S&P 500 ^GSPC
5,257.4
+0.17%
Tesla TSLA
$175.69
-2.30%
Meta META
$486.93
-1.40%
Apple AAPL
$171.77
-0.89%
Amazon AMZN
$180.39
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.32
+0.25%
Nvidia NVDA
$904.37
+0.21%
Microsoft MSFT
$421.20
-0.05%

3 dividendové akcie, ktoré miliardári vo veľkom nakupujú a zabezpečia Vám luxusný pasívny príjem

Kristian Šooš
14. 10. 2022
5 min read

Áno, trh je aktuálne dosť nevyspytateľný a volatilný, avšak jedno je jasné je už dosť nízko. Niektoré spoločnosti sú aj viac ako 80% nižšie oproti ATH a pre určitú skupinu investorov, to už teraz môže byť veľmi atraktívny stav. Napríklad Ray Dalio a Berkshire Hathaway, či James Simon už vo veľkom nakupujú nasledovné tri spoločnosti, ktoré okrem iného vyplácajú aj naozaj zaujímavú dividendu.

Warren Buffett

3 dividendové spoločnosti, ktoré miliardári neprestávajú dokupovať.

My ako drobní retail investori máme veľkú výhodu v tom, že sa môžeme inšpirovať aktivitami miliardárov a ich fondov, nakoľko musia každé tri mesiace zverejňovať svoje transakcie Komisii pre cenné papiere. O ktoré spoločnosti tentokrát pôjde? Tieto akcie vyplácajúce dividendy boli jedny z najväčších prírastkov portfólia miliardárskych investorov s dlhými a úspešnými záznamami. Tu je dôvod, prečo by si tiež mohli zaslúžiť miesto vo vašom portfóliu.

1. CVS Health $CVS+0.4% 

Táto spoločnosť sa spája s hedžovým fondom Raya Dalia, Bridgewater Associates, ktorý urobil pomerne veľkú stávku na túto spoločnosť.

Krátka definícia spoločnosti

S najväčšou pravdepodobnosťou poznáte gigantický reťazec maloobchodných lekární a zdravotníckych kliník tejto spoločnosti. Sú to menej viditeľné obchodné segmenty CVS, ktoré jej umožnili za posledné desaťročie viac ako strojnásobiť výplatu dividend. V roku 2018 spoločnosť CVS Health získala spoločnosť Aetna, popredného manažéra zdravotných výhod, ktorý vyberá poistné od približne 35 miliónov členov. Konglomerát tiež prevádzkuje popredné odvetvie v oblasti riadenia farmaceutických výhod s približne 110 miliónmi členov v súčasnosti. Od akvizície spoločnosti Aetna v roku 2018 dokázala spoločnosť CVS splatiť dlh v hodnote 22,5 miliardy dolárov, ktorý prevzala na kúpu spoločnosti Aetna.

Zdroj: Bulios

Akcie CVS Health v súčasnosti ponúkajú dividendový výnos 2,4 %, ktorý by sa mohol v nasledujúcich rokoch prudko zvýšiť. Za posledných 12 mesiacov len 18 % z 15,9 miliardy USD voľného peňažného toku generovaného prevádzkou. Investori, ktorí hľadajú stabilne rastúci prúd pasívneho príjmu, by mali nasledovať Daliov príklad a pridať túto akciu do svojich vlastných portfólií.

Zdroj: Finance.Yahoo

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo definovali tejto spoločnosti jasný rating BUY a na základe hodnotenia 23 analytikov je definovaná medianová cena na hodnote 118 dolárov.

Zdroj: Money.CNN

Perspektívu tejto spoločnosti potvrdzuje aj fakt, že 7/10 top holderov navyšuje svoju pozíciu.

2. Chevron $CVX+1.0% 

Berkshire poslednú dobu investuje vo väčšej miere do ropných spoločností. Chevron je nám všetkým známy, čiže nie je potrebné ho nejak moc predstavovať, ponúka veľmi peknú dividendu vo výške 3,5%. Buffett správne predpovedal, že ruské sankcie zvýšia ceny ropy a následne aj ropy, ktorú Chevron produkuje. Nedávno sa Organizácia krajín vyvážajúcich ropu rozhodla znížiť dodávky o približne 2 milióny barelov denne. Zníženie produkcie OPEC pravdepodobne spôsobí, že už aj tak zisková operácia Chevronu bude ešte lukratívnejšia.

Zdroj: Bulios

Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo definovali tejto spoločnosti rating BUY a na základe hodnotenia 27 analytikov je definovaná medianová cena na hodnote 181 dolárov.

Zdroj: Money.CNN

Je to dobrá akcia pre investorov, ktorí hľadajú pasívny príjem, pretože stále dokážu vyplácať a zvyšovať dividendy.

3. Microsoft $MSFT+0.1% 

Microsoft je ďalšia spoločnosť, ktorú netreba špeciálne predstavovať a možno niektorých z vás ani neprekvapilo, že miliardári navyšujú podiely, nakoľko v takomto stave, v akom sa trh nachádza je dobrou alternatívou investovať do takýchto typov spoločností. Čo sa týka dividendy, vyplácajú "len" 1,1%. Vedúca pozícia na rýchlo rastúcom trhu cloud computingu z nich robí skvelú akciu pre investorov, ktorí hľadajú pasívny tok príjmov.

Zdroj: Bulios

James Simons a fond Renaissance Technologies, ktorý spravuje, s ohľadom na prudko rastúce výnosy z cloudových služieb kúpili v druhom štvrťroku viac ako 3 milióny akcií spoločnosti Microsoft. Počas štvrtého fiškálneho štvrťroka technologického titana, ktorý sa skončil 30. júna 2022, tržby z cloudu medziročne vzrástli o 28 % na 25 miliárd USD.

Cloudové podnikanie spoločnosti Microsoft by mohlo pokračovať v raste rýchlym tempom ešte mnoho rokov. Podľa Precedence Research sa globálny trh cloud computingu zvýši z odhadovaných 380 miliárd dolárov v roku 2021 na viac ako 1,6 bilióna dolárov do roku 2030.

Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo definovali tejto spoločnosti jasný rating BUY a na základe hodnotenia 44 analytikov je definovaná medianová cena na hodnote 329 dolárov.

Zdroj: Money.CNN

Čo sa týka tohto zoznamu tak určite je to zaujímavá voľba, ktorá asi ale nikoho nešokovala, nakoľko je to taký "bezpečný" prístav, ktorý ešte aj okrem iného vypláca dividendy. Pre investorov, ktorí neradi experimentujú to môže byť dobrá voľba sa inšpirovať od nich, samozrejme DYOR.

Pokiaľ sa Vám tento príspevok páči môžete mi dať follow a prípadný komentár.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.