S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nintendo je metaverse investiční příležitost, kterou trh prozatím nepochopitelně přehlíží

Japonský video herní gigant Nintendo stále vytváří hry, které jeho fanoušci milují. Investoři do metaverse však většinou hledají společnosti, které se na budování tohoto virtuálního světa přímo zaměřují a často opomíjí slibné společnosti, jako je právě Nintendo. Akcie $NTDOY jsou tak extrémně podhodnocené a nabízí opravdu výjimečnou investiční příležitost.   


Jak jsem již psal v mých předchozích příspěvcích o metaverse, růst tohoto odvětví přinesl v posledním roce obrovské zisky převážně společnostem jako jsou Roblox $RBLX+0.4% a Nvidia $NVDA-2.0%.  

Jisté je, že Roblox od svého březnového vstupu na burzu vzrostl o 160 %. Společnost, která se letos potýká s roční ztrátou, se tak obchoduje na 21násobku tržeb na příští rok. Nintendo na druhou stranu? Pouze 3,5násobek...

Nintendo $NTDOY zatím zůstává ve svých ambicích konzervativní jako vždy. Ve své 48stránkové prezentaci zisků z minulého měsíce se o metaverse nezmínilo ani jednou. Navzdory tomu, že je její průlomový pandemický hit, hra Animal Crossing: New Horizons, takovým mini metaversem.

Hra obsahuje virtuální měnu, kostýmy a online chaty, které hráčům umožňují komunikovat s přáteli na jejich osobně upravených tropických ostrovech. Od svého vydání v březnu 2020 se jí prodalo kolem 35 milionů kopií.


Za fiskální rok 2022, který končí v březnu, Wall Street očekává, že společnost $NTDOY vydělá 3,74 dolaru na jednu americkou akcii, což je méně než 4,64 dolaru ve fiskálním roce 2021. 

Tržby by měly klesnout z 16,2 miliardy dolarů na 14,5 miliardy dolarů. Za předpokládaný pokles, k němuž dojde poprvé po šesti letech, mohou částečně krize v dodavatelském řetězci a nedostatek polovodičů.

Silná nabídka her a novinek by podle mě mohla zákazníky i investory opět zase nadchnout. Na příští rok má Nintendo $NTDOY naplánovaný doposud nejsilnější seznam nových her za poslední roky, včetně nových dílů legend of Zelda a pokémonů.

Nové hry by mohly pro konzoli Switch vytvořit nový impuls a pomoci Nintendu překonat chmurné předpovědi Wall Street. Akcie společnosti se v poslední době obchodují na úrovni pouhého patnáctinásobku odhadu zisku za příštích 12 měsíců. To je zhruba 23krát méně, než je pětiletý průměr.

Po letech reptání Wall Street Nintendo konečně podniká kroky, aby investorům a hráčům dalo to, co chtějí. Příští rok se na velkém plátně objeví hra Mario a přátelé, kterou namluvil Chris Pratt s hvězdným hereckým obsazením. A co je nejdůležitější, Nintendo začíná vydělávat peníze prostřednictvím své předplatitelské služby Nintendo Switch Online.

Nintendo $NTDOY v současné době tvoří asi 0,5 % burzovně obchodovaného fondu Roundhill Ball Metaverse (META) zaměřeného na metaverse odvětí. Vedoucími ETF jsou ale již zmínění Nvidia $NVDA-2.0% a Roblox $RBLX+0.4%, které tvoří 11,2 % a 9,7 % celého portfolia tohoto fondu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já mám $NTDOY nakoupene, takže v pořádku 👍

Koukám, že na příští rok toho mají opravdu hodně naplánováno, tak uvidíme 😁

Ani je nevěděl, že je Nintendo na burze, díky 😄

Partner

Prosím? 😂 $NTDOY je už dlouho můj velký oblíbenec 🙏

Upvote ⬆️