S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Rok 2022 bude pořádná jízda: 7 malých akcií s potenciálem až 10násobného zhodnocení

Nemáte pocit, že je široký trh firem s enormními kapitalizacemi v poslední době trochu přehřátý? Já totiž ano, a tak jsem se v posledních týdnech rozhodl svůj kapitál koncentrovat spíše do menších, rizikovějších firem, u kterých jsem vycítil určitý potenciál blížícího se růstu. Mohlo by to být právě příští rok, kdy zažijí obecně malé akcie růst a překonají růst širšího trhu, například akcií v $SPY+0.2%. Minulý týden jsem psal o energetických akciích které mě zaujaly na letošní zimu, dnes se zaměříme hlavně na růstové akcie příštího roku 2022.

 

 

I když se právě nacházíme v náročném investičním prostředí, stále existuje spousta způsobů, jak na malých akciích vydělat. K tomu je však zapotřebí jak důkladně porozumět své investiční strategii, tak tomu, co dělá trh. 


CymaBay Therapeutics $CBAY+0.0% 

Jedním z nejlepších míst pro hledání kvalitních akcií s menší tržní kapitalizací je sektor biotechnologií 😁. Během pandemie to vypadalo jako dostihový závod, protože akcie rostly nebo klesaly na základě zpráv o pokroku společností na cestě k vakcínám proti koronaviru.

 

To způsobilo, že řada biotechnologických akcií bojovala o pozornost. To se však mění, protože investoři se na tento sektor dívají jiným způsobem a očekává se, že zrovna CymaBay $CBAY+0.0% z toho bude těžit. 

 

Společnost je bio farmaceutickou společností s produktem v klinické fázi testování, která se zaměřuje na vývoj terapií pro léčbu metabolických onemocnění. CymaBay nemá na trhu žádný produkt, ale její hlavní kandidát Seladelpar, potenciální léčba autoimunitních onemocnění jater, je již ve třetí fázi zkoušek. 

 

Společnost má kromě toho v přípravě také několik dalších produktů. Stejně jako mnoho jiných biotechnologických podniků je i CymaBay $CBAY+0.0% společností před dosažením příjmů. Analytici však dávají akciím $CBAY+0.0% cílovou cenu 10,20 dolarů, což by znamenalo 144% nárůst oproti současné ceně.

 

Electrameccanica Vehicles Corp $SOLO-3.5% 

Přiznám se, že jsem byl vůči společnosti Electrameccanica na začátku tohoto roku opravdu skeptický. Nebyl jsem si jistý, zda vize firmy o jednomístném vozidle zaujme kupce 😅. 

 

A vzhledem k tomu, že do oblasti elektromobilů (EV) vstupuje tolik společností, zdálo se, že na trhu jsou mnohem lepší investice. Myslel jsem si, že pro tříkolový motocykl/automobil společnosti neexistuje reálně žádný osvědčený trh, ale ošklivě jsem se spletl.  

 

Ziskové investování spočívá v tom, že se zabýváme čistě jen fakty, nikoliv domněnkami. Electrameccanica $SOLO-3.5% začíná dodávat vozidla, což znamená, že se částečné příjmy, které získala z předobjednávek, promění v plnohodnotné příjmy. 

 

Společnost oznámila zahájení dodávek vozidel 14. října. K dnešnímu dni tato zpráva s cenou akcií $SOLO-3.5% příliš nepohnula. Nicméně s konsenzuální cílovou cenou 12,25 dolarů podle (bohužel jen jednoho 😂) analytika je možná čas zainvestovat a nenechat si tento potenciálně exponenciální růst akcií $SOLO-3.5% ujít.


CES Energy Solutions $CESDF 

Energetický sektor se v posledních měsících opravdu rozšoupnul a je domovem hned několika menších (small-cap) akcií, které vypadají slibně. Proto se společně podíváme na kanadskou ropnou a plynárenskou společnost CES Energy Solutions $CESDF.

