S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Legalizace marihuany v Německu? Tady jsou podle mě 2 top akcie k nákupu

Zrovna jsem četl příspěvek od @melu_david o dnešním možném pohybu marihuanových akcií, tak mě napadlo se podělit o podle mě 2 velmi zajímavé společnosti v tomto sektoru, které by v reakci na nedávno oznámenou potenciální legalizaci marihuany v Německu mohly zažít exponenciální růst. 

 

 

Dlouhodobá investice do konopného průmyslu může být rozhodnutím, za které si podle mě později poděkujete. Důvod je prostý, je zde značný růstový potenciál. Podle společnosti BDSA, která se zabývá výzkumem marihuany, bude mít celosvětový trh s konopím do roku 2026 hodnotu více než 62 miliard dolarů a do té doby poroste složenou roční mírou růstu (CAGR) o více než 15 %. Čeká nás velký růst, a pokud jste ochotni jen nakupovat a držet několik let, stojí dnes podle mě za zvážení dvě konopné akcie: Canopy Growth $CGC+10.9% a Jazz Pharmaceuticals $JAZZ+0.7%.

 

Canopy Growth $CGC+10.9% 

Společnost Canopy Growth má pro vstup na americký trh dobrou pozici, protože disponuje následujícími společnostmi, které jí mohou pomoci v růstu a expanzi na tomto trhu, jakmile zákonodárci konečně plně legalizují marihuanu:

 

  • Výrobce piva Constellation Brands vlastní 38,6% podíl ve společnosti Canopy Growth a jeho silná distribuční síť v USA by jí mohla rychle pomoci vstoupit na nové trhy. 
  • Společnost Acreage Holdings je provozovatelem v několika státech, kterého chce Canopy Growth získat, jakmile bude možné tuto transakci uzavřít (tj. dojde k legalizaci).
  • Společnost Wana Brands, která vyrábí marihuanové pochutiny, je dalším podnikem se sídlem v USA, který plánuje Canopy Growth $CGC+10.9% získat, jakmile na jih od amerických hranic pomine federální zákaz marihuany. Společnost uvádí, že Wana je z hlediska podílu na trhu v Severní Americe vedoucí značkou pro edibles a proto pro jejich business velmi důležitá. 
     

Pokud jste ochotni nakoupit a držet několik let, mohlo by se jednat o investici, která se vyplatí. Pokud se však díváte pouze na příštích šest až 12 měsíců, mohli byste být odměnění růstem v reakci na již zmíněnou legalizaci v Německu. 

 

Jazz Pharmaceuticals $JAZZ+0.7% 

Společnost Jazz Pharmaceuticals dnes roste, ale její vyhlídky budou vypadat ještě lépe, jakmile trhy po celém světě legalizují marihuanu. Její lék na záchvaty Epidiolex založený na konopí generuje silný růst, ale jeho potenciál se posílí, až bude více míst, kde se bude moci prodávat. 

 

Za období končící 30. září dosáhl tento lék čistých tržeb ve výši 160,4 milionu dolarů, což bylo o 21 % více než v předchozím roce. Představoval také téměř pětinu celkových tržeb společnosti Jazz $JAZZ+0.7% za dané období.

 

V USA schválil Úřad pro kontrolu potravin a léčiv tento lék k léčbě záchvatů spojených s komplexem tuberózní sklerózy, Dravetovým syndromem a Lennox-Gastautovým syndromem. 

 

Schvální se týká dětí ve věku od jednoho roku. Epidiolex je pro stejné indikace schválen také ve více než 30 evropských zemích (i když tam musí být pacientům nejméně dva roky). 

 

Společnost je však stále v počátečních fázích zavádění. Uvádí, že přípravek Epidiolex, který v Evropě prodává pod názvem Epidyolex, je dostupný na čtyřech klíčových trzích, včetně Velké Británie, Německa, Itálie a Španělska. V příštím roce plánuje uvést lék na trh ve Francii.

 

Globální konopný farmaceutický průmysl je v současné době jedním z nejžhavějších segmentů, do kterých lze investovat. Společnost Grand View Research předpokládá, že trh poroste do roku 2027 tempem 76,8 %, kdy dosáhne hodnoty 5,8 miliardy dolarů. Společnost Jazz Pharmaceuticals $JAZZ+0.7% bude velkou součástí tohoto růstu a investoři, kteří drží její akcie, mohou z tohoto růstu těžit.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

zajímavý výběr, díky 👍

S tímhle si někdo dal práci. 👌