S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 růstové společnosti s vysokým potenciálem a dividendovým výnosem vyšším než 5 %

Oblíbeným investičním tématem mezi investory je v poslední době propojení zajímavých společností, které své investory odměňují dividendou, a to je důvodem tohoto příspěvku. Tyto tři společnosti se od sebe liší, a proto poskytují investorům poměrně diverzifikované investiční možnosti.

Někdy jsou nudné výběry na burze ty správné.

Pokles trhu dal investorům příležitost investovat do některých silných dividendových akcií za rozumné ceny. Myslím, že ve vysoce výnosných dividendových akciích je mnoho příležitostí a na vrcholu seznamu jsou právě tyto. 

1. Best Buy $BBY+0.1% 

Může to znít bláznivě, pokud jste to nesledovali, ale Best Buy je již téměř deset let velmi stabilním prodejcem. Společnost není skvělá v soutěži s elektronickými obchodními společnostmi, ale vybudovala skvělé podnikání tím, že je oblíbeným obchodem pro spotřebitele a poskytovatelem řešení pro podniky. Níže můžete vidět, že během pandemie měla velký skok v příjmech a peněžních tocích, ale i před tím pomalu rostla. 

Zdroj: Fool.com

Skutečnost, že Best Buy našel mezeru v maloobchodě s elektronikou v době silné online konkurence, je důkazem jeho vylepšeného obchodního modelu. A myslím si, že mít fyzické obchody a služby, jako je Geek Squad a podnikové služby, bude cenné ještě mnoho let. Best Buy se obchoduje pouze s osminásobkem koncových zisků a má 5% dividendový výnos, a to je podle mě dobrá hodnota pro osvědčenou maloobchodní investici. 

2. TotalEnergies $TTE+0.6% 

Ceny ropy jsou vysoké, benzín drahý a v důsledku toho ropné společnosti plavou v ziscích. Níže můžete vidět, že TotalEnergies jako výsledek generuje více volného cash flow. Před deseti lety by společnost pravděpodobně nalila většinu těchto peněz zpět do rostoucí výroby, ale dnes je energetický průmysl spokojený s vybíráním zisků, protože manažeři vidí, jak se z elektrických vozidel blíží destrukce poptávky. TotalEnergies také více investuje do obnovitelné energie a přechodných paliv. Investuje do solární energie již více než deset let a dokonce nedávno investovala do nového obchodu se zeleným vodíkem v Indii. Toto je nejprve ropná společnost, ale investuje do toho, aby se stala kompletní energetickou společností s dlouhodobým působením na obnovitelné zdroje energie. 

Akcie má také skvělou hodnotu s poměrem ceny k volnému peněžnímu toku 6,8 a dividendovým výnosem 5,4 %. Spotřeba ropy se v brzké době nezastaví a dokud nedojde k širšímu přechodu na obnovitelné zdroje, budou společnosti jako TotalEnergies strojem peněžního toku. 

Zdroj: Fool.com

3. Verizon $VZ+1.1% 

Pravděpodobně znáte Verizon jako poskytovatele mobilní sítě a to je hlavní byznys, který zajišťuje stabilní příjmy a solidní ziskovost. Nejen, že je Verizon v oligopolu v celulárních sítích – s AT&T a T-Mobile – společnost nyní vstupuje do domácího a podnikového širokopásmového průmyslu a konkuruje kabelovému a dokonce i optickému širokopásmovému připojení. Vedení říká, že Verizon měl na konci roku 2021 6,5 milionu domácích širokopásmových zákazníků a doufá, že do roku 2025 dosáhne 11 milionů domácností.

V nejhorším případě má Verizon vysoce ziskový podnik s velkým vodním příkopem a v nejlepším případě jde o rostoucí akcie, které mohou začít spojovat službu pro chytré telefony s domácím širokopásmovým připojením a dokonce i streamováním televizních kanálů. Investoři získávají akcie s poměrem koncové ceny k zisku 10 a dividendovým výnosem 5,1 %, což si myslím, že z dlouhodobého hlediska bude mít velkou hodnotu.

Mezi Verizon, TotalEnergies a Best Buy je společné to, že se jedná o známé značky ve stabilních odvětvích, které pravděpodobně nebudou v dohledné době narušeny. To je skvělý recept na dlouhodobý růst dividend. Každý investor má samozřejmě jiná kritéria, na jejichž základě se rozhoduje o investici, proto prosím neberte tento dokument jako investiční radu, ale pouze jako průvodce a analýzu vybraných společností.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mna keby si mám vybrat poradie z týchto akcii tak

To best buy má nejak neoslovilo popravde