 

Společnost poskytuje “spotřební chemická řešení v průběhu celého životního cyklu ropného pole“ v Severní Americe. CES generuje 67 % svých příjmů ve Spojených státech a 33 % v Kanadě.

 

Kromě toho má společnost obchodní model s nízkým objemem aktiv, který jí pomáhá generovat významné volné peněžní toky (FCF).  Akcie $CESDF za posledních 12 měsíců vzrostly již o 211 %. To se může samozřejmě zdát jako hodně 😅, ale konsenzuální názor 7 analytiků však dává akciím růst o více než dalších 35 %...

 

Navíc společnost CES Energy $CESDF právě v září vydala svou vůbec první dividendu. Pokud bude pokračovat ve vydávání dividendy a možná i v růstu dividendy, může se stát mnohem atraktivnější i pro investory orientované na příjmy, což se automaticky odrazí na ceně akcií.


Senseonics $SENS-1.3% 

Stejně jako CES Energy je Senseonics další akcií, která v uplynulém roce vykázala obrovský růst. Drobné investory přilákala nízká cena akcií a vysoký short interest.

 

Společnost však čeká na schválení svého systému kontinuální správy glukózy (CGM), který má 180denní platnost, americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). To by mohlo zcela změnit názor na akcie společnosti $SENS-1.3% a doslova je (v případě schválení) vystřelit raketově 🚀 vysoko.

 

Společnost byla postižena pandemií. Mnoho pacientů a potenciálních pacientů nemělo přístup k péči v ordinacích lékařů a zdravotnických zařízeních. Společnost Senseonics byla také nucena zastavit prodej novým pacientům a lékařským ordinacím.

 

Ale to bylo tehdy. Vedení společnosti je však nyní optimistické, že v roce 2022 by se tržby mohly ztrojnásobit oproti roku 2020, a zdá se, že analytici s tím souhlasí. Akcie společnosti $SENS-1.3% jsou dokonce zhruba na úrovni konsenzuální cílové ceny.

 

Nedávná hodnocení analytiků však dávají akciím vyšší růst. Short interest na akciích $SENS-1.3% zůstává vysoký, takže pokud uvažujete o vstupu do pozice, mějte na paměti, že volatilita pokračuje. 


PaySign $PAYS-0.6% 

Pokud jste obeznámeni s procesem darování plazmy, víte, že dárci dostávají určitou kompenzaci/odměnu. Plazmu jste asi předpokládám v Americe nikdo nedarovali, ale i tak je PaySign $PAYS-0.6% akcií, se kterou byste se podle mě měli seznámit.

 

Společnost poskytuje předplacené dárkové karty pro centra pro dárcovství plazmy, které se používají k motivaci potenciálních dárců. PaySign získává příjmy z poplatků za předplacené karty.

 

Trh s produkty z krevní plazmy má hodnotu více než 20 miliard dolarů ročně a očekává se, že výrazně poroste. V roce 2020 trh utrpěl ztrátu, protože v době vrcholící pandemie koronaviru prudce poklesl počet dárců. Společnost PaySign $PAYS-0.6% však pro zbytek roku 2021 a další roky předpovídá tržby v rozmezí 29 až 32 milionů dolarů.

 

Analytici dávají společnosti PaySign cílovou cenu 4,43 dolarů, což by znamenalo zisk více než 61,09 % oproti dnešní ceně. Přitom před pandemií se akcie $PAYS-0.6% obchodovaly za více než 9 dolarů za akcii. Může chvíli trvat, než se na tuto úroveň vrátí, ale má šanci stát se jednou z nejvýkonnějších menších akcií roku 2022.


Surgalign $SRGA 

Poslední dvě akcie na tomto seznamu jsou skutečné small-cap akcie 😁. První z nich je Surgalign $SRGA, zdravotnicko-technologická společnost, která navrhuje, vyvíjí a vyrábí biologické, kovové a syntetické implantáty včetně svého systému pro fixaci krční páteře.

 

Společnost Surgalign je také jednou z akcií, které se zotavují z nedávných poklesů. Miliony Američanů na počátku pandemie odložily lékařské zákroky. To se odráží v tržbách a čistých ztrátách Surgalign $SRGA, ale společnost se blíží zpět k ziskovosti.

