S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Elon Musk brzy přijde s oznámením, které otřese nejen Teslou, ale celou burzou

Nejbohatší člověk světa a šéf společnosti Tesla, SpaceX či Neuralink rád šokuje, o čemž už se trhy několikrát přesvědčily. Ať už to bylo jeho prohlášení, že se Tesla vrátí do soukromých rukou nebo letošní jarní hrátky s Bitcoinem, investoři jsou často nervózní z toho, co se zase na jeho Twitterovém účtu objeví. A tentokrát existuje důvodné podezření, že si Musk pro investory přichystal opravdovou "lahůdku".

Elon Musk, komediant, těší mě!

Elon Musk brzy předvede akci, která otřese Twitterem i celou burzou

Takže...v posledních týdnech na sítích kolovaly drby (ten článek a twitterové vlákno v něm si fakt přečtěte!) o tom, že fanoušci Elona Muska rozluštili jeho šifry a že vědí o splitu akcií Tesly, ke kterému mělo dojít 9. prosince. Jenže jak se ukázalo, Musk si se svými sledujícími klasicky jen pohrával a jeho velkolepé ohlášení dopadlo podobně jako toto:

https://twitter.com/elonmusk/status/1462652210739884035

Fanoušci a akcionáři Tesly však nepřestávají věřit a jsou přesvědčeni o tom, že ke splitu akcií Tesla dříve či později stejně dojde. 

Ale také to může být něco mnohem většího.

Elon Musk už (nejen) na Twitteru několikrát spekuloval na téma spojení všech jeho firem pod jednu střechu. Aaaa, už se chytáte, že?

Samozřejmě, dnes už jsou všechny firmy pod jednou střechou s názvem Elon Musk, ale spojit je opravdu legální cestou do jednoho podniku by mohlo dokončit cestu, kterou Musk nastoupil už před více než 20 lety. Jakým způsobem?

Jak možná víte, ještě před založením PayPalu s Peterem Thielem a spol. měl Musk firmu s názvem X.com. A tuhle cool doménu před pár lety koupil zpět. Elon má jednoduše rád písmeno X, používá ho skoro všude, u svých raket, u svých aut, dokonce u svého dítěte! Jaký větší důkaz chcete, že pro Elona má tohle písmeno zvláštní význam?

Když měla cca dva roky zpět Tesla relativně malou valuaci (cca 40 mld.) a spoustu lidí Muskovi doporučovalo, aby ji raději prodal a soustředil se jen na SpaceX, on jim odvětil, že by raději Teslu se SpaceX spojil a tím jí pomohl vzhůru. Což se později doslova stalo. Tedy, co se týká cesty vzhůru, auto Tesla si právě teď někde poletuje ve vesmíru, firmy se reálně nespojily.

Dnes situace vypadá obráceně, když v nedávném emailu Musk psal zaměstnancům SpaceX o reálné hrozbě bankrotu, zatímco Tesla se chlubí bilionovou valuací. 

Přijde vám to nereálné? Bláznivé? Šílené? Zvrácené?

Když může existovat a fungovat společnost Meta $FB+0.5% , jež má pod sebou Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp a Oculus, proč by nemohla existovat společnost "X", pod kterou spadají Tesla, SpaceX, Boring Company a Neuralink a jejímž cílem je zajistit přežití a posun lidstva vpřed?

Jestli jsme se o Elonu Muskovi historicky něco naučili, pak to, že člověk nikdy neví, co od něj může čekat. A že rodák z JAR je dost šílený na to, aby udělal cokoliv.

Pokud by to z výše napsaného textu nebylo jasné, tohle je totální spekulace a mnohem víc zábava než seriózní investiční poradenství. Takže hned jak tenhle text dočtete, zapomeňte na to, že jste někdy něco takového četli.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @marekskacel má karmu 11 a je členem této skupiny od 26/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Space X nemůže být v současné době veřejně obchodovatelnou společností a v nejbližší době ani nebude a tudíž spojeni nehrozí. Jsou to Muskova slova a btw. hospodářský výsledek Space X radši vidět nechcete a už vůbec ne mít akcie něčeho,.kde je velká pravděpodobnost, že něco nevyjde mimo jiné to NASA kvůli značnému financování Space X nedovolí. Jediné co lze očekávat tak možná Starlink a kde je tam to X?:-)

No tak to bude něco jako Xlink 😂

Upřímně, to by bylo teprve něco kdyby se všechny spojily 🤔

No právě, ta představa je neskutečná!

Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala 😂, ale díky za příspěvek, rozhodně zajímavá úvaha 👍

Díky, baví mě přemýšlet nad něčím, co pravděpodobně nikdy nenastane 😅

Jedna firma X by byla teda něco 😂 Aneb jak jednou Elon dosáhne majetku bilionu dolarů 😆

No právě, podle mě ho to vnitřně musí hrozně lákat 😁

Make this shit real!

Partner

Make Tesla Great Again!

Make X Great Again!

Yes!

Chtěl jsem napsat něco rozumného, ale vlastně...no nic.

lol 😂

Neměl by tyhle věci začít řešit nějaký moderátor? 😅

Partner

Haha, good point, promyslime to 😂 Ale zase sranda musí být 😅

To snad ne 😅

Je to super představa, o tom žádná, ale absolutně mimo realitu.

Mně stačí že někdo nadhodil tu představu, to je fajn 😂