S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tieto 3 firmy čaká raketový rast vďaka rozhodnutiu najmocnejšieho muža planéty

Kristian Šooš
31. 10. 2022
5 min czytania

Vzhľadom na to, že Bidenova administratíva stále viac presadzuje vývoj nových technológií batérií a elektrických vozidiel, nárast investícií v tomto sektore bude pravdepodobne nejaký čas neporovnateľne vysoký a my môžeme na tom krásne zarobiť.

3 spoločnosti, ktoré by mohli krásne profitovať na Bidenovej administratíve.

Elektrifikácia ciest v USA si skutočne vyžiada masívne investície do infraštruktúry. Či už hovoríme o nabíjacích staniciach po celej krajine alebo o skladovaní batérií, je jasné, že viac EV na cestách zaťaží existujúci dodávateľský reťazec batérií v krajine.

Pre investorov to predstavuje zaujímavú príležitosť. Mnohí si myslia, že práve teraz smerujeme do recesie. Keďže dodávateľské reťazce sú stále rozmiestnené, nie je jasné, koľko komoditizovaných častí trhu zareaguje v scenári s nižším dopytom. Mnoho investorov sa teda pravdepodobne obráti na oblasti ekonomiky, ktoré by mohli byť menej ovplyvnené makrovetrom.

Vzhľadom na to, že Biden podporuje sektor elektromobilov a batérií prostredníctvom jeho  zákona o znižovaní inflácie, toto bude pravdepodobne priestor, ktorý budú chcieť investori sledovať.

Ktoré spoločnosti by z toho mohli výjsť ako víťazi?

1. QuantumScape $QS-3.4% 

QuantumScape Corporation, spoločnosť v štádiu vývoja, sa zameriava na vývoj a komercializáciu pevných lítium-kovových batérií pre elektrické vozidlá a iné aplikácie. Je definovaný ako líder v inováciách v oblasti batérií,  patrí medzi najlepšie akcie na kúpu batérií pre mnohých investorov. Ide o spoločnosť na špici v oblasti technológií batérií, ktorá pracuje na tom, čo je známe ako polovodičové batérie.

Celá myšlienka okolo polovodičových batérií je pomerne jednoduchá. Tradičné batérie majú vo vnútri to, čo je známe ako roztok batériového elektrolytu. Toto riešenie pomáha prenášať ióny medzi katódou a anódou batérie. Polovodičové batérie sa snažia odstrániť tento roztok elektrolytu, výsledkom čoho je hustejšia a energeticky efektívnejšia batéria.

Tieto batérie, ktoré boli vyrobené v laboratórnych podmienkach, ale ešte neboli komercializované, sľubujú rýchlejšie nabíjacie časy a dokážu udržať viac nabitia. V podstate takmer v každej metrike sú lepšie. V súlade s tým, pre elektrifikovanú budúcnosť, je to druh technológie, do ktorej chcú mnohí investovať.

Zdroj: Money.CNN

Môžeme vidieť, že väčšina z top investorov navyšuje svoje podiely a to považujem za dobré znamenie.

2. Solid Power $SLDP-2.7%

Spoločnosť Solid Power, Inc. sa zameriava na vývoj a komercializáciu pevných batériových článkov a materiálov s pevným elektrolytom pre trh s elektrickými vozidlami poháňanými batériami v Spojených štátoch. S trhovou kapitalizáciou nižšou ako 1 miliarda USD je to spoločnosť, ktorú mnohí môžu považovať skôr za začínajúcu ako za etablovanú spoločnosť so zaujímavým priestorom na rast.

V mnohých ohľadoch je obchodný model Solid Power podobný QuantumScape. Ide o spoločnosť, ktorá chce komercializovať polovodičové batérie. Táto spoločnosť má za sebou aj zaujímavé globálne mená. Solid Power podporujú automobilky ako Ford a BMW, ktorí do technológie investovali.

Zdroj: Money.CNN

Rovnako ako pri QS aj pri Solid Power väčšina z top investorov navyšuje svoje pozície a to je proste určite bullish správa.

Solid Power má za cieľ začať generovať príjmy do konca roka. Spoločnosť má v súčasnosti kapacitu 30 metrických ton. Do roku 2024 však plánuje vyrobiť 6 000 metrických ton batérií. To znamená, že len v roku 2024 by spoločnosť mohla poháňať 100 000 elektromobilov.

3. Lithium Americas $LAC+0.9%

Lithium Americas Corp. pôsobí ako zdrojová spoločnosť v Spojených štátoch a Argentíne. Spoločnosť hľadá ložiská lítia. Vlastní podiely v projekte Cauchari-Olaroz, ktorý sa nachádza v provincii Jujuy v Argentíne a projekt Thacker Pass, ktorý sa nachádza v severozápadnej Nevade a projekt Pastos Grandes nachádzajúci sa v provincii Salta v Argentíne.

Keďže dopyt po batériách časom narastá, lítium (kľúčová zložka lítium-iónových batérií) sa bude pravdepodobne naďalej zvyšovať. Okrem toho bude domáca produkcia lítia v USA pravdepodobne čoraz dôležitejšia vzhľadom na súčasnú geopolitickú situáciu. Ťažba lítia z tohto dôvodu pravdepodobne zostane v centre pozornosti, či už ide o Bidenovu správu alebo inú administratívu a preto je tu určite veľký priestor na rast.

Môžeme vidieť, že veľké investičné fondy veria tomuto trendu EV a navyšujú svoje podiely, ako sa to ukázalo pri obidvoch vyššie spomínaných spoločnostiach. Taktiež absolútne nespochybňujem ťažbu lítia, ktoré má podľa mňa určite veľkú dlhodobú perspektívu, avšak je to len môj osobný názor a nie investičná rada, preto DYOR.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.