S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Cathie Wood chválí Elona Muska až do nebes: "Tenhle chlap nám ještě vydělá obrovský balík peněz"

Správkyně fondu Ark Inovation ETF vsadila ve velkém na Teslu před několika lety a došla na ní k ohromujícím ziskům vyšším než 300 %. V poslední době už doba nebyla tak přívětivá a Ark se oproti svému vrcholu propadl o 75 %. Také společnost Tesla prudce klesla a společnost Ark snížila své podíly, protože akcii srazily obavy z inflace a úrokových sazeb. Cathie Wood ale Muskovi bezmezně věří. 

Cathie Wood poslední dobou úplně štěstí nepřeje

Wood se však svého fondu ani společnosti Tesla $TSLA+12.1%  nebojí, jak jasně uvedla v rozhovoru pro agenturu Bloomberg.

Zejména naznačila, že se neobává, že by se generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk příliš roztahoval se svým úsilím o Twitter $TWTR. "Musk letos na jaře podal nabídku na koupi této sociální mediální společnosti v hodnotě 44 miliard dolarů, ale naznačil, že by mohl od transakce odstoupit, pokud se mu nepodaří získat více informací o počtu spamových a bot účtů na této službě.

Musk rovněž provozuje společnost SpaceX a s ní spojenou satelitní komunikační službu Starlink, dále společnost Boring Company a Neuralink.

Na otázku, zda v případě Muska existuje prvek "rizika klíčového muže", Wood odpověděla: "Myslím, že to lidé o Muskovi s Teslou říkali celou dobu - kvůli tříštění pozornosti do SpaceX a Boring Company a Neuralinku." 

Nemá však obavy, protože Musk "je renesanční muž".

To vskutku je 😂

Kromě toho uvedla, že Musk pravděpodobně v dohledné době neodvrátí svou hlavní pozornost od společnosti Tesla, a to z opravdu důležitého důvodu.

Díky letošnímu otevření dalších dvou výrobních závodů Tesly v Německu a Texasu "mají nyní škálování výroby plně pod kontrolou," řekla.

"Tesla už ho nepotřebuje kvůli výrobě samotné. Potřebuje ale zůstat kvůli autonomní části." Podle Wood je totiž rodící se trh autonomní mobility, na němž se o řízení vozidel stará umělá inteligence, připraven na astronomický růst.

"Pro Teslu, Cruise automation a Waymo je to největší příležitost v dopravě," řekla Wood. "Je to potencionálních 10 bilionů dolarů příjmů, oproti nule nyní, do roku 2030."

Tohle je dle Wood největší příležitost blízké budoucnosti. A je to podle ní něco, kvůli čemu se vyplatí zůstat zde i nejbohatšímu muži světa.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 500 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

No každopádně doufejme, že se to začne otáčet v její prospěch, protože jinak má na problémy zaděláno. Začíná jí celkem dost zatejkat do bot :D

To ale v roce 2017 začlo taky

2017?

To víme i bez Cathie 😂

Jsem to zrovna chtěl napsat... 😂

Well - yes 😂