S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Kryptoměna co má do roku 2030 údajně potenciál vyrůst o 1000 %. Je to vůbec možné?

Trh s kryptoměnami se ukázal být v posledních několika letech velmi lukrativním odvětvím do kterého se vyplatilo zainvestovat téměř každému investorovi. Dnes však existuje tolik kryptoměn, že je skoro nemožné rozpoznat ty, kterým se bude dařit i například 10 let v budoucnosti. Společně se ale podíváme na jednu, kterou podle většiny analytiků čeká téměř zaručeně zářná budoucnost a potenciálně i 10X zhodnocení. 


Je pravděpodobné, že jste dnes o Ethereu $ETH/USD už relativně hodně slyšeli. Za prvé je to po Bitcoinu $BTC/USD druhá nejhodnotnější kryptoměna. A stejně tak je pro (hlavně) nové investory důležité, že hodnota Etherea může v příštích letech prudce vzrůst.

Podle některých prognóz by tato digitální měna mohla do roku 2030 dosáhnout hodnoty 50 000 dolarů, tedy více než desetinásobku (+1000) své současné ceny 🤔. Nikdo samozřejmě s jistotou neví, jaká bude cena Etherea v příštích letech, ale existují přinejmenším dva důvody, proč by Ethereum mohlo zažít růst...

$ETH/USD 

Základ decentralizovaných financí

Jedním z nejdůležitějších důvodů, proč má Ethereum potenciál zvyšovat v budoucnu svou hodnotu, je to, že se blockchain Ethereum stal doslova základem decentralizovaných financí (DeFi). Vznikají aplikace DeFi, které lidem umožňují vzájemnou výměnu aktiv, a to vše bez potřeby tradičních institucí (jako jsou banky), které by transakce zprostředkovávaly. 

Tato myšlenka by nakonec mohla způsobit absolutní revoluci v mnoha aspektech finančních transakcí a blockchain Ethereum je to, co většina vývojářů používá k vytváření aplikací DeFi. V současné době je k dispozici na internetu již více než 3 000 těchto DeFi aplikací (neboli dApps) založených na Ethereu.

 https://twitter.com/sergiuromang/status/1477473738048380931 

Jedním z nejlepších příkladů schopnosti Etherea $ETH/USD vytvářet nové DeFi trhy je rozšiřující se trh s NFT tokeny, na kterém se digitální aktiva (jako jsou obrázky a hudba) nakupují a prodávají na tržištích postavených na blockchainu Etherea. Hodnota trhu DeFi se nyní odhaduje na 100 miliard dolarů, takže technologie blockchainu Ethereum je cennou součástí tohoto potenciálně obrovského trhu.

O tom jsem ale v minulosti už v pár příspěvcích, jako například tomto psal: NFT umění trhá rekordy na všech frontách. Dominuje těchto 5 kolekcí | Metaverse: 7 klíčových věcí, které z něj dělají největší investici tohoto desetiletí

Růst na obzoru

Jednou z nevýhod blockchainu Ethereum je, že ke zpracování transakcí spotřebovává spoustu energie. Je to proto, že veškeré informace zaznamenané v blockchainu Ethereum (včetně transakcí) probíhají pomocí systému proof-of-work.

Zjednodušeně řečeno, proof-of-work znamená, že aby mohlo dojít k transakcím, musí být vyřešen určitý složitý problém. Tento proces spotřebovává velké množství výpočetního výkonu, tedy i energie, a také trvá dlouho, než se dokončí.

Dobrou zprávou je, že Ethereum se vyvíjí a letos oficiálně přejde na systém proof-of-stake, který využívá držitele tokenů Ether jako ověřovatele transakcí. Díky tomu bude Ethereum nejen efektivnější, ale transakce se budou také zpracovávat rychleji.

Tímto vylepšením Ethereum dokazuje, že jeho blockchain se může zlepšovat a přizpůsobovat novým požadavkům. Vzhledem k tomu je potenciál Etherea a širšího trhu s kryptoměnami obrovský. 

