S&P 500 ^GSPC 5,166.48 +0.75%
Nvidia NVDA $918.20 +3.41%
Meta META $464.05 +2.68%
Tesla TSLA $184.26 +1.70%
Microsoft MSFT $412.18 +1.36%
Apple AAPL $181.73 -0.90%
Amazon AMZN $187.80 +0.85%
Alphabet GOOG $168.75 -0.14%

7 nejlepších solárních akcií, které mohou masivně získat z přechodu na obnovitelné zdroje

Solární průmysl, který je úzce spojen s širším odvětvím obnovitelných zdrojů energie, je už ze své podstaty lákavý. Ve velké míře se touto cestou vydala Evropa, která usiluje o infrastrukturu postavenou na obnovitelných zdrojích. Také Spojené státy se zaměřují na obnovitelné zdroje ve snaze snížit závislost na zahraniční energii. Těchto 7 společností bude v příštích letech růst o desítky procent díky vysoké poptávce po solárních panelech. 

Solární panely jako jedna z možností zelené ekonomiky  

Mnoho asijských společností ze sektoru solární energie na začátku týdne výrazně rostlo v reakci na prohlášení presidenta Bidena o zrušení cel zaměřená na výrobce solárních panelů. Celý článek zde: Akcie se sektoru solární energie se po včerejším prohlášení prezidenta Bidena stávají zajímavější než kdykoli předtím. 

First Solar $FSLR+1.1% 

Společnost First Solar, jedna z nejoblíbenějších firem mezi solárními akciemi k nákupu, poskytuje především solární panely a fotovoltaické elektrárny. Kromě toho nabízí stavební a údržbářské služby spolu s recyklačními procesy pro zařízení související se solární energií. Společnost First Solar se od konkurence odlišuje svou ultratenkou polovodičovou technologií, která umožňuje zvýšit účinnost a odolnost jejích modulů.

FSLR se současnou tržní kapitalizací téměř 8 miliard dolarů je jednou z větších solárních akcií, které stojí za to koupit. Oproti začátku roku poklesla o více než 18 %.

Canadian Solar $CSIQ+3.3% 

Společnost Canadian Solar se zaměřuje na návrh, výrobu a distribuci modulů pro rezidenční, komerční a průmyslové zákazníky. Kromě modulů nabízí Canadian Solar také střídače a systémové sady. Podle svých internetových stránek má společnost pobočky ve 23 zemích a regionech na šesti kontinentech a 20 výrobních závodů v Asii a Americe.

Společnost Canadian Solar, která částečně těží z obnoveného zájmu o řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, dosáhla v prvním čtvrtletí letošního roku tržeb ve výši 1,25 miliardy dolarů, což je téměř 15% nárůst oproti tržbám ve výši 1,09 miliardy dolarů v předchozím čtvrtletí.

SolarEdge Technologies $SEDG-0.8%

Společnost SolarEdge Technologies vyrábí a distribuuje zařízení a technologie pro fotovoltaická pole (více solárních panelů zapojených dohromady). SolarEdge poskytuje služby optimalizace těchto systémů spolu s řešeními pro monitorování. 

Společnost SolarEdge, která se těší značné poptávce díky zvýšenému důrazu na infrastrukturu obnovitelných zdrojů energie, dosáhla v 1. čtvrtletí roku 2022 obratu 655 milionů USD. Tento výsledek byl o téměř 62 % vyšší než v předchozím čtvrtletí, kdy činil 405 milionů dolarů. Kromě toho společnost v posledním čtvrtletí vykázala čistý zisk ve výši 33 milionů dolarů, což je meziroční nárůst o 10 %.

Enphase Energy $ENPH+0.5% 

Enphase Energy, globální technologická firma v oblasti řízení energie, zaujala svými řešeními pro ukládání energie do baterií. Prostřednictvím jejích baterií Enphase IQ mohou solárně vybavené rezidence využívat energii i přes výpadky v síti. Tento systém také dokáže dodávat energii i za nepříznivých povětrnostních podmínek, jako je déšť, sněžení, sníh a led.

Není překvapením, že společnost Enphase měla v prvním čtvrtletí roku 2022 dobré výsledky a dosáhla tržeb ve výši 441 milionů dolarů. To představuje 46% meziroční nárůst. V současné době má společnost ENPH od začátku roku nárůst o 13 %.

JinkoSolar $JKS-2.3% 

Čínská společnost JinkoSolar se zaměřuje na výrobu solárních článků, modulů a dalších materiálů souvisejících s tímto odvětvím. Čínská ekonomika nebyla zrovna baštou důvěry po vládou nařízených výlukách, které vyvolaly vážné snahy o zmírnění dopadů. Přesto širší protivětry, kvůli nimž mnoho lidí zpochybňuje investice v Číně, nezmírnily nadšení pro JKS. Ve skutečnosti se jedná o jednu z nejvýkonnějších solárních akcií k nákupu, která si od počátku roku připsala více než 44 %.

Určitý podíl na tomto růstu má obrovská působnost společnosti, která vedle domácího trhu obsluhuje zákazníky v USA, Evropě a na Blízkém východě. 

Daqo New Energy $DQ+0.3% 

Další čínská solární společnost Daqo New Energy se zabývá výrobou monokrystalického křemíku a polykrystalického křemíku, především pro použití ve fotovoltaických systémech. Ačkoli se investice do druhé největší ekonomiky světa zdají být riskantní, DQ je jednou z nejpřesvědčivějších solárních akcií, které lze dlouhodobě koupit.

Daqo je jednou z nejvýkonnějších akcií solárních společností, které lze koupit, přičemž DQ si od začátku roku připsala 52 %. Vzhledem k tomu, že i Čína se zřejmě odvrací od uhlovodíků pocházejících z Ruska, je DQ zajímavým jménem, které můžete přidat do svého portfolia.

SunPower $SPWR+0.6%

Společnost SunPower prodává, instaluje a financuje solární produkty, jako jsou panely, baterie, montážní hardware a monitorovací software. 

Nejnověji oznámily společnosti SunPower a Ikea, prodejce vybavení do domácnosti, spolupráci, která usnadní přístup k solární energii. Tento program má potenciál snížit náklady na energii a zároveň zvýšit celkovou udržitelnost. Z finančního hlediska je společnost SunPower ve vývoji. V prvním čtvrtletí roku 2022 společnost vykázala tržby ve výši 350 milionů dolarů, což je o 46 % více než v předchozím roce. 

Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Vždy si dělejte vlastní analýzu. Analytikem solárních akcií je Josh Enomoto. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Určitě mohu doporučit společnost Meyer Burger, která vyrábí špičkové solární panely v Evropě.

nejdřív jsem si kvůli tomu názvu myslel, že vyrábí hamburgery :dd

super, díky za tip :)

Těch společností není málo a člověk má z čeho vybírat, do Číny bych se úplně nehrnul ale nějaká západní firma mi přijde fajn

Čínské akcie sebou samozřejmě nesou nějaké riziko, za to je tam ale nějaká bonusová prémie

za mě je $JKS-2.3% top :)

co se týká ocenění, tak patří k těm dražším společnostem :/

jinak ale skvělá společnost