S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Poslední desetiletí dominovala globální technologická revoluce, na scéně je však nový revoluční sektor

Najít odvětví na akciovém trhu, které bude v následujících letech opravdu úspěšné, není vůbec jednoduché. A když už ho konečně objevíme, tak se jakoby zdá, že se za tu krátkou dobu stalo nadhodnoceným. My se dnes ale společně podíváme na jeden sektor, který má v následujících letech takový růstový potenciál, že se investice do něj dnes vyplatí téměř každému investorovi. 


Po celý rok 2010 dominovalo na Wall Street a v celém finančním světě jedno investiční téma: Globální technologická revoluce. To znamená, že ke konci roku 2010 mnohé z dnešních dominantních technologických společností buď teprve začínaly (Meta $FB+0.5%), snažily se najít své místo na trhu (Amazon $AMZN+2.2%), nebo byly dokonce na pokraji vyhlášení bankrotu (Netflix $NFLX+0.2%). Pak se svět však změnil.

Všichni začali používat technologické platformy ke všemu od nakupování po práci a společnosti jako Meta, Amazon a Netflix nově definovaly náš osobní i profesní život. Akcie technologických společností v průběhu roku 2010 prudce rostly. Během této dekády vzrostl technologický index Nasdaq-100 o 370 %, zatímco index S&P 500 $SPX jen o 190 %.

Nyní však začíná nové desetiletí, a to znamená, že je čas na nové investiční téma: Globální blockchainovou revoluci. Proto se například starší platební gigant Visa $V-0.5% pouští do technologie blockchainu.

Sázka na nejistotu: VISA a její přechod ke kryptoměnám 

https://twitter.com/BrieflyCrypto/status/1475328180139397120 

Lidé v čele společnosti Visa $V-0.5% totiž rozhodně nejsou hloupí. Ve skutečnosti jsou docela bystří - natolik bystří, že vědí, že kryptoměny a decentralizované finance jsou budoucností (a existenční hrozbou pro jejich podnikání), takže dělají vše pro to, aby blockchainovou revoluci přijali, a ne se jí nechali zničit.

Společnost Visa $V-0.5% má nyní své týmy výzkumu a vývoje, které nepřetržitě pracují na uzlu interoperability blockchainů, aby propojily různé blockchainové sítě prostřednictvím jediného platebního kanálu, což umožní převod digitálních aktiv mezi různými blockchainy prostřednictvím jediné burzy.

To je upřímně naprosto geniální nápad 🤔. Nedostatečná operabilita ve světě blockchainů je pro běžné spotřebitele obrovskou překážkou. Zatímco technicky zdatní lidé jsou dobře vybaveni a ochotni přeskakovat z jednoho blockchainového protokolu na druhý a z jedné digitální peněženky na druhou, většina lidí taková není a proto vyřešení tohoto problému tím, že se věci stanou operabilními prostřednictvím jediného tržiště, sníží to, co považujeme za jednu z největších překážek mainstreamového přijetí kryptoměn.

To samozřejmě znamená, že to také výrazně urychlí blockchainovou revoluci. Proto akcie jakékoli společnosti nebo projektu, který tento problém vyřeší raketově vzrostou. Visa $V-0.5% doufá, že právě ona bude tou společností, která to dokáže.

Jednoduchá možnost propojení a použití je jedním z těch obrovských nápadů, které se objevují jednou za čas, a když nastane, nabízí obrovské příležitosti. V tomto případě jsou sice NFT a metaverse v kryptoměnovém světě dobře pokrytá témata, ale myšlenka jednoduchého propojení nikoli a právě proto si myslím, že v tomto odvětví leží skutečné bilionové příležitosti.

Abyste pochopili, proč je to tak cenné, musíte nejprve pochopit, že blockchainový vesmír je definován nedostatkem jednotnosti 😅. Máte různé blockchainové protokoly. Máte různé digitální peněženky. Máte různé projekty, postavené na různých řetězcích, s různými kryptoměnami. Ve světě blockchainu prostě neexistuje jednotnost.

https://twitter.com/TaschaLabs/status/1475194717767798784 

Někomu to vyhovuje. Ale pro většinu z nás chceme pohodlnou a bezproblémovou operabilitu mezi různými blockchainovými protokoly a v celém blockchainovém vesmíru. Proto je současný nedostatek interoperability obrovskou překážkou pro mainstreamové přijetí kryptoměn.

A právě teď mezi sebou blockchainy vedou jakousi válku. To je způsobeno tím, že blockchainové sítě mají tendenci fungovat jako vesmíry samy pro sebe, bez snadného způsobu, jak komunikovat s ostatními blockchainy mimo jednu síť.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

úplně jsem najednou změnila pohled na $V-0.5%

kryptoměny budou holt prostě revoluční 😁

No nic, čas otevřít brokera a vyřešit 😂