 

Před pandemií se akcie $SRGA obchodovaly za více než 4 dolary za akcii. Nyní se však obchodují za méně než dolar. Akcie utrpěly tím, že analytici v srpnu snížili své cílové ceny. Ale i po těchto snížených cílových hodnotách má akcie stále konsenzuální cílovou cenu 3 dolary, což je 170 % nárůst oproti současné úrovni.


CohBar $CWBR+15.8% 

Poslední z penny akcií na tomto seznamu je společnost CohBar $CWBR+15.8%, která využívá svou patentovanou technologii platformy při výzkumu a vývoji terapií založených na mitochondriích. 

 

Společnost se zaměřuje na léčbu cukrovky, obezity, rakoviny a dalších chronických onemocnění nebo onemocnění souvisejících s věkem. Jedná se o některé z nejčastějších stavů, které přispívají ke zkrácení délky života a zhoršení kvality života mnoha lidí.

 

CohBar $CWBR+15.8% je společnost, která je v předvýrobní fázi, a pokud očekáváte okamžitou výplatu, můžete si na ni nějakou dobu počkat. Společnost má v přípravě několik terapeutických přípravků, ale mnohé z nich ještě nejsou v klinických zkouškách.

 

Nejpokročilejší léčebné postupy, na kterých CohBar $CWBR+15.8% pracuje, jsou zatím v první fázi klinických testů. V říjnu však společnost zaznamenala pozitivní výsledky těchto testů.

 

I v tomto případě je důležité vyslechnout si názory analytické komunity. V tomto případě panuje býčí nálada, která zahrnuje cílovou cenu krásných 7,5 dolarů, což je nárůst o více než 1 000 % oproti současné ceně akcií.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Díky za zajímavé tipy, pár firmiček mě zaujalo, ale musím jim nejdříve kouknout do útrob. 🧐

tak super, to jsem rád 😁 Když tak napište jestli nějaká specifická zaujme...

viděli jste někdo to $SOLO-3.5% autíčko? 😂 Náhodou vypadá docela zajímavě, myslím, že si firma zákazníky najde 😁

taky mě ten koncept zaujal, snad jim to vyjde i dlouhodobě 😁

Ale jo za tu cenu $CWBR+15.8% si pár akcií pro srandu koupím, vyhlídky mají dobré a analytici předpovídají že by v příštím roce mohl být nárůst  500%. Tak při nejhorším moc neprodělám a v lepším případě to něco hodí. 🥳

Tak super 😁, vítejte v klubu. Koukám na to stejně...moc prodělat nejde s takovým potenciálem $CWBR+15.8% růst

Kde sa dajú kúpiť takéto akcie ako $CWBR+15.8% ?

Bude určitě záležet na tom u jakého brokera jste...U Interactive Brokers jsem je ale bez problému nakoupil

Jinak jsou ale registrované na NASDAQU, takže není potřeba u IB žádat o speciální povolení na OTC trhy...

Tenký led, ale pořád lepší a méně riziková spekulace než drobné altcoiny. 😁

ano, to je pravda 😄

aneb za rok si povíme, jestli nějaká z nich bude vůbec v plusu 😂

no uvidíme 😁, já mám ale jasno

Fajn výběr 👍 Nejvíce zaujala $CBAY+0.0% 😁

To jsem rád, díky. počkáme si na schválení Seladelparu a pak 🚀

Těch 1000+ % na $CWBR+15.8% vypadá rozhodně fajn...člověk někdy přemýšlí nad tím, jestli když má nějaká akcie až takový potenciál, jestli na ní jde vůbec prodělat 🤔

i na takových akciích jde prodělat, zrovna na $CWBR+15.8% v krátkodobém horizontu klidně, dlouhodobě této firmě ale věřím 😄

Mohu jen potrvdit. Od přečtení tohoto článku, nákupu až do dnešního prodeje krásných -41% 😅

Upvote ⬆️

👍