S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Žhavá novinka: Sony vrátila úder Microsoftu. Co to znamená pro investory?

Společnost Sony Interactive Entertainment oznámila, že za 3,6 miliardy dolarů koupí vývojářské studio Bungie. Jednoznačně se jedná o odpověď na nedávnou akvizici Blizzardu Microsoftem, který si tak zajistil práva na nejzvučnější jména videoherního průmyslu. Pomůže to PlayStationu zpět na výsluní? Jak tento tah ovlivní akcie společnosti Sony a co to znamená pro hráče?

 

Podle serveru GamesIndustry.Biz bude Bungie po uzavření dohody vedeno jako "nezávislá dceřiná společnost" pod Sony Interactive a zůstane multiplatformním studiem s možností "vydávat vlastní publikace a oslovit hráče jak uznají za vhodné".

Bungie je známé především jako tvůrce hry Halo, ale od doby, kdy se stalo nezávislým studiem, se soustředí na Destiny, FPS RPG (First person/ Role playing) s živou akcí, kde hráči mohou prozkoumávat galaxii.

"Se společností Bungie nás pojí pevná spolupráce již od vzniku série Destiny a já nemohu být více nadšený, že můžeme studio oficiálně přivítat v rodině PlayStation," říká Jim Ryan, prezident společnosti SIE (Sony Interactive Entertainment).

https://www.youtube.com/watch?v=ZJLAJVmggt0

V oficiálním příspěvku na blogu PlayStation Blog Ryan na úvod potvrzuje nezávislost Bungie. "Chci komunitě jasně říci, že Bungie zůstane nezávislým a multiplatformním studiem a vydavatelem." Ryan také říká, že Bungie bude působit vedle organizace PlayStation Studios, kde budou obě skupiny spolupracovat.

PlayStation Studios také podle blogu získá přístup k vlastním nástrojům Bungie, které budou moci využívat týmy PlayStation Studios.

V samostatném příspěvku na blogu společnost Bungie podrobně popsala, co pro ni akvizice znamená, a označila SIE za "partnera, který nás bezvýhradně podporuje ve všem, čím jsme, a který chce urychlit naši vizi vytváření zábavy přesahující celé generace, a to vše při zachování tvůrčí nezávislosti, která bije v srdci Bungie".

Společnost Bungie znovu potvrzuje, že si i po akvizici zachovává schopnost nezávisle vydávat a vyvíjet hry. A že je odhodlána podporovat hry a komunity. To je z pohledu hráče nesmírně důležité. Často se v hiustorii stalo, že po odkupu herního studia se jejich cesta začala vydávat spíše komerčním směrem. peníze vyhrály nad požitkem uživatele :(

 

Cena akcie Sony $SONY+0.4% na zprávu dnes odpoledne zareagovala mírným pohybem vzhůru. O akvizici některého z herních studií se spekulovalo již od obřího nákupu Blizzardu Microsoftem. Sony chce takto ukázat, že jejich PlayStation nebude pro Xbox snadnou kořistí. 

Microsoft zasadil smrtící ránu PlayStationu. Jak na tom vyděláte vy?

Nejedná se o investiční doporučení. Jde o amatérský pohled inspirovaný zprávou Matta Kiama.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zajímavé, to by mohlo PS hrám pomoct