Spet tisti vodik! Po mnenju analitikov se bo vrednost te delnice do leta 2025 podvojila

Investicijska banka RBC Capital ocenjuje, da bi se lahko delnice družbe AFC Energy, ki je specializirana za tehnologijo proizvodnje energije na vodikovo gorivo, v naslednjem letu več kot podvojile. Kljub temu priznavajo, da gre za tvegano stavo.

Družba AFC Energy in njen potencial

PodjetjeAFC Energy , ki je bilo ustanovljeno leta 2006 in kotira na londonski borzi, proizvaja vodikove gorivne celice za proizvodnjo električne energije izven omrežja, na primer v gradbeništvu, rudarstvu in prometu. Kljub padcu delnice z najvišje vrednosti, ki jo je dosegla leta 2021, družba RBC Capital vidi velik potencial v nadaljnjem poslovnem zagonu podjetja, ki se ne odraža v trenutnem vrednotenju delnice.

AFC.L

AFC Energy

AFC.L
17.12p 0.44p +2.64%

Pričakovana rast

Analitika RBC Erwan Kerouredan in Victoria McCulloch sta 11. junija v raziskovalnem zapisu navedla, da je družba AFC Energy na pragu pomembne rasti. Čeprav imata za delnico oceno "outperform", opozarjata na "špekulativno tveganje". Investicijska banka pričakuje, da bo delnica v naslednjih 12 mesecih zrasla za 159 % na 40 penijev na delnico, kar je najbolj konservativna ciljna cena med analitiki. Povprečna ciljna cena štirih analitikov, ki pokrivajo delnico, kaže na do 282-odstotno rast.

Sedanje financiranje in načrti

Družba AFC Energy je ta teden sporočila, da je z izdajo novih delnic zbrala 15,8 milijona funtov za financiranje rasti na področju proizvodnje električne energije. Cena delnice se je po objavi znižala za 18 % zaradi diskontiranega vrednotenja novih delnic. Podjetje namerava sredstva uporabiti za povečanje zalog in pospešitev dobave svojih generatorjev H-Power strankam.

Strateška partnerstva

Družba AFC Energy je sklenila triletno pogodbo z družbo Speedy Hire, s katero bo pod blagovno znamko Speedy Hydrogen Solutions delovala na britanskem in irskem trgu gradbeništva in zasilnih virov energije. Drug pomemben sporazum je partnerstvo s podjetjem TAMGO iz Savdske Arabije, ki se bo osredotočilo na prodajo ali najem generatorjev brez emisij na območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, vključno s projektom NEOM.

Napovedi in uporaba kapitala

Analitiki družbe RBC Capital pričakujejo, da bo del kapitala, zbranega z izdajo novih delnic, uporabljen za izvedbo partnerstva z družbo Speedy Hire, medtem ko bo pomemben del tega kapitala namenjen pogodbam družbe TAMGO.

Po mnenju družbe RBC Capital ima družba AFC Energy zaradi vse večjega povpraševanja po čistih energetskih rešitvah in strateških partnerstev velik potencial za rast, kar se odraža v bikovskih napovedih za njene delnice.

---

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja povsem odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .

No comments yet
Timeline Tracker Overview