S&P 500 ^GSPC 5,297.27 +0.00%
Tesla TSLA $177.94 +1.78%
Nvidia NVDA $935.23 -0.89%
Alphabet GOOG $176.75 +0.75%
Meta META $470.30 -0.62%
Amazon AMZN $184.56 +0.50%
Microsoft MSFT $419.19 -0.43%
Apple AAPL $189.78 -0.03%

Lukrativní revoluční odvětví s biliónovým potenciálem - pokračování + příklad akcie

Následující text je pokračováním na můj včerejší příspěvek ve kterém jsem popisoval jedno odvětví, u kterého jsem přesvědčen, že by mohlo do budoucna zažít rapidní růst a způsobit revoluci na americkém realitním trhu. Pokud jste včerejší příspěvek o iBuying nečetli, tak vám doporučuji jít se na něj před předčtením tohoto pokračování podívat. Pár lidí, konktrétně @emil333 a @melu_david se mě ptali na akcii, která by z tohoto boomu mohla profitovat, tak se na jednu takovou dnes společně podíváme. Nejprve ale ještě něco k iBuyingu... 

 

 

Téměř nikoho nebaví kupovat nebo prodávat svůj domov. Je to prostě dlouhý proces (někdy i několik měsíců), často plný stresu z hádek s druhou stranou nebo vyřizování desítek telefonátů a e-mailů od bank a právníků. Studie z roku 2019 ukázaly, že proces prodeje domu zanechává téměř 40 % dospělých doslova v slzách ze stresu, který vyvolává...

 

Opendoor $OPEN-0.8% 

Zakladatel a generální ředitel společnosti Opendoor $OPEN-0.8% Eric Wu však vymyslel koncept iBuying, kdy společnost poskytne prodávajícím domů nabídku v hotovosti (bez realitního makléře), aby rychle a snadno prodali svůj domov. Následně jej prodá dále na trhu poté, co provede veškeré potřebné opravy atd. 

 

Společnost Opendoor Technologies $OPEN-0.8%, která se zabývá technologiemi v oblasti nemovitostí, nedávno rozšířila svou úvěrovou kapacitu na 9 miliard dolarů, což je v porovnání s tržní kapitalizací ve výši pouhých 12 miliard dolarů obrovská částka. Tento krok by mohl znamenat, že revoluce a změna způsobu, jakým spotřebitelé nakupují a prodávají domy, již začaly. 

 

Nákup a další prodej domů je nesmírně rozsáhlý byznys, pokud se provádí v objemech mnoha tisíc jednotek. Jde o podnikání s nízkou marží, kdy si kupující musí účtovat jen tolik, aby dosáhli malého zisku, aniž by riskovali, že se prodávající vzdá transakce ve prospěch vyššího zisku při prodeji prostřednictvím jiných kanálů.

 

Opendoor však agresivně rozšiřuje svou přítomnost po celých Spojených státech, nyní je na 44 trzích, přičemž v září 2020 jich bylo jen 21. Stávající růstová strategie společnosti počítá s rozšířením na 100 trhů, a to ještě před započtením potenciálu pro neamerické geografické oblasti, jako je Kanada.

 

Co to může znamenat pro akcie

Průměrný dům společnosti Opendoor se prodává za 350 000 dolarů a na základě toho, jak Opendoor $OPEN-0.8% financuje nákupy domů, stačí 9 miliard dolarů půjček na to, aby Opendoor nakoupil zhruba 40 000 bytových jednotek, což je téměř pětinásobek toho, co nakoupil ve druhém čtvrtletí roku 2021.

 

Jak už to tak bývá, generální ředitel společnosti Opendoor Eric Wu během hovoru za druhé čtvrtletí prohlásil, že společnost $OPEN-0.8% je na takové úrovni tržeb, která ji předstihuje před výhledem na fiskální rok 2023 z její nedávné prezentace investorů, takže podnikání již rychle roste a mohlo by být připraveno ještě více zrychlit.

 

Analytici odhadují tržby společnosti Opendoor za celý rok 2021 na 6,65 miliardy dolarů, což akcie oceňuje poměrem ceny k tržbám (P/S) nižším než dva. Pokud se podíváme do roku 2022, odhadované tržby ve výši 12 miliard dolarů dávají akciím hodnotu jen necelého jednonásobku tržeb.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Perfektní 👍

super, na $OPEN-0.8% se podívám, díky

Díky, přesně tohle jsem potřeboval 🙏

Pěkně jsem si početl, díky za to.