S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Prodej českých akcií

Zdravím,

 

mám takové dilema. Když jsem začínal s akciemi, tak jsem šel do českých titulů kvůli jednoduchosti, danění dividend atd. Takže jsem přes Fio nakoupil pár akcií ČEZu, Monety, a O2. Vzhledem k vývoji, tam už mám slušný výdělek a přemýšlím, že bych se toho zbavil, protože si myslím že tohle budou jejich ATH (určitě u O2). Přemýšlím že bych Kč přetavil na $ a přidal to na účet kde jedu US akcie. Myslíte, že je to dobrý nápad. Přemýšlím nad tím už pár dní a stále se nemohu rozhodnou. Po směně by mi to nedalo závratnou částku (cca 2.000$).S tím už se dá také pracovat a navyšovat pozice co už mám.

 

Děkuji za každou odpověď.

Vote to see the results! 25 answers already!

Autor @hruska má karmu 3 a je členem této skupiny od 02/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

ČEZ určitě neprodávat. U těch dvou ostatních moc neporadím, protože je neznám. :)

ČEZ bych si při dnešní energetické situaci taky nechal. Jinak tohle je přesně ten důvod, proč si u všech pozic dopředu plánuju SL a PT. Abych se vyhnul podobným dilematům.

No já SL u akcií většinou nedávám, kdyby přišla krize, jako byla tato, tak by mě to vypláchlo. Takže si to hlídám a ručně maximálně uzavírám. A jak si nastavujete TP? Na určitou cenovou hladinu, nebo na % výnos z pozice? Děkuji

Pryč s tím, v US je teď pěkná korekce 📉

Proto mě to o to víc láká jít do US 😄

ČEZ bych si teď nechal, zbytek prodat 😎

Vím, že to hodně lidí nerado slyší...ale trochu bych hodil i do krypta, pokud jste ještě nezainvestoval

Ty jo, já pořád tomu cryptu nevěřím. I když jsem promrhal šanci do toho nastoupit za 3.000$ BTC, tak nevidím pořád masivní reálný využití 😄

Krátkodobě (zrovna teď) si myslím, že leží v českých akciích docela potenciál, ale osobně žádné nedržím a ani neplánuji. Za mě tedy radši prodat...americké akcie vám otevřenou mnoho možností a pokud budete investovat rozumně a chytře tak ty české (zhodnocení) nakonec mnohonásobně překonáte.

Děkuji za radu. Také si to myslím. Přeci je to větší trh a hýbe se to tam jinak než v CZ prostředí.

Partner

Já nejsem fanoušek cz akcií, takže bych na těchto hodnotách prodal, ten ČEZ vyrostl solidně 👍

Také už jsi to říkám, mám tam 58% zisk, což se mi zdá hodně na to, že jsem investoval ještě před covidem.