Stále více lidí a společností začíná vnímat hodnotu, kterou digitální tokeny a blockchainy mohou ve finanční oblasti nabídnout, a je nepravděpodobné, že by tento trh v dohledné době zanikl. 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě Ethereum poroste má velké částky

Brzy vyjde na jevo podvod, co upekli s ouředníkama z SEC a zažalovali Ripple, aby se zbavili konkurence. Feels good, číst tyhle hopium články. Jinak k tomu průseru ETH & SEC a žaloba na Ripple je nejlepší zdroj Twitter @johnEDeathon1  Dokud bude v crypto space USDT nemá cenu nic předpovídat. Nikdo si neuvědomuje, že Tom, Dick and Harry si udělali vlastní tickárnu na peníze ( USDT), na kterém stojí a padá celé crypto. Nikoliv technologie jako taková, ale market aka cena coinů na trhu. Všem jde o zisk vs USD, nějaké zlepšení si dovedu představit v sektoru autorská práva dig díla a NFT standard a) v hudbě b) designu c) vlastnictví reálného předmětu v digitální světě aka klon. Ale tyhle obrázky opiček apod. face palm

Jesus, USDT FUD a spasa v podobě NFT:)) Kromě Tetheru tu je nespocet dalších stablecoinu a hlavně přísně regulované ETF a futures, které jsou vypořádane ve fiatu. Jediný shady business který provozují je ve spojitosti s burzou Bitfinex a za to platili flastr.

souhlas 😂

Hlavně příběh musí hrát, aby všichni influenceři, youtubeři a experti s crypto kanály na Youtube i nadále mohli věštit 70 000USD -100 000 USD do konce roku 2022 (když to nevyšlo do konce roku 2021. A když to nebude Bitcoin, tak to bude Ethereum. Hlavně ten příběh :-)

to je pravda 😂

Influenceři na YouTube se imho nerovná smart money, jejich konzumenti se nerovná smart money. Ten kdo měl koule a vsadí při total crashi vše na jednu kartu, což byl březen 2020 si nechá plácat po zádech a k tomu klobou dolů, ale hltat z YouTube kam půjde trh s cryptem, mě přijde hodně naivní, protože jsou tady jiní hráči, co si s neregulovým trhem dělají co chtějí a zatím moc lidí v base neskončilo a podvodů už je slušná sbírka, co se datuje od doby ICO éry.

Někteří vidí potenciál spíše v kryptoměně SOL (Solana)

to definitivně souhlasím $SOL/USD má rozhodně velký potenciál 😄

Priznam se, ze o ETH toho zas tolik nevim, tak by me docela zajimalo jak se snizi po tom pripadnem prechodu na PoS transakcni poplatky? Prave kvuli jejich vysi je aktutalne DeFi na ETH prakticky nepouzitelne a to se nebavim o skalovani a nespocet hacku na odflaknutych smart kontraktech. 

PoW is a feature, not a bug:) Uz nyni je ETH docela slusne centralizovane kvuli velikosti blockchainu a HW narokum na nody, ktere z cca 25% najdeme na AWS, tim ze se konsensus zmeni na PoS tu svou centralizaci jeste umocni, protoze nejvetsi stake holderi budou mit temer vyhradni pravo na uplatnovani veskerych zmen. Vetsina moci se tak da burzam, ktere vam nabizi tucne uroceni vkladu a dale to bude ETH nadace ktera si predtezila kojny.

Z DeFi platforem se tak stane CeFi, na kterem se namasti jen par fondu az z toho budou exitovat.  Stejne tak nemuzu souhlasit s tim, ze na kryptu vydelal temer kazdy, kdo pred par rokama "neco" nakoupil. Sam muzu (bohuzel z vlastni zkusenosti) vyjmenovat pripady, kde jsem po vice jak 4 letech vice jak 50% ve ztrate.

měl jsem za to, že naopak DeFi je na $ETH/USD naprosto úžasné 😅

Sdílím!