S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tyto dvě společnosti vám zajistí extrémně vysoký pasivní příjem

Situace na trhu je neklidná. Růstoví a technologičtí investoři mají oči pro pláč. V lepším případě alespoň využili masivních poklesů k nákupům za výhodné ceny. Ne všichni však chtějí zažívat takový stres a volí raději stabilní tituly s jistotou pasivního příjmu v podobě dividend. Na dva s extrémně nadprůměrnou dividendou se v následujícím textu podíváme.

 

Tento pokles trhu byl obzvláště krutý vůči růstovým akciím založeným na příběhu a fundamentu. Naproti tomu dividendové akcie velkých společností - zejména ty s nadprůměrnými výnosy - si v úvodních týdnech roku 2022 vedly skutečně poměrně dobře.

Vyzbrojeni tímto poznatkem by investoři měli tento silný trend využít a brzy zvážit nákup akcií s velmi vysokým výnosem z dividend. A pokud hledáte atraktivní kombinaci bezpečnosti a mimořádně vysokých výnosů, měly by se na vrcholu vašeho nákupního seznamu ocitnout fondy Guggenheim Strategic Opportunities Fund $GOF+0.2%  a Icahn Enterprises $IEP+0.1%.

Fond Guggenheim Strategic Opportunities Fund $GOF+0.2% 

Guggenheim Strategic Opportunities je uzavřený podílový fond hrající si s pákovým efektem, který vyplácí měsíční distribuci ve výši 0,1821 USD na kus, což při současných cenách podílů odpovídá ročnímu výnosu 11,8 %. Jeho aktiva se skládají z široké kombinace hodnotových akcií, opcí a dluhopisů s pevným výnosem, účasti na úvěrech a investice do strukturovaného financování. Od svého založení v roce 2007 přinesl fond investorům celkový výnos (za předpokladu reinvestice dividend) 345 %.

GOF vyplácí dividendu ve výši téměř 11,8%. Navíc se aktuálně prodává v poklesu za příznivou cenu.

Jedinou nevýhodou tohoto podílového fondu s vysokým výnosem je, že se nejedná o krátkodobou investici. Vzhledem k rizikům spojeným s využíváním finanční páky mohou akcie fondu Guggenheim Strategic Opportunities v nestabilním ekonomickém klimatu prudce kolísat v ceně. Jako důkaz uveďme, že akcie fondu ztratily během finanční krize v roce 2008 třetinu své hodnoty, a to navzdory masivnímu dividendovému výnosu. Během pěti až deseti let by však tento uzavřený podílový fond s pákovým efektem měl trpělivým investorům přinést slušné výnosy. Pokud tedy hledáte dlouhodobé místo pro uložení svého kapitálu, Guggenheim Strategic Opportunities rozhodně stojí za pozornost.  

Icahn Enterprises: Ccacahn $IEP+0.1% 

Icahn Enterprises je diverzifikovaná holdingová společnost s pozicemi mimo jiné v automobilovém, finančním, potravinářském, energetickém, realitním a farmaceutickém sektoru. Při současné ceně akcií dosahuje div. výnos 15,2 %. Hlavní strategie Icahn Enterprises se soustředí na nákup pozic ve společnostech s cílem získat vliv na jejich správní rady. Poté obvykle tlačí na představenstva, aby provedla zásadní změny v jejich činnosti. To často znamená odprodej některých provozních segmentů nebo dokonce nalezení kupce pro celou společnost - transakce, které vedou k rychlým ziskům pro akcionáře. Tento přístup je obecně znám jako aktivistické investování. Zakladatel a předseda představenstva společnosti Icahn Enterprises, miliardář Carl Icahn, je pravděpodobně nejúspěšnějším aktivistickým investorem všech dob. A stále vlastní naprostou většinu akcií společnosti Icahn Enterprises.

 

Proč je tato společnost během probíhající korekce trhu obzvláště výhodnou koupí? Stručně řečeno, Icahn během své šest desetiletí trvající investiční kariéry prokázal, že ví, jak vydělat na jakémkoli typu trhu. Navíc aktivistické investování není příliš závislé na zastřešujících makroekonomických faktorech. 

https://www.youtube.com/watch?v=DQuGevUb40k

Tyto dva klíčové body podtrhuje fakt, že akcie Icahn Enterprises přinesly akcionářům od přelomu století více než dvacetinásobné výnosy (při započtení dividend), což je výsledek, který daleko převyšuje výnosy z kapitálu všech hlavních amerických akciových indexů za toto období. Tato diverzifikovaná holdingová společnost bude pravděpodobně dosahovat hvězdných výnosů i v letošním roce a v dalších letech - bez ohledu na to, jak se bude vyvíjet širší ekonomika.

Zajímají vás spíše riskantnější investice? - Tyto 4 akcie můžou do roku 2030 udělat z pár korun balík peněz

Nejedná se o investiční doporučení. Jde o amatérský pohled inspirovaný analýzou George Budwella.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zdravim.. Chcem sa len opytat kedze pises ze sa jedna o uzatvoreny P.F, tak ako sa da do neho vstupit.,kedze je uzatvoreny? CI?dikes

Uzavřený myšleno jako aktivně spravovaný, na rozdíl od ETF kde je veřejně vidět co a jak se v něm děje. Investovat by se do něj mělo dát normálně 😇

OK dikes...rozumiem..

Jenom pozor na daně - Icahn Enterprises je společnost LP. Takže krom jiného Vám divi zdaní 39 procenty.

Mohu požádat o bližší informace ohledně těchto daní, proč tomu tak je?

Je to proto, že LP společnosti neplatí daně, ale daňovou povinnost tímto přenáší na podílníky (tedy nás). Není to stejné jako akciová společnost. V USA je to pro lidi výhodné daňově, ale pro ČR už nikoliv. Navíc pokud byste ze všech LP společností měl roční dividendu přes 1000 USD, vznikne Vám navíc povinnost podat daňové přiznání přímo v USA.

LP sa na slovensku zdaňuje divi. 15 percent.Zákon o dvojitom zdaňovaní s USA.V usa je to daň k-1+1065 dane usa.

Jinak já tuto společnost mám taky koupenou a také mi strhli 15 procent u každé divi, ale pak  cca za rok si strhli zbytek do těch 39 procent a to zpětně! A nějaký zákon o dvojím zdanění tady neplatí. Není to totiž akciovka, ale jiný typ společnosti. Jsem však z ČR.

LP je naše s.r.o. divi je z výnosu na zisku+majetkoveho podielu.Ak máš usa poistenie alebo pobyt 180 dní máš nárok vrátiť 15percent.daň od usa.

To je stejny Icahn, ktery povazuje MLM za super obchodni model?:)

 “I made the initial investment in Herbalife Nutrition more than eight years ago, because I believed strongly in the Company's strategy, products and business model,” Icahn said in January". 

 Mrknete na film "Betting on Zero" kde je to pekne rozebrane.

MLM je za mě osobně strašná věc, samozřejmě. Betting on Zero je super. Na druhou stranu by člověk nemohl investovat v podstatě nikam. Každá firma ve větší nebo menší míře dělá něco s čím osobně nesouhlasím... 🤷

Urcite souhlas, kazdy ma jine hranice za ktere by nesel a ty se muzou neustale posouvat. Jen jsem chtel upozornit kam zasel Icahn, kdyz videl prilezitost jit proti sazce Billa Ackmana kdy hajil tuto firmu a "veril" v jeji kvalitu.

S tímhle si někdo dal práci. 👌