Apple má před sebou neuvěřitelně zajímavou a lukrativní příležitost

Akcie Applu minulý pátek po zveřejnění kvartálních výsledků za čtvrté čtvrtletí roku 2021 razantně klesly. Do konce obchodování se cena akcií společnosti Apple $AAPL+2.9% snížila o 1,8 % poté, co dříve během dne klesla až o 4 %. Situace se od té doby ku dnešku trochu zlepšila, ale Apple akcie zůstávají nadále zasaženy.... 

 

 

Jejich telefony se stávají zbožím s pouze zanedbatelnými upgrady, ceny klesají, jejich obchodní systém je ohrožen nedávným rozhodnutím soudu ohledně monopolních cen aplikací v App Storu. Jejich dlouho očekávaný vstup do automobilového průmyslu přichází příliš pozdě, pokud se jim vůbec podaří jej rozjet 😅. To jsou jen tak na okraj problémy, které u Applu $AAPL+2.9% dnes pozoruji a které se tak nějak na pátečním propadu (kromě nedostatečných výsledků a jiných problémů) podílely. 

 

 

Je tu ale jeden pozitivní katalyzátor, který mě přesvědčil, nakoupit akcie $AAPL+2.9% i na dnešních cenách. 👇

 

Verizon $VZ-1.6%, At&T $T-1.4% a T-Mobile, přední telekomunikační firmy v USA utrácejí miliardy v aukcích za nákup možnosti od federální vlády, aby mohli posílat signály jako třeba Lte do telefonů a nyní přechází na pátou generaci (5G). $AAPL+2.9% poskytuje hardware, operátoři poskytují signál, který přivádí k hardwaru od Applu, tedy k telefonu.

 

Operátoři za telefony Apple $AAPL+2.9% platí plnou cenu. Tyto ceny, které platíte, jsou dotovány operátory v podobě dvouleté smlouvy. Operátor vydělává na smlouvě po odečtení částky, kterou dotuje vám, kupujícím. 

 

Proto dostáváte dotovanou cenu telefonu každé 2 roky na základě smlouvy s možností výměny. To je velmi lukrativní jak pro operátora, tak pro $AAPL+2.9%. Pro operátora je to rotující dvouletá renta a pro $AAPL+2.9% krátký nový nákupní cyklus.

 

Co když vám řeknu, že Apple pracuje na tom, aby v tomto procesu obešel operátory. Kromě vývoje procesoru m1, který využívá technologii mvno k používání více operátorů najednou, už do 13 zabudovali čip $QCOM+3.3% gx. Goggle už to používá u google-fi ve svém vlastním systému. 

 

Apple $AAPL+2.9%v Evropě testuje beta verzi s 13. Tohle je jen první krok. Firma investuje velké prostředky do nových satelitních technologií, aby mohla vysílat přímo do telefonu Applu. 

 

Tato technologie přijde dříve, než si myslíte. Tržby, kterých dosahují Verizon $VZ-1.6%, $T-1.4% a T-Mobile, se odhadují na stovky miliard. Představte si, že by jim $AAPL+2.9% sebral byť jen čtvrtinu z toho 😁. 

 

Pokud by se Apple stal vlastních operátorem, mělo by to na jeho obchodní model neuvěřitelně pozitivní účinky. Věřím, že je tento scénář možný, což je i důvod, proč kupuju na dnešních cenám dlouhodobou pozici na akcie $AAPL+2.9%.


Tyjo, takových chyb v jednom článku! 🤣 Ale obsahově super :)

je pravda, že by tohle byla naprostá pecka 😁

Pěkně jsem si početl, díky za to.

Timeline Tracker Overview