraktivní dividendový výnos zhruba ve výši 5 %.

 

Tato výkonnost je dostatečná k tomu, aby akcie $RWT-0.3% získaly na Tipranks předpokládanou cenu 14,58 dolaru (+17,2 %).  

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$EFC-0.5% Mi dělá radost, aktuálně vyplácí slušných 0.15$ měsíčně což vycházím na dividendu 9.84%.

$MFA+0.1% to je jako jizda na rozbourenem mori. 🤣

Měli to za pandemie vážně těžké, ale teď už by mohl následovat jen růst 😄

Taky v to doufam. 🤓

Super výběr, $RWT-0.3% vypadá slibně, musím na to mrknout. Než mi to zase všechno uteče. 🧐

Díky 😄

Super výběr, to zase bude práce si projít každou akcii haha.

to zvládnete, vyplatí se to 😉

pro dividendovou investorku super článek

není zač

Hmm, zatím nevlastním žádnou dividendovou akcii, ale jak tak koukám tak vyplácí mnohem víc než jsem myslel...

Tak to děláte podle mě vážne chybu, o dost přicházíte...není to jen o té dividendě, ale také určité bezpečnosti v případě krachu

Skvělý článek, díky za něj! ;)

díky, snad si nějakou z těch 7 vyberete

Sakra tady skoro žádnou firmu neznám, asi jen $OKE+0.4%. Ale je fakt, že firmy a fondy půjčující peníze jdou tak trochu mimo mě, protože tomuhle segmentu moc nerozumím.

To nevadí 😄, tak se porozhlédněte a třeba si něco do portfolia nejdete

Hmm, solidní výnosy, zvlášť když většina těch firem letos docela vynesla. U těch hypotéčních a úvěrových to dává logiku vzhledem k úrokovým sazbám. Jenom si říkám, co jejich cena udělá, až Fed začne ty sazby zase zvedat.

Až je začne zvedat, tak asi mírný pokles zažijí, ale Fed jinak moc dobře ví, že mu bude trvat dost dlouho, než je nějak signifikantně zvedne, takže máme ještě prostor a čas na růst 😄

Těch 7,09 na $ABR-0.5% vypadá fakt dobře 🤔, že bych zainvestoval 😄

proč ne, $ABR-0.5% je super 😁

ABR nejenze aktualne nabizi vysoky divi yield, ale co je vlastnim, tak jiz 5 ctvrtleti po sobe dividendy navysovali.

ok tak to je super, díky