S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

5 kryptoměnových trháků pro rok 2022

Po roce 2021 budou mít ceny kryptoměn v roce 2022 opravdu co dělat. Krypto totiž zažilo jedny z největších vzestupů, po nichž následovaly bohužel i jedny z nejstrmějších propadů. Momentálně se situace zdá být ale poměrně stabilní, přesto se na obzoru již rýsují další problémy. S rostoucími obavami se společně podíváme, jaké budou další kryptoměny, které v roce 2022 porostou a definitivně by neměly chybět v portfoliu žádného kryptoměnového investora.


Solana $SOL/USD 

Solana je již nyní jedním z největších jasných vítězů roku 2021. $SOL/USD zažívá absolutní boom a ti kteří nakoupili na začátku ledna za 1,40 dolarů, spočívají na její současné ceně 183,10 dolarů v zisku 13 000 % 😳. Tento boom lze přičíst mnoha věcem, ať už jde o vysoce rizikové tržní trendy, nebo o velmi úspěšný nástup sítě do oblasti tokenů NFT. 

Největší výhodou Solany je však její škálovatelnost. Vzhledem k tomu, že blockchain je mezi uživateli internetu stále rozšířenější, bude v těchto řetězcích jistě docházet k většímu počtu datových transakcí. Některé sítě jsou prostě šikovnější na zpracování větších objemů transakcí než jiné. Solana je jednou z takových sítí a využívá tohoto rostoucího přijetí ve svůj prospěch.

https://twitter.com/eccentricdegen/status/1472458024442761218 

Decentraland $MANA/USD

Pokud existuje odvětví, které zaručeně poroste i v novém roce, je to metaverse. Metaverse se nemusí zdát až tak důležitý...koneckonců jde o virtuální prostor, kde lidé mohou dělat spoustu věcí, které mohou dělat i v reálném životě - hrát hry, stýkat se s lidmi, chodit na živou hudbu atd.

Metaverse: Poslední a nejdůležitější investice, kterou budete muset v životě udělat 

Je to však prostor, který má masivní podporu nejen blockchainového průmyslu, ale i velkých technologických společností. Rebranding Facebooku na Meta Platforms $FB+0.5% je toho dostatečným důkazem; pokud technologický gigant s tržní kapitalizací téměř 1 bilion dolarů dělá kolem nějakého odvětví takový rozruch, toto odvětví se podle mě definitivně udrží 😁.

Díky tomu je token MANA od společnosti Decentraland kryptoměnovým produktem, který je třeba v příštím roce sledovat. Metaverze, ačkoli má významnou podporu Silicon Valley, je stále něčím, co mnozí chtějí vidět decentralizované. Nechtějí, aby Meta strkala ruce do prostoru virtuální reality; chtějí, aby to bylo od lidí a pro lidi. Decentraland vede investory přesně tímto směrem.

https://twitter.com/decentraland/status/1472231615761993737 

Flux (FLUX/USD)

Flux je zde určitě nejmenší kryptoměnou na mém seznamu, ale nepodceňujte tuto síť. S tím, jak se web 3.0 stává stále rozšířenějším fenoménem, bude Flux určitě jednou z dalších kryptoměn, které explodují na popularitě. Síť Flux se s vlastní sadou produktů pouští do boje s AWS (Amazon web services), ale zatímco AWS nabízí software jako službu (SaaS), Flux nabízí blockchain jako službu (BaaS). 

Rozdíly nejsou pro koncového uživatele z hlediska výkonu podstatné. Produkty BaaS však umožňují uživatelům spojit síly cloud computingu i distribuovaných veřejných účetních knih ve svůj prospěch. FluxOS společnosti Flux umožňuje stejné typy funkcí, pro které obrovské části internetu využívají AWS; může provozovat stránky, umožňuje lidem hostovat servery a umožňuje komukoli ukládat data, bez ohledu na jejich soukromost. 

Co je však nejdůležitější, slibuje, že bude spolehlivý. Uživatelé mohou provozovat uzly FluxNodes, které udržují síť v chodu. Uzly připojují uživatele ke službám BaaS a díky distribuci provozovatelů FluxNode po celém světě mohou být uživatelé připojeni k nejrychlejším možným uzlům díky geoprostorovému rozpoznávání.

Ripple $XRP/USD 

Ripple dostával v průběhu roku 2021 opravdu zabrat. Žaloba Komise pro cenné papíry (SEC) brání obchodování s Ripple na burzách se sídlem v USA. I bez této překážky žaloba odrazuje potenciální investory, kteří nechtějí vložit své peníze do společnosti, která má takové problémy jako Ripple. 

Přesto se však najdou nadšení investoři, kteří v Ripplu vidí bránu do budoucnosti mezinárodního peněžního styku. A vzhledem k tomu, že ukazatele naznačují konec této žaloby v roce 2022, může být Ripple v pozici, kdy se mu podaří výrazně prorazit a dohnat ztracený čas 😄.

Vzhledem k tomu, že Ripple byl po celý letošní kalendářní rok zapleten do právní bitvy, přišel o spoustu působivých zisků, které toto odvětví zaznamenalo. Jeho cena 81 centů je vyšší než cena 22 centů, se kterou rok začínal, to ano. Ale zaznamenala by XRP 100%, nebo dokonce 1000% zisky, které předvedli její kolegové? Podle mě ano!

https://twitter.com/XRPcryptowolf/status/1471303380131880962 

Polygon (MATIC/USD)

Stejně jako ostatní na tomto seznamu je i Polygon sítí vybudovanou za účelem zajištění hladkého chodu blockchainového průmyslu. S tím, jak se stává stále rozšířenější technologií, bude počet aktivních uživatelů způsobovat problémy některým z největších sítí, jako je například proof-of-work síť Ethereum; dokonce i škálovatelná Solana zaznamenala svou instanci technických potíží.

Polygon si klade za cíl obejít možnost budoucích úzkých míst prostřednictvím škálování na druhé vrstvě. Polygon je totiž postaven tak, aby podporoval síť Ethereum $ETH/USD

Činí tak tím, že existuje jako vrstva nad Ethereem. Pomocí Polygonu mohou uživatelé přenášet své transakce z řetězce Ethereum do řetězce Polygon. To ulehčuje provoz, který je vidět na hlavní síti. Kromě toho umožňuje Polygonu nabízet svým uživatelům některé velmi nízké transakční poplatky.

https://twitter.com/ExJ54459719/status/1471961982689497089

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nejvíc mě zaujala $MANA/USD a o $SOL/USD se teď také dost mluví 🤔

Dobrý výběr, i když XRP osobně moc nevěřím

také se upřímně bojím, že se už nevzpamatuje 😅

$MANA/USD zní zajímavě, díky 😄

Pěkná analýza!

Rozhodně zajímavé výběry 🤔 třeba Flux jsem ani neznal 😅