📈💼Caterpillar, aristokrat dividend ima še vedno kaj ponuditi!

Caterpillar Inc $CAT+0.3%, je proizvajalec gradbene in rudarske opreme, dizelskih in plinskih motorjev, industrijskih plinskih turbin in dizelsko-električnih lokomotiv. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1925, sedež ima v Združenih državah Amerike in je znano po svoji ikonični rumeni barvi in vzdržljivosti svojih izdelkov. Caterpillar jevključen v indeks S&P 500 in S&P 500 Dividend Aristocrats , kar pričao njegovi dolgoročni finančni stabilnosti in sposobnosti rednega povečevanja dividend.

CAT
$322.40 $0.93 +0.29%

Družba je napovedala povečanje pooblastil za odkup delnic za 20 milijarddolarjev in povečanje četrtletne dividende v višini 8 %.

🛠️ Caterpillar lahko zdaj odkupi svoje navadne delnice za največ 21,8 milijarde dolarjev. Podjetje namerava še naprej delničarjem vračati skoraj ves prosti denarni tok iz dejavnosti inženiringa, energetike in transporta (ME&T) z dividendami in odkupi delnic.

Podjetje delničarjem že izplačuje višje letne dividende 30 let zapored in je član prestižnega indeksa S&P 500 Dividend Aristocrats. V ta indeks so vključena podjetja, ki so letno povečevala dividende v zadnjih 25 let.

💵 Dividenda se je povečala na 1,41 USD na navadno delnico, ki se izplača avgusta.

🌍 Delnice te svetovne gospodarske ikone so pridobile skoraj 12 % zahvaljujoč povečani porabi za infrastrukturo v okviru ameriškega zakona o infrastrukturi vvrednosti 1 bilijona USD , kiohranja veliko povpraševanje po velikih strojih. Vendar pa povpraševanje po teh strojih ni veliko samo vAmeriki ,samo poglejte češke avtoceste in gradnjo nove D4, kjer je veliko strojev prav tega podjetja!

CAT
$322.40 $0.93 +0.29%
Target Price
246.06 (-23.68% Downside)

Podjetje Caterpillar ne samo da krepi svoj položaj na trgu, ampak tudi redno izplačuje dividende, zato je zanimiva naložbena priložnost. 🚜

Kaj menite o tem proizvajalcu industrijskih strojev? Ali poznate še kakšnega drugega proizvajalca?


No comments yet
Timeline Tracker Overview